Livet kan vara brutalt ibland

Det finns en del saker som kan slå mot en så otroligt obeskrivligt hårt. Ett slag i magen, fast det inte är någon som slår eller ens någon som säger något. Det är en olycklig händelse som skedde i torsdags.

Julen 2017 fick jag av min pappa pengar i julklapp. 2 januari 2018 går min pappa bort, min älskade pappa fanns inte mer. Den smärta är den mest brutala jag någonsin varit med om. Att sitta på intensivvårdsavdelningen och vaka vid hans sida. Att sitta där och försöka ge honom mod att våga släppa taget och få somna in. Samtidigt vill du ha honom kvar. Att i den stunden stå över ens egna önskningar, att gå emot det man själv vill. Att försöka finnas där vid livets slut och bara ge pappa kärlek och mod och kraft att glida över till andra sidan. När jag hörde pappa ta det sista andetaget, det går inte att beskriva min smärta. Det gjorde så ont i själen, i hjärtat, jag gick i tusen bitar. Samtidigt precis innan pappa somnade in så kom det en frid över honom, de var så skönt att se detta också att inte bara minnas kampen som pappa förde under timmarna på intensivvårdsavdelningen.

Först ville jag inte använda pappas pengar, för det var hans och han skulle inte veta vad jag hade köpt för dom. Men valde tillslut att köpa nya möbler för när jag ser möblerna så minns jag pappa. Men så i torsdags hade jag besök och den stackarn råkade sitta sönder soffan, ett fäste undertill till ett ben brakade loss. Men när jag pratade med mamma på fredagen och berättade detta, då kom tårarna, det var ju pappas soffa.

Idag var jag och mamma förbi på Jysk där jag handlade soffan, först blev vi bra bemötta. Sen hänvisades vi till en annan i butiken och han var inte ett dugg rolig att ha att göra med. Då vi inte hade kvitto (jag hittade inte mitt, men JYSK-kundtjänst hade sagt de kunde leta upp det digitalt på plats i butiken) så kunde han inte hjälpa oss sa han. Jag förklarade vad kundtjänst sagt och han beklagade sig att de utgav felaktig information. När jag visade honom bilden på soffan så sa han den där har vi inte sålt under den tiden du säger. Men sa jag, jag vet att jag köpt soffan i den här butiken under den månaden och det året. Då fortsatte han med mothugg och blev riktigt dryg så jag blev riktigt förbannand och svor till och gick tillbaka till vanliga butiken. Där återgav jag bemötandet. Han bad om ursäkt över sin kollega och sa att han skulle prata med honom om detta sedan. Jag blev ledsen och upprörd för om han påstår att dom inte sålt den soffan då, så påstår han att jag ljuger. Vilket jag inte gör, jag har full koll på när min pappa gick bort. Är det något jag inte tycker om, det är när folk indirekt påpekar att man inte talar sanning. Tack och lov, så kom jag på att jag kunde gå ingenom alla mina inköp under den månaden via internetbanken. Så jag och mamma slog oss ned i en soffa i butiken och jag började letandet. Tillslut fann jag köpet, med datum och summa så ska nu JYSK leta rätt på köpet i sina system, sedan ska de komma med ett förslag på hur jag ska ersättas: laga soffan, en likadan soffa, pengar åter eller tillgodo kvitto.

Så tack till den vänliga personalstyrkan som faktiskt bestod av 3 killar som gjorde allt för att hjälpa oss, och en liten ajabaja dig spark i rumpan till killen som inte var vänlig elller ett dugg hjälpsam på lagret.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229