HUR överraskad kan man bli? Allt började med att jag och mamma skulle på stan ensamma för att ha lite egnentid medan min syster gick med hundarna och fixade lunch tills vi kom tillbaka.

Efter ett tag ringer hon och frågar om vi är på gång, så hon vet med lunchen. Vilket vi var, även om jag tyckte hon kunde bita ihop och vänta tills vi var färdiga på stan - som hon prompt insisterat på- att jag för mammas skull som ville ha egentid med mig - skulle gå på för att hinna umgås. Även om hon också åkt långt för vår tjej-helg.

Jag har inte haft egentid med min mamma på över ett år då vi alltid brukar ses alla när vi väl träffas. Dom bor som ni kanske vet i Stockholm och träffas betydligt oftare än vad jag gör, så egentid verkade inte alltför konstigt i sammanhanget.

När vi väl kom tillbaka öppnade jag dörren, helt ovetandes om att familj & vänner stod och väntade på att få fira mig och frö. Jag blev verkligen så överraskad och chockad då det inte alls var det jag hade räknat med - lunchen min syster fixade blev alltså mycket bättre än vad jag någonsin kunde drömt om!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Tiden är så knapp till att examensarbetet ska vara färdigt och vår älskade lilla bebis ska komma till oss. Idag får jag besök av min syster och mamma, så denna helg blir det inget pluggande. Jag har därför massor att göra på måndag innan jag går på min 3-dagars arbetsvecka innan nästa pluggdag. För bästa struktur har jag gått ner i arbetstid till att jobba varje tisdag-torsdag och sedan plugga fredag-måndag. Tyvärr har många helger redan bokats på under hösten, så det som fortfarande är orörda är målet att hålla det så. Alltså ett hektiskt, strukturerat och välplanerat liv framöver.

Jag måste bekänna att istället för att plugga på min lediga torsdagkväll när Jakob åkt iväg på en weekend i fjällen – har jag sträckkollat på serien Younger. Jag har även börjat sova mer oroligt på nätterna de senaste veckorna och vaknar alltid 03.30 pigg som en lärka. Idag passade det så bra att jag gav hundarna mat och fortsatte kolla på säsong 2 av Younger efter att igår betat av hela säsong 1.

Jag tänker att det är lika bra att jag tar det nu direkt innan jag drar igång med mitt hårda schema, istället för att distraheras under tiden… Ja, det känns lite som ett förnekande – men just nu njuter jag av den underbara serien som min syster rekommenderat. I skrivandets stund har jag snart kollat färdigt på säsong 2 haha! Om du inte sett den än - är det ett måste!! Hoppas du har en underbar fredag!

Likes

Comments

Tänk att det redan är dags? Framtiden är så nära.

De senaste 6 månaderna har jag studerat 100% och jobbat 80% - Samtidigt.
Nu i 30:e graviditetsveckan påbörjar jag äntligen slutspurten innan min examen inom risk- och miljöstudier, med ett 10-veckors examensarbete.

Schemat framöver kommer vara lika fullspäckat som hösten, men med bara 10 veckor kvar är motivationen på topp! Den största skillnaden är att jag är lite tyngre än vanligt och belönas i slutet med att få bli mamma. Så overkligt och magiskt på samma gång! Någon mer där ute som väntar en vårbebis 2018? 

Likes

Comments

Imorse efter en härlig sovmorgon vaknade jag upp till den fantastiska julledigheten!

Idag; dan före dan ska vi ikväll ha paketinslagning och vår egen uppesittarkväll. När Jakob kommer hem står en kylig promenad på menyn följt av glöggdrickande, vilket sedan ligger till grund för hela kvällen. Hej underbara julstämning! Vågar man fortsätta hoppas på en vit jul? Frost kanske också är okej?!

Det allra viktigaste på jul är att paketen måste ha rim! Om tomten har glömt, ska vi även hjälpa honom ikväll så att det finns till den stora dagen. Någon mer som älskar julrim?

Årets julfirande är också en milstolpe för oss, då det är sista julen innan barn. Även om jag innerst inne längtar mer till nästa jul och ett riktigt julfirande. Ska det bli SÅ mysigt att julfira med familjen, njuta av ledigheten, spela spel och bara vara tillsammans.

Varje morgon efter frukost har vi soffmys. Bebis sparkar och fluffi sover vidare med mig i soffan. Idag kommer vi sitta kvar här ett bra tag, innan vi tar tag i dagen. Insåg precis att det var längesedan jag hade en dag fylld av "bara" ledighet... SÅ skönt!!!

