LÄTKÄELÄMÄ

Aina, kun maa vaihtuu ja kello siirtyy tunnin eteen- tai taaksepäin, mun elämä muuttuu. Mun "elämiä" Suomessa ja Ruotsissa voisi kuvailla yöksi ja päiväksi. Ainoa asia, mitä mulla on molemmissa paikoissa, on tämä blogi. Välillä mua ihan ahdistaa se valtava muutos, joka mun elämässä tapahtuu matkustaessani lyhyen lentomatkan päähän. Aina kun saan toisessa maassa mun rytmin ja rutiinit kuntoon lennän taas toiseen maahan ja rutiinien rakennus alkaa alusta.. Tavallaan olen kiireinen opiskelija ja "bisnesnainen" Suomessa ja konservatiisisempi kotirouva Ruotsissa..

AAMU HELSINGISSÄ

Herätys 6.20. Suihku. Nopea aamupala. Asukriisi! Neule, jonka haluaisin tänään pukea on Ruotsissa. Pikameikki. Ikuisuudelta tuntuva aika hiusten kuivausta (Miten hiusten kuivaamiseen voi mennä näin kauan nimenomaan aina aamuisin). Heitän kaiken koulussa tarvittavan laukkuun. Tai luulen niin. Puen kengät. Juoksen kengät jalassa täyttämään vesipulloa keittiöön. Ulos ovesta. Turvalukko. Kovaa pikakävelyä steissille..

4 minuuttia junalla Pasilaan. Matkalla ehdin tsekata sähköpostin. Koululla vilkaisen kelloa. Ehdinkö hakea bistrosta kahvin luennolle. Jes, juuri ja juuri. Isoin kahvi kädessä koulun älyhisseille ja kuudenteen kerrokseen. Kirjanpidon perusteet.. Ajatus harhailee, kun muistelen mitä kaikkea on mun päivän to do -listalla.

AAMU OSKARSHAMNISSA

Patrikin kello soi 8.00. Vedän peiton korviin ja käännän kylkeä. Hetki vielä. Kuulen, kun suihku menee päälle. Nousen ja raahaudun keittiöön ja alan valmistella aamiaista. Kahvi tippumaan, annostelen vitamiinit molemmille valmiiksi. Kaurapuuroa marjoilla. Nautin yhden kupin kahvia. Käyn antamassa pusun hallille lähtevälle miehelleni. "Aja varovasti". Se on aina pakko sanoa. Täytän kahvikupin ja suuntaan sen kanssa olohuoneen sohvalle. Avaan Youtuben. Kaksi uutta videota tilatuilla kanavilla.

Aikaa kuluu.. Vilkaisen kelloa. Olen uppoutunut aivan liian pitkäksi aikaa Youtuben syövereihin. Pakko suunnata kauppaan. jotta saan lounaan valmiiksi ennen kun Patrik tulee hallilta kotiin. Ainainen ongelma, mitä ruokaa? Koulussa on niin helppoa, kävelet vain koulun ruokalaan.

PÄIVÄ HELSINGISSÄ

Luento ohi. Kiljuva nälkä. Porukalla syömään käsittämättömän edullista ruokaa koulun ruokalaan. Muut jäävät seurustelemaan pöytään vaikka lautaset ovat tyhjiä. Mä nousen, heitän moikat (nähdään hypärin jälkeen) ja suuntaan juna-asemalle. Vauhdilla kotiin freesautumaan ja hakemaan eilisiltana pakattua kuvauskassia. Pikaiset kuvaustreffit. Kuvaukset purkissa. Aika suunnata takaisin Pasilaan. Juridiikkaa. Välipala. Saksan tunti alkaa 16.00. Akkusatiivin ja datiivin erojen jankkausta. Tunti päättyy 17.30, ei minuuttiakaan aiemmin.

