Krasch i bakningen

Ohlalal, en helt vanlig lördag får jag längtan efter en smarrig Drömrulltårta. Med alla ingredienser hemma så var det bara till att sätta igång. Tänk då skulle man ha gott fika på em, riktigt smarrigt. Bakningen går galant, nästan för bra. Jaja, nu står den där i ugnen och ska bara gräddas några minuter innan den stjälps upp på ett annat papper. Jag kollade med en provsticka och den var torr, om jag lät botten stå inne längre då skulle den börja bli bränd. Bränd smak på kakor är inget jag har högst upp på listan. När jag ska ta bort bakplåtspappret då börjar det, det där man inte vill vara med om då bakningen kändes sååååå ofantligt bra. Men jag inser att ugnen inte gräddat i mitten, där hade jag fått Drömrulltårtakladdkaka, men nu var det inte det jag ville ha. Första tanken var att göra som min storasyster, att slänga allt i papperskorgen och börja om. Men för att ge mig lite betänketid så la jag mig i soffan och klurade på hur jag eventuellt skulle kunna lösa kaoset. Då kläckte jag iden om att testa göra en Drömtårta. Ful som stryk, men god som en dröm. Så tänk på det: Döm inte efter utsidan, insidan kan vara fantastisk.

Gillar

Kommentarer