Likes

Comments

Sista veckan innan julen rullar på. Helgens snö försvann redan på måndagen så den självklarhet om en vit jul har ersatts med hoppet om att det bara måste snöa till jul!

Jag känner mig pigg på både på jobb & hemmafronten vilket gör att allting känns så enkelt och bara blir roligt.

I eftermiddag ska jag träffa mina gravid-yogisar för en julfika på stan. Får se om jag tar mig ett varv i någon affär innan, eller om det är julstressig trängsel så det är bäst att hålla sig undan... Hur ligger du till med klapparna?

Idag går vi in i v.25 & aktiviteten i magen har sen helgen börjat kännas av rejält även under dagen. Nu känner jag verkligen att vårt frö är delaktig när jag gör saker. Nu ska vi snart åka och jobba!

Lördagens julbordsblåsa och en självklar gravidoutfit som alltid funkar:

Helgens hundpromenad i vinterlandskapet... Nu håller vi tummarna inför julen!

Likes

Comments

Nu kör vi! Sista arbetsdagen för veckan och såklart ska jag njuta till max. Hjälp vad veckorna springer iväg!? Det enda som märks är hur graviditetsveckorna tickar upp och veckorna till bebis tickar ner. Men nedräkningen till julen hjälper även till att förstå hur dagarna bara swishat förbi!

Strax har jag tagit mig igenom veckan med maximalt med jobb och skola från 05-20. Att vara ensamstående hund-matte har dock varit en utmaning, men med lite pusslande med mig själv och tider så har det gått bra. Ikväll kommer äntligen Jakob hem - som vi längtat!

Målet är därför att ha en helledig helg och avsluta tentan idag som ska in på måndag. Men egentligen skulle jag behöva en heldag då jag är som mest pigg och kan sitta utan att behöva avbryta eller bli för trött. Denna vecka har jag suttit före och efter jobbet/promenader. Jag tror dock jag har fullt fokus och renskrivning kvar, så hoppas innerligt att jag blir färdig idag!

Ungefär såhär ser mina veckor ut, så det mest spännande som händer just nu är när jag får ta på mig mina mjukisar på kvällen och mysa med hundarna i soffan och datorn i knät. Om jag fick bestämma hade jag aldrig tagit dom av mig, men som tur är behöver jag en gång om dagen byta till jobbvänliga kläder haha!

Nä, nu tar vi fredagen med storm! #ekorrhjulet

Likes

Comments

Nedräkningen har verkligen börjat. I helgen som var hade vi första julfirandet med min mamma och syster i Stockholm. Jakob lämnade jag i Stockholm som har en veckas utbildning, så denna vecka har jag och hundarna varit ensamma hemma. Att vara ensam har varit mycket värre nu som gravid, då gravidhormonerna verkligen tog över i början på veckan. Men nu känns det mycket bättre och imorgon kväll hämtar vi husse vid tåget.

Dagens fundering: Hur gör ni som har hundar när ni får barn? Husse och matte kommer mer naturligt än mamma och pappa... "Nu ska husse hämta barnet på förskolan.." haha!

I helgen går jag det första julbordet till mötes och jag förbereder mig med att visualisera och drömma om allt jag ska äta. Ja, som gravid är det lite mer begränsat om vad man kan äta. Men det gör ju bara valmöjligheterna enklare! Plus att den svullna magen man kan få efter att ha ätit i timmar? Som gravid är det bara gulligt desto större den blir! Har jag sagt att jag längtar till helgen? Haha

Du vet känslan när termobyxorna sitter som smäcken? är så tacksam att jag har hängslen och lång jacka som döljer den där lilla glipan så att jag inte skrämmer ihjäl någon på mina promenader..

Likes

Comments

Vecka 17 (16+0)

Alla har frågat om jag tror att det är en flicka eller pojke. Men det har inte funnits någon känsla alls. Runt vecka 13-15 har jag drömt både att det är en pojke och flicka. En av gångerna var jag inne i magen hos barnet och "såg". Det är sjukt hur hjärnan kan konstruera både det ena och det andra i drömmar... Men nu har jag tillslut fått den där känslan många pratar om. Ungefär strax efter den första riktiga buffen inifrån magen. Det spelar verkligen ingen roll vad det blir, men min känsla säger att det är en tjej. Om det blir en pojke har vi redan namnet klart vilket känns skönt! (så klart som det går innan födseln...) Flicknamn har vi dock inget bestämt än, men många namn på listan... Så det får bli veckornas fokus att försöka komma på, så att vi är förberedda vilket som - även om det fortfarande är lång tid kvar.
Någon annan som känt på sig? Har det stämt?

