TI TING JEG VIL OPPNÅ I 2018

2018 er mitt siste år på videregående i tillegg mitt første år på høgskole og "voksen" livet. Jeg har satt opp en liste med ting jeg ønsker å oppnå i løpet av 2018, noen av disse er ting jeg vet jeg kommer til å gjøre, men hvis alt ikke går som planlagt. Ønsker jeg fortsatt å oppnå disse ti tingene før 2018 er over.

KOMME INN PÅ LÆRERHØGSKOLEN

Jeg ønsker å bli lektor, altså lærer på videregående, og jeg har sett rundt på forskjellige skolen som tilbyr lektorutdanning på fem år. De aller fleste av disse, må man bestemme to fag, som for eksempel Tysk og Engelsk eller Norsk og Engelsk. Jeg ønsker å ha engelsk som mitt hovedfag, med matte og økonomi som fag jeg har på siden. Dette er ingen kombinasjon på noen lektorprogrammene, selv om ikke lærerhøgskolen i Østfold har de fagene, velger man kun et hovedfag. Hvor jeg velger Engelsk, og tar etterpå et årsstudium med matte for å få 60stp (studiepoeng).


FLYTTE UT HJEMME IFRA

Når jeg starter å studere skal jeg flytte til Halden, dette har jeg planlagt lenge og skal bo der med K. Han har en leilighet i Tistedal, ca. 8 min fra Høgskolen i Østfold. Jeg flytter inn til han i løpet av sommerferien, hverken om jeg kommer inn på lærerhøgskolen eller en annen linje jeg skal søke.


DRA PÅ FERIE

I fjor var jeg hjemme hele sommerferien, og selv om det var godt å jobbe to fulle måneder, kunne jeg ønsker jeg hadde en ferie. I år tenker jeg å dra til Hellas, eller en roadtrip i Europa. Jeg må selvfølgelig spare penger, hvis jeg skal ta meg råd til å dra på ferie. Men jeg må se an, har jeg ikke muligheten til å dra på ferien, skal jeg ikke låne penger. Personlig mener jeg det er unødvendig og ekstremt dumt å ta opp et lån eller bruke kredittkort for å betale for flybilletter og hotell. Personlig mener jeg da, har man ikke råd, så har man ikke råd.


FÅ JOBB I HALDEN

Jeg jobber ca. 50% på Fagmøbler i Mysen, i tillegg er jeg medeier og eier 25%. Jeg har vært i kontakt med daglig leder i Fagmøbler Halden, og snakket med han angående en fast stilling når jeg flytter. Som han nevnte er det stor sannsynlighet, fordi det lønner seg for de fleste arbeidsgivere å ansette en som allerede jobber innenfor kjeden. Hvis jeg ikke får den jobben, kommer jeg til å søke jobb på enten en café, fordi jeg er i tillegg barista, eller som selger i en anne butikk, fordi det er det jeg gjør på Fagmøbler.


KJØPE MEG HUND

Jeg elsker dyr, spesielt hunder, jeg er født og oppvokst med hund. Og har hele livet hatt hunder rundt meg, jeg er også ekstremt glad i Boxere, fordi det er den rasen jeg har hatt hele tiden. Selv om det er dyrt å eie hund, er dette noe jeg ønsker meg. Jeg vet jeg kommer til å klare å ta vare på hunden, fordi jeg behandler dyr som de skulle ha vært mennesker. I tillegg koser jeg med hver eneste hund jeg ser!


BETALE TILBAKE BEGGE LÅNENE MINE

Dette er noe jeg prøvde mye på i fjor, men klarte ikke å betale tilbake alt. Det jeg har igjen av lån er litt i underkanten av 200000. Jeg måtte ta opp lån når jeg kjøpte meg inn i Fagmøbler, i tillegg måtte jeg ta opp lån når jeg kjøpte bilen min. Jeg har i tillegg penger jeg skylder mamma fordi hun betale egenandelen min for bilen. Jeg har kun 10000 igjen på forbrukslånet, og resten er på bilen. Jeg tror jeg klarer å betale tilbake en stor del, i hvert fall etter jeg får stipendet mitt. I tillegg må jeg spare litt penger, som en buffer, hvis noe skjer med bilen.


LAG ET BUDSJETT FOR 2018

Dette er noe jeg egentlig kan gjøre her og nå, men ønsker først å betale ned lånet jeg har for Fagmøbler først. Slik at jeg kun har et lån å tenke på. Som jeg nevnte har jeg ikke så mye igjen, og tror jeg kan betale det ned til neste lønning, hvis ikke. Vet jeg at jeg klarer det til Mars. Jeg ønsker å sette opp et budsjett slik at jeg vet hvor mye jeg skal overføre til sparekontoen min og lånet. Og jeg vet hvor mye penger jeg må ha på brukskontoen for å dekke alle regninger osv. Å sette opp budsjett er noe jeg anbefaler alle, hverken om man er flink til å spare eller ikke. Mest fordi man har en oversikt på hvilke penger som er "dine" og hvilke penger som skal brukes til regninger og andre utgifter.


FOKUSERE PÅ SKOLE

Hvis jeg kommer inn på lærerhøgskolen ønsker jeg å gjøre mitt beste. Jeg er en ganske planlagt og ambisiøs person, og jeg liker ikke hvis ting ikke går som jeg har planlagt. Jeg har egentlig hele livshistorien min planlagt, og jeg vet at selvfølgelig går ikke alt som jeg ønsker. Jeg vet hvordan jeg vil ha det i fremtiden, i tillegg vet jeg når de tingene skal skje. I løpet av 2018, ønsker jeg å få en bedre "skolestruktur" slik at jeg kan oppnå alle drømmene og ambisjonene jeg har. Og for å klare det, må jeg få gode karakter på skolen.


BESØK BESTEFORELDRENE/OLDEFORELDRENE MINE

Jeg vet jeg har snakket mye om dette på bloggen, dette er i tillegg en av nyttårsforsettene mine. Dette er noe jeg virkelig bør gjøre. Man ser det ofte som en selvfølge at de menneske vi har rundt oss alltid vil være der, helt til vi mister dem. Og uansett hvor vondt det gjør å tenke at man mister mennesker som er nære oss, er dette livet. Jeg ønsker derfor å ha det som et mål å besøke de en gang i uken. Slik at jeg ser alle minst en gang i måneden. Siden oldeforeldrene mine er skilt og bestefar er allerede borte, har jeg kun mormor, jaja og pappou (besteforeldrene på pappa sin side) og oldeforeldrene mine igjen.


BRUKE PENGER MER FORNUFTIG

Noen av disse forsettene eller tingene jeg ønsker å oppnå handler mye om økonomi og sparing. Dette fordi jeg ønsker å komme fort inn i det "voksne" livet. Det å spare penger, betale mine egne regninger (noe jeg allerede gjør), jobbe mer osv. Jeg ønsker å bruke pengene mine på ting som er fornuftig og som jeg faktisk trenger. Ikke bare shoppe når jeg føler for det. Kjøpe sminke når jeg går tom, kjøpe klær hvis jeg VIRKELIG trenger det osv. Gjør jeg dette, ender jeg opp med å få muligheten til å spare mer og betale ned lånet fortere.#influencer #2018 #familie #voksenlivet

Follow me on: Snapchat (privat) Snapchat (vlog) | Instagram | Nouw

  • FRITID

Liker

Kommentarer

Eric financee
,

Trenger du et lån av en eller annen grunn hvis ja, kontakt oss idag på [email protected] eller besøk vår hjemmeside ericfinancee.wixsite.com/ericfinance eller ring eller tekst på +14242921067