Header

​Tacokrydder!

Det har blitt en tradisjon i Norge, å spise taco på fredagskvelden. Men det er altfor mange som kjøper de krydderblandingene man finner i hylla på butikken. Det er nok mange som ikke vet hvor lett det er å lage sitt eget tacokrydder, og det skal jeg endre på. Man trenger bare å blande sammen noen enkle kryddersorter, også får man et krydder som smaker mye bedre, er sunnere, og billigere, enn det man får i butikken!


Jeg skjønner at det er mange som tenker at det lettere å bare ta med pose krydder, slenge det i panna, også er maten klar. Men hvis man bare planlegger litt, lager opp en større porsjon av dette, så kan man alltid ha tacokrydderet stående i skapet! Enklere blir det ikke.

​Ingredienser:

 • ​2 ts malt spisskummen
 • 1 ts malt koriander
 • 3 ts paprikapulver
 • 2 ts gurkemeie
 • 1 ts hvitløkspulver
 • 1 ts kayennepepper (Jeg bruker 2, men jeg liker den ekstra hot)
 • 2 ts flaksalt
 • 1 ts sort pepper
 • Jeg tar også oppi 1 ts chillipulver, nettop fordi jeg liker den ekstra hot!


Bland alle disse krydderne i en bolle, hell det over på en eller annen form for beholder, sett i skapet, og krydderet er klar til fredagskvelden​

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

Det å skulle feire 1 års dagen til sitt eget barn er noe som er veldig stort. Noe mange velger å gjøre er å ha en bursdagsfotoshoot, hvor barnet får sin egen kake, og får spise denne akuratt som de selv ønsker. Dette blir søl, hypre barn, og fantastisk kule bilder. Vi fant en oppskrift på nettet som vi brukte når vi lagde en kake til vår sønn. Dette er en veldig enkel oppskrift som er kjapp å lage, og som i tillegg smaker godt.

1 års bursdagskake!

Dette er en forholdsvis enkel kake, med sukkerbrød i bunnen, og en smørkrem på toppen. Vi lagde den enkel, uten fyll, til fotoshooten vi skulle ha, men valgte å lage den med fyll til selve feiringen.

Sukkerbrødet:

 • 5 egg
 • 150g sukker
 • 100g mel
 • 50g potetmel


Steg 1.

Pisk sammen eggene, og sukkeret. Pisk dette til det blir en ekstra stiv eggedosis. Ca 15 min.


Steg 2.

Sikt sammen mel, og potetmelet i en bolle. Etter at eggene, og sukkeret har blitt pisket sammen så vender du forsiktig inn melet i deigen.


Steg 3.

Smør en rund form, eller ha bakepapir i bunnen. Hell så røra oppi formen, sett det på en rist, midt i en forvarmet ovn. Ovnen skal være forvarmet til ca 175 grader. Stek den i ca 20-25 grader. Avkjøles etter det på rist. Legg et kjøkkenhåndkle over mens det avkjøles. Da tørker ikke kaken ut.


Fyllet:

Her valgte vi å gjøre en lett versjon. Vi brukte 6 dl (2 bokser) kremfløte, også 350g ferske bær. Vi valgte å bruke jordbær til denne kaken. Pisk kremfløten stiv og fin, også vender du inn de friske bærene forsiktig i kremen.


Smørkrem:

 • 500 gram romtemperert meierismør
 • 1-2 bokser melis
 • Ønsket konditorfarge
 • 3 ss vaniljesukker

Legg smøret oppi en kjøkkenmaskin, og tilsett melis litt etter litt, mens maskinen kjører på medium hastighet. Smak til underveis, og finn en smak som du liker. Tilsett så vaniljesukkeret, og pisk kremen lett og luftig. Tilsett konditorfargen underveis. Når du har ønsket konsistens, så heller du kremen over i en pose egnet til å sprøyte ut kremen. Vi brukte en Wilton 1M tipp til å lage rosene. For å lage rosene, så fører du posespissen mot kaken, starter fra midten, og legger krem i en sirkel rundt. Da får du noe som ligner på en rose. Lag disse over hele kaken, og gå over til slutt, for å dekke områder som syns enda.

Server så kaken på egnet underlag, sett barnet ditt bak kaken, og la den ha det gøy! Stå klar med kameraet, og fotografer at barnet ditt feirer sin første bursdag. Det er flere studioer, og fotograferer som gjør alt dette klart for deg også! Så slipper du å bake kake, eller å vaske opp etter sølet :)


Kos dere med baking, og rop ut om det er noen spørsmål.


Likes

Comments

Solsikkebrød

Jeg fant oppskriften på loff fra Bakeriet i Lom, og begynte etterhvert å teste ut litt forskjellige typer mel, frø osv. Jeg fant ut at ved å tilsette litt rugmel, istedet for bare hvetemel, og ved å ha oppi en generøs mengde solsikkekjerner, så ble det et veldig godt hverdagsbrød! Dette smakte veldig godt, og det er bare å bytte ut solsikkekjerner med andre typer frø, hvis dette er ønskelig. Imorgen kommer en oppskrift på et lekkert, og utrolig godt, basilikumsbrød!

