Bullbak å annat gotta denna lördag

​Å så smarrigt med nybakade bullar. Tänk er att stå och precis ha gjort en satts bulldeg, den jäser och är perfekt att jobba med. Du brer på ett rejält generöst lager med fyllning, det ska heller bli "fettigt" om fingrarna när man äter en bulle än att hålla i en bulle och fundera vart fyllningen tagit vägen för man hittar inte igen den. Visserligen slipper man "fett-fingrar" men då missar man de där riktigt saftigt goda, supersmarriga bullarna. Så idag gjorde vi kanon saftiga bullar. Halva dagen blev kanelbullar andra halvan gjorde vi vaniljbullar. Så gott, så gott, så gott. Jag är i detta omdöme av de vi bakade mer än gärna väldigt osvensk i mitt uttalande, de var goda, de är goda, de är obeskrivligt goda. Så det svenska med att vara försynt, att inte våga lyfta fram att jag har gjort något kanon, det sparkar jag med glädje bort med en stor kick för denna kvälll. För dessa är goda, har ni hört nu.... goda, goda, goda bullar ;=)

Tidigare på dagen bakade vi några mjuk-sega kakor utan gluten och mjölk, det smakade rätt okej, men väääääldigt mycket kakao smak. Där kan man skylla på mig då jag lyckades dra i 3 dl kakao i smeten istället för 2½ dl kakao. Men de funkade, så hel tokigt blev det inte åtminstone.

Har varit en sväng på både ica maxi, öb och en pizzeria idag på fm. Handlade lite småsaker och köpte med en calzone till Finjagården. Den var stor, väldigt stor och god. Kändes rätt gött å käka lite pizza idag. Har kvar i kylen rester till imorgon också. Yumie, yummie!

Nix, ska se någon film ikväll och måste ut och äta lite kvällsfika nu. Ha en härlig lördagskväll. Kram!

  • Dagbok
  • Nära , Finja

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229