Nu såhär i juletider så omges man ofta av dofter i olika slag, det jag främst tänker på är alla dom syntetiska doftljusen, som doftar kanel pepparkaka eller något annat "juligt" Urk! Vill man att huset ska dofta pepparkaka ja baka då pepparkakor, fyll inte hemmet med syntetiska cancerframkallande ämnen. Helt otroligt hur folk är besatta av att allt ska dofta, bara tanken gör mig så illamående. Butikerna fylls med doftsatta skölj och tvättmedel i mängder, varför? varför dessa mängder? skulle det inte räcka med några fåtal? och utan syntetiska dofter!

Såhär på vintern blir jag lite besatt i att allt ska vädras, jag hänger ut kläder dagligen, jag lägger trasmattorna i snön och jag vädrar huset minst 1 gång om dagen, jag älskar när det doftar nyvädrat och framförallt ullkläder, det doftar så gott <3 Sängkläderna i ull lägger jag också i snön och låter dom ligga där i några timmar, dom blir som nya, mjuka och så får man fram den där ulldoften som jag älskar.

Åter till sköljmedel, jag har ibland funderat på vad dom egentligen innehåller, jag har märkt att jag reagerar olika på olika sköljmedel, tex så kan jag få hostattacker av några och huvudvärk av andra så jag antar att dom innehåller olika kemikalier som gör att jag reagerar olika. Det här med att tex få besök i hemmet kan vara ett problem. det slutar oftast att jag sitter med huvudvärk och ett starkt illamående eller som häromdagen då jag reagerade med hosta, ja nästan andnöd :( ett problem såhär på vintern också när man inte kan ha dörrar och fönster öppna heller.

Jag tror inte att många riktigt förstår det här med doftöverkänslighet, många tycker nog att det låter överdrivet, vem vet kanske jag också hade tyckt det om jag själv inte var drabbad.. Att arbeta tex kan vara väldigt svårt beroende på vad man arbetar med. Jag som arbetar inom vården har det kämpigt många ggr eftersom det är både doftsatta tvätt/sköljmedel doftljus syntetiska städprodukter och bilar som luktar starkt av sköljmedel. Nu jobbar jag bara kvällar och är därmed slipper jag tex städningar, det skulle jag aldrig klara av samt tvättning, jag tar inte ett steg in i en gemensam tvättstuga eller går i närheten av nytvättade kläder dränkta i sköljmedel. Det perfekta jobbet för mig skulle nog vara ett jordbruk, mycket frisk luft och massa får, jag som älskar doften av ull :D Jag har ju alltid haft den drömmen så det är kanske dags att förverkliga den snart..

Nu dagarna innan jul så ska huset fyllas av juldofter, pepparkaka saffran nyskalade clementiner kanel. Inga äckliga syntetiska produkter här inte!

God jul!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Många vet nog inte det men denna vecka är det den "parfymfria veckan" just för att uppmärksamma att människor därute faktiskt kan bli riktigt sjuka av andras syntetiska parfymer. Jag kan tycka att detta borde vara en självklarhet, allt behöver faktiskt inte lukta kemikalier för det är just vad det är, en mix av kemikalier som vi varje dag varje sekund omges utav, antingen på kroppen i form av parfymerat tvätt och sköljmedel eller alla dom hudvårdprodukter vi tvättar och smörjer in oss med varje dag och som vi också andas in.

Jag kan förstå att det kan vara svårt att släppa sin favoritparfym eller sitt favorit sköljmedel, men varför inte spara dom till något speciellt tillfälle istället? Man behöver faktiskt inte dränka sina kläder och sin kropp vareviga dag med dessa syntetsiska hemskheter, din kropp miljön och framtida generationer kommer tacka dig!

Välj parfymfritt!

Likes

Comments

Jag har inte tvättat mitt hår med konventionella schampon på flera år, äckligt tänker ni inte alls tänker jag. Mitt hår har aldrig mått och sett bättre ut, det är tjockt lent och nästintill inga kluvna toppar. Dessutom slipper jag den där kemiska lukten som gör mig sjuk. På bilden är det 4 dgr sedan jag tvättade håret och få körde jag med "water only" metoden, få masserar man hårbotten i några minuter sedan sköljer man bara med vatten. När jag inte kör med water only metoden så tvättar jag med schampokaka med milda fina ingredienser. Att tvätta håret med starka kemikalier kommer aldrig mitt hår att uppleva igen. Mitt hår min kropp och miljön tackar mig ☺


Likes

Comments

Jag vet av egen erfarenhet att detta faktiskt är sant, efter år av problem med bla mage stela leder och hormoner som ställde till det så kan jag nu säga att jag känner mig friskare än någonsin. Hur? jo jag har läkt min kropp med hjälp av mat, bra levande mat = frisk välmående kropp. Som jag kanske nämnt förut så slutade jag med gluten i dec-16 och i våras slutade jag även med mjölkprodukter och övergick till en vegandiet. Efter år av ångest värk uselt mående och återkommande läkarbesök mår jag idag bra. Tänk att vi alltid så fort vi känner av något problem alltid ska söka oss till en läkare, i hopp om att få hjälp och att bli läkt. Det enda en läkare kan göra är att ge dig ett recept på piller som du sedan oftast ska ta i veckor om inte år. Vad dessa syntetiska piller sedan gör med våra kroppar vill jag inte tänka på, min tro är iaf att dom gör mer skada än nytta. Människokroppen är ju utrustad med ett otroligt självläkandesystem och bara man ger den dom rätta medlen i form av bra kost så kan den läka många problem. Låter väldigt simpelt men det är ju egentligen inte så konstigt när man tänker efter.