_______________________________

Vecka 19 (18+6)
RUL - Dagen vi alla väntat på?!

På morgonen gjorde jag "bakpulvertestet" för att se om de avslöjade könet på vårt barn. (Du kissar i ett burk och häller i 2tsk bakpulver.) Om det bubblar är det en pojke, om det inte bubblar är det en tjej. Mina kompisar som prövat har alla fått killar - vilket känns mest logiskt ;) Givetvis var jag tvungen att pröva! Någon annan som testat?

?? Testet visade någonting mittemellan. Den bubblade lite grann men ändå inte så mycket som bubblande borde vara... Är det en tjej då eller är allt bubblande en kille? Hmm....

På RUL möttes vi av en akrobatisk bebis som stod på huvudet, sprattlade och drack fostervatten. Jämfört med det första ultraljudet (KUB) var det mycket svårare att se "helheten" av bebisen den här gången, även om det var otroligt häftigt att detaljerat få se in i alla organ. Hjärtats kammare och blodomloppet genom navelsträngen.

Innan vi var färdiga frågade vi om det var en flicka eller pojke, vilket var tur för annars hade barnmorskan inte tittat efter det. Hur ska man veta att man måste säga till? Vi trodde att hon skulle fråga om vi ville veta... haha! Vår lilla bebis låg mer eller mindre med korsade ben hela tiden, men vår barnmorska lyckades leta sig fram ändå (även om tanken fanns "tänk om det inte går att se" och vi får vänta?!)

DIREKT när vi fick reda på vem som befann sig där inne, blev allting mer verkligt och vi fick en person att längta efter. Påväg ut från sjukhuset och RUL - sa vi namnet högt "på riktigt" och bestämde oss. Bara sådär?! Även om det funnits säkra kort känns det på något sätt stort att ändå ha det bestämt.

_______________________________

Vecka 20-22
Vi har prövat namnet på riktigt och insett att vi bestämt oss helt. Men givetvis är det ingen prestige, utan känns det fel vid födseln så byter vi bara namn. - svårare än så är det inte! Men vi behåller arbetsnamnet "frö" på bebis fram tills bf.
Vad tror du att det är? Flicka eller Pojke?

Nu längtar vi ihjäl oss! Mindre än halva tiden kvar, Yes! "Låt julen vara ända till påska"!

Likes

Comments

Den första tiden som nybliven gravid kan det vara lätt att känna sig orolig. Nedräkningen till vecka 12 som sedan visar sig sedan vara vecka 13, då missfallsrisken minskar markant efter 12 fullgångna veckor. (Dock inte helt som min barnmorska tydligt poängterar varje gång vi ses..) Här kommer mina tankar och funderingar vecka för vecka. Ibland har det varit större funderingar och ibland mer konstateranden. Jag har haft turen att vara besparad från många tuffa gravidsymptom och därmed mått bra hela tiden! (Även om det varit jobbigt och gjort ont när magen krånglat.) Men det är verkligen ingenting jag vill klaga på.

De första veckorna hamnade jag på familjeliv och andra forumsidor, vilket givetvis kan vara betryggande i vissa fall. Men för min del blev oron större då det fanns fler oroliga själar där ute som var oroliga för både samma men även helt andra grejer än jag (vilket nu innebar att jag hittade fler saker att oroa mig för...)

Nu är vi inne i vecka 23 och oron har faktiskt nästan helt försvunnit. Att berätta om graviditeten har gjort att det känts mer verkligt, även om vi väntade till efter rutinultraljudet (RUL) i vecka 19-20 att berätta det offentligt. Medan familjen visste tidigare. Alla regelbundna kontroller av bebis (som känns allt för sällan) har för min del fungerat som milstolpar. Även gravidappar, den växande magen och fosterrörelser. Varje vecka har vi firat med att konstatera att vi går in i en ny vecka, gjort en high-five och längtat till nästa milstolpe.
______________________________

Vecka 5 (4+6)
Just nu är lyckan total. Även om vi inte riktigt kan förstå det? Vi ska bli föräldrar!!
Imorgon går vi in i v6. Inga humörsvängningar (än) men symptomen är: trötthet, kissanödig, svullna bröst, molande värk & förstoppning.
Just nu blir jag bortskämd med laxerande och fiberrik mat, inte riktigt den första graviditetslyx jag väntat mig...