Ingredienser:

275g sammal rugmel grovmalt

1225g hvetemel

1 liter vann

20g salt

15g gjær

Dryss oppi solsikkekjerner – Så mye du selv ønsker


Steg 1.

Ha alle ingredienser unntatt salt og gjær ien eltebolle, elt i 2 minutter, og la deigen hvile i 30 minutter.

Steg 2.

Tilsett saltog gjær, elt i 15–20 minutter på sakte fart og i 2 minutter på rask. Husk åsjekk elastisiteten i deigen. Strekk deigen forsiktig – du skal nesten kunne segjennom deigen uten at den sprekker. Hvis den ikke har nok hold må du elte litt mer. Smør en bolle med olje eller bakespray, og legg i deigen. Dekk medplastfolie, og la deigen heve til dobbel størrelse. Det tar ca. 3 timer. 

​Steg 3.

Deldeigen i tre like store emner, form dem runde, og legg dem på et meletunderlag. Dekk med plastfolie. Hev dem i ca. 1 time før brødene slås opp. 

​Steg 4.

Smør brødformer, legg i brødene, strø med mel, og dekk med plastfolie. Legg dem så i formene, fukt dem med vann, også strø solsikkekjerner over. Sett brødene på en lun plass, dekk med folie, og la dem heve til dobbel størrelse.

​Steg 5.

Snitt brødene på toppen, og sett dem i forvarmetovn ved 220 grader. Ta varmt vann (ca. ½ dl) i bunnen av ovnen, slik at detblir dannet litt damp. Lukk døren raskt. Skru ned varmen etter 5 minutter til180 grader, og stek videre i ca. 40 minutter. Avkjøl brødene på rist, mens duventer på den første skiva med deilig nystekt brød.

Denne deigen kan du også bruke til bagetter,da må du huske å snitte de avlange deigene på toppen. Eller du kan også formedeigen som rundstykker. Hvis du skal lage rundstykker med frø på toppen, gjørdu som med loffen. Dypp rundstykkene i vann før du dypper dem i frø. Du kanbruke hva du vil: Sesamfrø, valmuefrø eller solsikkefrø. Eller rett og slett gidem et fint dryss med hvetemel, eller finn din egen favoritt.


Gjerne sleng igjen en kommentar hvis dere prøver oppskriften! Likes

Comments

Toskanske Bombolini

Dette var en fantastisk oppskrift som jeg bare måtte prøve. Jeg elsker churros, og disse så ganske like ut når jeg fant dem på en app jeg hadde på telefonen. I oppskriften står det at man skal bruke sitronskall, men dette hadde ikke jeg, så da ble det limeskall istedet.

Sett av litt tid, lag disse, og nyt dem alene, med kjæresten eller sammen med familien.

Toskanske Bombolini - Tid: ca 120 min, inkludert heving - Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser:

 • - 400 gram mel
 • - 5 1/2 teskje tørrgjær
 • - 330 gram sukker
 • - 300 ml lunkent vann
 • - 50 gram smør
 • - Revet skall fra 1 lime
 • - 475 ml olje (jeg brukte solsikkeolje, da det var det jeg hadde)
 • - Mel til å arbeide med


Steg 1:

Løs opp gjæret og 1 knipe av sukkeret i det lunkne vannet, og ha denne blandingen i en kjøkkenmaskin sammen med melet. Bruk en K-krok/eltekrok, og elt dette sammen til det har blitt en jevn og glatt deig. Dekk til med et kjøkkenhåndkle, sett den på en varm plass, og la den heve seg i ca 15-20 minutter. Hev til den har blitt dobbelt så stor.


Steg 2:

Etter at den har hevet til dobbelt størrelse, så setter du den tilbake i kjøkkenmaskinen, tilsetter smøret, resten av sukkeretet, og det revne limeskallet, og kjør dette i maskinen til deigen har blitt elastisk og fin.


Steg 3:

Flytt deigen over til et underlag dekt av mel. Form så deigen til små baller, på størrelse med en golfball. La disse stå og heve i 25-30 minutter. Så klemmer du ballene flate, og bruk en kakekutter, og fjern den innerste delen av deigene. Som om du lager en smultring. La den så stå og heve i 50-60 minutter.


Steg 4:

Varm olje, viktig å bruke en olje som egner seg til fritering, i en liten kjele, over medium varme. Legg så bomboliniene forsiktig i kjelen, og friter dem i 3-4 minutter, eller til dem har fått en gylden brunfarge. Legg kun oppi en og en om gangen! Ta de så ut av oljen, og legg dem på et fat, dekt med kjøkkenpapir.


Steg 5:

Hell sukker i en liten bolle. Rull bomboliniene i sukkeret, og legg dem på en plate til servering. Nyt dem gjerne med en god espresso.


Disse ble utrolig gode, og man må passe på slik at man ikke spiser for mye av dem. Bare sleng igjen en kommentar hvis det er noe dere lurer på.

Likes

Comments