Den ohälsa som är idag bland folket är skrämmande, att se små barn som lider av övervikt diabetes eller cancer och som samtidigt äter en kost bestående av socker och kött är hemskt. Jag önskar att fler får upp ögonen på hur viktig kosten är för våra kroppar för att kunna läka. Sedan när jag ändå är inne och nämner cancer så kan jag inte sluta undra om det faktiskt är så att i många fall är cancerbehanlingen dvs cellgifter och strålning som gör att många förlorar kampen mot cancern? Jag själv har en nära bekant som är drabbad av cancer och att se den personen gå igenom cellgiftsbehandlingar och strålningar och gud vet allt och sedan höra att cancern spridit sig så då börjar man ju undra. Jag tror stenhårt på att många cancersjukdomar kan botas med hjälp av "levande mat" det är många som botat sin cancer med just det och är idag friska och välmående.

Jag skulle vilja tacka alla dom läkare jag träffat genom åren och säga "tack för att ni fick mig att öppna mina ögon, fick mig att inse att det finns ingen annan än mig själv som kan fixa mina problem, det finns inget piller i världen som kan hjälpa mig. Man har faktiskt ett val, man kan välja att stoppa i sig mat fylld med tillsatsämnen kemikalier färgämnen och misshandla sin kropp eller så väljer man ren levande mat, grönsaker frukt bönor linser, ja listan kan göra lång och får en frisk välmående kropp. Önskar bara att jag kommit på detta för flera år sedan, men bättre sent än aldrig.Likes

Comments

Tänkte försöka mig på att skriva lite om alla dom gifter vi dagligen utsätter oss själva för, det kan ju verka något överdrivet när mina inlägg inte handlar om så mycket annat men detta är ett ämne jag verkligen brinner för och som jag verkligen vill att människor ska få upp ögonen för, det finns så många därute som inte är medvetna om detta och som litar blint på vad alla läkare myndigheter och företag säger.

Om ni tänker efter så hur många barn idag är friska? Inte många skulle jag säga. Det är allt från beetendestörningar till fetma, det räcker att du spenderar en dag på en folkrik plats så är var och vartannat barn överviktigt. Läsk chips godis fyllda med e-nummer och färgämnen, hamburgare pizza och annan snabbmat, detta är vad föräldrar ger sina barn idag, inte konstigt att så många barn är sjuka idag. Barn idag går på antideprissiva mediciner, detta är vanligt i tex usa, i sverige vet jag inte hur vanligt det är, men det förekommer helt klart. Hur kan det komma sig att det är på detta vis? enkelt svar, vi har blivit hjärntvättade!

Detta är vad männsikor tror idag.

Går du till läkaren blir du frisk, där får du piller utskrivet och poff så blir du bra igen. Tar du ett vaccin så håller du dig frisk, bry dig inte om vad vaccinet innehåller, det är helt ok att skjuta in aluminium formaldehyd levande virus mm i din kropp utan några som helst problem. Har du hudproblem så smörj in dig med denna kräm innehållande alla dessa synetiska kemikalier så ska du se att du blir bra. Har du diagnotiserats med cancer så ska du fylla din kropp med cellgifter och strålning som dödar alla dina celler i din kropp, Är du deprimerad så ta dessa mediciner så ska du se att du blir glad igen, du behöver inte gå till botten med vad som orsakar ditt mående, nejdå det behövs inte..

Förstår ni vart jag vill komma? vi är så hjärntvättade av alla dessa läkare och myndigheter att vi idag tror på all smörja dom kommer med. Idag har vi totalt tappat förmågan att ta hand om oss själva, att vårda och själva se vad som är bäst för våra kroppar. Vi är alla olika och alla kroppar reagerar på sitt unika sätt. Om du ger dig kropp skräp ja då kommer du troligen inte må så bra heller. Jag tror helhjärtat på att våra kroppar har förmågan att läka sig själv om vi bara ger den en chans, att vi börjar ta hand om oss själva och sluta utsätta oss för all den skit på ren svenska myndigheter och företag försöker sälja på oss. Jag säger inte att vi aldrig ska lyssna på våra läkare utan vad jag säger är att vi ska börja använda vårt sunda förnuft, är du tex deprimerad ja men då kanske det är dags att fundera på vad som gör dig deprimerad istället för att dagligen stoppa i dig syntetiska läkemedel som inte gör dig något gott öht..