PÄIVÄ OSKARSHAMNISSA

Ruoka on valmiina pyödässä, kun Patrik tulee hallilta. Syödään yhdessä ja jutellaan hetki. On pelipäivä, joten Patrik nukkuu päiväunet. (Tämä Ruotsin rutiini kuulostaa muuten ihan siltä, että Patrik olisi mun lapsi..😂) Päätän myös ottaa päiväunet, sillä en halua metelöidä ja häiritä hänen pelipäivän uniaan. Kello soi kolmelta. Välipalaa ja sen jälkeen ajan Patrikin hallille. Olen aivan hukassa. En ole vieläkään oppinut parasta reittiä kotiin uudessa kaupungissa. Käännyn jossain vaiheessa väärään suuntaan ja joudun pysähtymään bussipysäkille tarkistamaan navigaattorista reittiä kotiin. Paitsi etten muista kotimme osoitetta! Meidät ajettiin muuttopäivänä kotiimme ja annettiin avaimet käteen. Osoitteesta ei tarvinnut missään vaiheessa puhua. Fiksua.

Tässä vaiheessa mulla tulee yleensä kiire, sillä tykkään käydä pesemässä hiukset ennen peliä. Kun harjailun jälkeen löydän vihdoin kotiin käyn suihkussa, laittaudun ja ajan takaisin hallille. Tämä kaikki alle kahdessa tunnissa.

ILTA HELSINGISSÄ

Koululta asemalle. Hyppään junaan 17.35 ja tuttu 4 minuutin matka keskustaan. Annankadun Postissa odottaa paketti. Minuuttiaikataululla mennään, sillä posti sulkee 18.00. Postin ovesta ulos 18.00. Koululaukku crossbodynä, kuvauskassi olalla ja valtava pahvilaatikko käsissä lähden tarpomaan kohti kotia. Portaat ylös, sillä en edes mahdu kaikkien kamojeni kanssa vanhan kerrostalon minihissiin. Nälkä. Jääkaappi tyhjä. Huomenna herätys 4.20 kun lennän Ruotsiin, joten mun ei kannata mennä kauppaan. Wolt auki. Koitan järjestellä paikkoja ruokaa odotellessani. Vedän postissa käynnin yli to do -listalta. Kuvat koneelle. Kamera lataukseen. Koitan saada kaiken tarvittavan pakattua käsimatkatavaroihin (tämä ei onnistu ikinä) ja samalla hoitaa koulujuttuja valmiiksi - huonolla menestyksellä. Menen sänkyyn taas aivan liian myöhään ja ahdistun. Edessä aivan liian lyhyet yöunet.

ILTA OSKARSHAMNISSA

Kiekko tippuu jäähän 19.00. Seuraavat kolme tuntia kuluvat hallin katsomossa - reilu kaksi tuntia peliä katsellen (tai välillä silmät kiinni yleisön reaktioita kuunnellen, tilanteesta riippuen). Pelin jälkeen odottelen miestäni. Hän tulee kopista aina viimeisenä ulos.. Kohti kotia. Kello on 21.50. Kotipelien jälkeiset illat venyvät usein pitkiksi. Haetaan jostain ruokaa kotiin. Leffa tai sarja pyörimään. Tämän hetken suosikki - Suomen Selviytyjät! Yleensä jutellaan myös pelistä. Jotkut parit eivät halua puhua sanaakaan lätkästä kotona, mutta meille se on pelien jälkeen aika olennainen ja luonteva juttu.