_______________________________
Vecka 6 (5+0)
Nu är det "bara" lika många veckor kvar till att missfallsrisken minskat brutalt. Om

En vecka har jag första mötet med barnmorskan och inskrivning på mödravårdscentralen.

Denna vecka känner jag mig knappt gravid, jag är mycket piggare än förra veckan, även om byxor inte är att tala om och att brösten ömmar. Denna vecka slår det två hjärtan i min kropp.
Jag har redan börjat kolla på gravidjeans, men det känns kanske lite för tidigt att köpa. Även om jag såklart är orolig för missfall, har jag börjat släppa den tanken och leva vidare ändå. Händer det så händer det! Jag håller tummar och tår att vi ska bli föräldrar i april!


Mitt mål är såklart att göra en gravidgarderob av kläder jag redan har. Men tanken på Jeans och byxor får mig att vilja samla ihop alla och slänga över ett stup... vad sjutton ska man ha på sig??

P.s
Min fit-känsla efter vandringen är som bortblåst! Nu är det glassmage som gäller!
Trots att det bara är några veckor sedan vi besteg Keb.
_______________________________
Vecka 6 (5+2)
Ser gravidbilder på Instagram på magar i v35+ och tänker " sådär stor kommer ju inte jag bli!" Det där med att min kropp ska förändras kan jag inte ens föreställa mig haha.

"Jag tycker veckorna går sååå långsamt... "
Jakob svarar skrattandes: "veckan??"
Haha imorgon har vi vetat om vårt lilla frö i en vecka. Hur ska detta gå om en vecka känns som en evighet?

_______________________________
Vecka 7 (6+5)
Du vet när du gör sälen ner i sängen och sedan kommer på att du är gravid..?

Om jag var orolig innan, blev det mycket värre nu.. heja 4 veckor och 2 dagar kvar till v 12.
_______________________________
Vecka 8
Ni som känner mig vet att jag är en riktig kaffeälskare, men denna vecka smakar det förjävligt.
Fr.o.m. V 7 har gravidkänslan försvunnit, det håller i sig denna veckan. Magen som varit uppblåst är borta.
_______________________________
Vecka 9
Missade min andra mens, alltså hur skönt? Känns konstig men på något sätt mer verkligt?
_______________________________
Vecka 10
Tvåsiffrigt -yes! Bara två veckor kvar nu!

--
Ingen vet det jag vet - en hemlighet

Någon som jag tycker om - har gjort mig fet...
_______________________________
Vecka 13 (12+0)
Det värsta med att ha kompisar med barn - är att de inte alls minns alla konstiga småsaker man funderar över o vill veta under graviditeten... jag älskar er, men när det sticker till här eller känns konstigt där - har ni glömt allt. #smått ensam och fundersam

På KUB blev vi tillbakaflyttade två dagar med nytt beräknat förlossningsdatum 11/4.

Så nya Vecka 13 12+5 drack jag min första kaffe som var god - äntligen!!
Idag 12+6 och vår hemresedag i Spanien prövade jag med en liten kaffe på morgonen - och det är fortfarande god!
_______________________________

Någon som känner igen sig? Kommentera gärna!

Imorgon kommer fortsättningen...

Likes

Comments

Jag njuter verkligen just nu. Att vara gravid är helt fantastiskt. Tyvärr hinner jag inte med att reflektera så mycket över tillvaron, utan dagarna och veckorna rullar på. Vilket är därför jag lyst med min frånvaro på bloggen... I slutet på Januari har jag kursavslutning och jag längtar verkligen dit. Att studera 100% och jobba 75% innebär tyvärr lite uppoffringar när det gäller socialliv. Men jag njuter varje dag av att gå långpromenad med hundarna och ha lugna kvällar och lediga helger. I vår är det bara en C-uppsats som står på schemat innan bebis kommer och vi får ha en underbar ledighet tillsammans.

Något jag tycker är svårt är att veta hur mycket ork jag kommer ha i slutet av graviditeten, men jag tror att det är viktigt att vara lyhörd på vad kroppen orkar. Igår hade vi kursavslutning på italienskan och det är nog en sak jag kommer lägga på hyllan framöver för att orka med allt annat. Just nu siktar jag i alla fall på att jobba tills bebis kommer, och har förberett mina kollegor på att de kanske får köra mig till BB i april 😉

Imorgon kommer äntligen inlägget om den första tiden som gravid!

Likes

Comments