Full rulle idag

Vaknade på morgonen och var riktigt seg. Ville helst ligga kvar och dra täcker över huvudet några timmar till, men min goa lilla ländrygg ville annat. Den skrutten demonstrerade med att värka, så det blev svårt att ligga kvar som jag önskade. Väl uppe gjorde jag iordning pizza som det skulle bjudas på till lunchen. Jag själv blev inte det minsta nöjd, botten blev allt annat än bra. Men, men, tacksamma gäster som tog för sig två gånger och glatt tjoade: det var jättegott....hmmm...ska jag tro på det, eller.... Det gick att äta, men kunde blivit så mycket bättre. Ja, ja det var inte min dag med pizzafix.

Har röjt lite i lägenheten. Jag som ogillar oreda. Nu är det så stökigt i ett rum att jag får smått panik när jag behöver gå in där. Städa, tänker ni kanske att jag borde göra. Men, jag ska iväg till en annan stad ett bra tag och när saker ändå ska packas och jag måste se till att allt jag behöver kommer med så ligger inte prio på städning i det rummet. Har åtminstone dammsugit i alla rum, så dom där vackra dammtussarna har fått möta sina polare i dammsugarpåsen.

Under eftermiddagen har jag bakat en lyxchokladsockerkaka som ska med till firandet på Morsdag hos kära mormor. Vi i släkten firar morsdag hos mormor då hon nu inte kan gå utan mer är beroende av rullstol och hjälp av personal.. Hon bor på ett fint ålderdomshem, jag är glad att hon har fått sin plats just där. Det är stora ytor, fina rum och bra personal och sen har de en stor fin trädgård, de har även en inglasad altan som är deras vinterträdgård. Tacksamhet, jag vet att många inte har lika tur med bra äldreboenden, tyvärr. Sen tidigare har jag bakat en kolakladdkaka som också ska med till morsdag. Som mormor sa när jag och mamma berätta att vi skulle fria henne: De blir en fest =) Ja, mormor, du har rätt. Fikabordet brukar bli rätt stort och alla brukar vara nöjda och glada efteråt.

Jag passade på att fråga mamma om hon ville jag skulle baka någon kaka till henne som hon kan ta med ut till stugan under sommaren. Först blev svaret: näe, men de behövs inte. Jag förtydliga och svarade: jag frågade inte om det behövs, jag frågade om du ville ha något hembakat. Jo, det ville hon gärna. Så nu står en till lyxchokladsockerkaka i ugnen och sen ska jag göra en vanlig sockerkaka i en likadan form. Ska försöka baka något extra till mamma, men just nu vet jag inte riktigt vad.

Ikväll är det lugnt, solen lyser ute och gör mig på gott humör.. Blir att se på film under kvällen, är rätt trött så jag vill, behöver och tänker vila. För det är jag värd :)

Gillar

Kommentarer