Siirrä blogisi Nouwiin - nyt voit tuoda vanhat blogisi - Napsauta tästä

Likes

Comments

PODCAST, GET TO KNOW ME

JA MÄ VUOSINA 2009-2012


Moikka ja ihanaa maanantaita! Tuttuun tapaan meidän Pyjamabileet-podcastin uusi jakso ilmestyi tänä aamuna 7.00. Tässä jaksossa juteltiin meidän teinivuosista ja naurettiin vedet silmissä meidän nuoruusmuistoille. Jaoin jakson myös tähän postaukseen, joten se on helppo kuunnella samalla kun katselee postauksen kuvia. Kuvat ovat siis mun ehkä pahimmilta teinivuosilta 2009-2012 eli siis lukioajoilta.. Taitaa joukosta löytyä yksi kuva myös ylä-asteelta!Kollaasista löytyy muutamia tanssikuvia ja tanssi olikin suuri (suurin) osa mun elämää teinivuosina. Kirjoitin myös blogia vuosina 2010-2014, jos joku ei vielä tiennyt! Silloinhan peilin kautta otetut asukuvat olivat kuumaa kamaa ;) Ja joskus jopa sain otettua itselaukaisimella asukuvat kotini eteisessä (ks. ylärivi).

Toivottavasti tykkäätte meidän jaksosta, palautetta saa antaa! :D


Likes

Comments

TYYLI


Mukavat ja hyvin hengittävät kengät, iso villahuivi, lämmin takki, pehmoinen neule ja rennot housut. Laskin juuri, että olen lentänyt heinäkuun jälkeen 20 lentoa. Eipä siinä mitään kehumista, lentäminen ei ole hyväksi ympäristölle, mutta opiskelut Suomessa ja miehen työ Ruotsissa ovat pakottaneet mut reissaamaan jatkuvasti.. Jotain olen sentään näistä lento- ja bussimatkoista oppinut eli mitä kannattaa pukea päälle matkustuspäivänä!

Olen pari kertaa lähtenyt matkaan tiukoissa pillifarkuissa. Monen tunnin istumisen jälkeen farkut alkavat kuitenkin tuntua ahdistavilta ja olen valehtelematta muutamaan otteeseen ahtautunut kentällä pieneen vessaan vaihtamaan rennompiin housuihin. Siinä vasta on taiteilemista, kun avaat jo valmiiksi ahtaassa kopissa matkalaukun ja alat penkoa sieltä etsimääsi.. Jos haluaa matkustaa huolitellun näköisenä suosittelen siis etsimään housut, jotka ovat mukavat ja samaan aikaan siistit. Toki välillä mut näkee kentällä myös urheiluhousuissa, Uggeissa, toppatakissa ja mun Niken suosikkijuoksupaidassa (jota haluaisin käyttää joka päivä, hahah!)

Matkustuspäivät ovat rankkoja. Karlskogassa asuessamme istuin jokaisella matkalla 3,5 tuntia bussissa, tunnin koneessa ja seilasin tuossa välissä välillä jopa 5 tuntia kentällä! Ja kuten tiedämme - "istuminen tappaa". Matkustuspäivinä mulla on epämukava olo koko ajan. Väsyttää, stressaa jne jolloin mukaviin vaatteisiin pukeutuminen parantaa oloa huomattavasti. Tänne päästäkseni lentoja on 2 kun vaihdan konetta Tukholmassa ja suuntaan Kalmariin.Nyt on pari päivää Oskarshamnissa takana. Mulla on tosiaan hiihtolomaa tuleva viikko ja otin siihen pari päivää omaa lomaa, joten saa olla täällä kaksi viikkoa! Säät eivät ole todellakaan suosineet, ihan käsittämätöntä, miten (ainakin mun mielestä) aina sataa siellä missä mä olen :D Laitoinkin Instagramiin storyyn todistusaineistoa siitä, miten aurinko tuntuu pakenevan mua. Taivaalta on tullut tuttuun tapaan räntää. Täällä etelä-Ruotsissa ei olla päästy nauttimaan tänä vuonna valkeasta talvesta paria viikkoa pidempään.

Coat MANGO ( similar here, here, here )* // Knit H&M ( similar here ) // Knitted trousers Zara ( similar here & here ) // Scarf SAMSØE&SAMSØE* //Bag Zara ( similar here )// Boots ( similar here & here )

*mainoslinkkejä

Likes

Comments