Vi lever längre idag sägs det än för 100år sedan, hur kan det komma sig om vi alla är så sjuka? jo vi har ett förmåga att hålla människor vid liv med hjälp av läkemedelsindustrin, detta är vad dom tjänar sina pengar på. Men är vi lyckliga? jag skulle säga nej. Är alla dom som är sjuka på något sätt lyckliga? Det är detta jag menar med att vi måste börja ta hand om oss själva, vad får oss att må bra och vad får oss att vara friska. Idag ser man bilder på små små barn, sjuka i cancer, sittandes i ett sjukhusrum dag efter dag, vita som spöken och livlösa ögon, är detta rätt? Barn och unga som fått sina liv förstörda pga vacciner, vacciner som ska hålla barnen fri från sjukdomar har istället gett dom livslånga men, detta pga att vi litar blint på läkemedelsindustrin. Jag har pratat med många äldre och om sjukdomar dom en gång hade när dom var små, tex mässlingen, och dom pratar som att det var inget hemskt med det, mässlingen hade alla. Men idag när vi hör ordet mässlingen blir vi panikslagna, trots att 97% av befolkningen sägs vara vaccinerade mot detta så blir folk panikslagna, varför? Vet ni att i usa där får spädbarn upp till 5 vacciner på en och samma gång, det börjar vid födseln när barnet får sin hepatit b spruta, därefter 2 månader, 4 månader 6 månader 12 månader 18 månader osv, ni kan själva kolla upp hur usas vaccinationsprogram ser ut, inte konstigt att usa är ett av dom sjukaste länderna i världen.

Att folk tror att vacciner inte orsakar skada på våra kroppar, tänk igen. Läs på om vacciner och om deras innehåll. Det finns inga som helst bevis på att dessa ämnen är säkra och att dom inte skulle ha en negativ påverkan på våra kroppar. Hur kan någon påstå att det är helt ok att tillföra kroppen aluminium? eller någon av dom andra gifterna som finns i vacciner in i våra kroppar. Finns ingen som helst logik i detta..

Till sist vill jag säga att jag vet av personliga erfarenheter att ta hand om din kropp och att lära känna din kropp är det viktigaste, att inte lyssna på allt vad läkare säger Efter år av lidande, med magproblem onda leder trötthet och massa andra symptom så tänkte jag en dag att nej nu orkar jag inte ha det såhär längre, så jag började med att utesluta gluten helt ur min kost, efter det slutade jag med kött och mjölk och nu äter jag bara vegetarisk mat,. Det händer att jag ibland äter något animaliskt tex smör till stekning eller yoghurt någon gång ibland men mycket sällan. Resultatet av detta är enormt, jag har aldrig mått såhär bra någonsin, bara på någon vecka så märkte jag enorma skillnader, mina handleder värker inte, min kropp känns mer spänstig, jag är piggare och min mage mår mycket mycket bättre. Vad tror ni att läkarnas råd har varit vid mina besök? Medicin! just precis. Jag har blivit tillsagd att ta olika medicinska preparat vilket jag gjorde till en början men det var bara bortkastade pengar, eller ja för mig men inte för tillverkarna såklart. Så lyssna på din kropp, det finns inga piller i världen som kan hjälpa dig, det är bara du som kan göra en förändring och verkligen hjälpa dig själv.


Likes

Comments

Jag vill tipsa om ett klipp på youtube, "the most polluted generation" med penelope jagessar.

Barn idag föds med hundratals kemikalier i sitt blod, 180 av dom är kända att orsaka cancer, trots detta fortsätter vi bespruta vår mat, giftiga hud/hygien produkter fortsätter att tillverkas och säljas, många av dom riktas in till just gravida och småbarn. Pojkfoster är extra känsliga för just hormonstörande kemikalier eftersom deras utveckling i livmodern är mera komplex och dom är extra känsliga för ämnen som kan skada i ett kritiskt skede i utvecklingen. Tex så tänker jag att det är därför så många pojkar idag är feminima, dom är mer kvinna än man, detta har såklart med hormoner att göra och att något har gått snett i utvecklingen just i livmodern. Detta pga hormonstörande ämnen som mamman fått i sig via den besprutade maten , luften hon andats innehållande parfymer sköljmedel avgaser osv och alla dom syntetiska krämer hon smörjt in sin kropp med. Jag känner mig iaf säker på att detta orsakas av syntetiska kemikalier, många håller såklart inte med eftersom dom tror att allt som säljs i butik självklart måste vara säkert, men det är långt ifrån sanningen, sanningen är att dessa tillverkare är ute efter att tjäna pengar, inget annat.Likes

Comments

Visste ni att all skit dvs rengörngsprodukter smink och tvättmedel av olika slag samt mycket annat ni använder er av varje dag inte bara påverkar er på ett negativt sätt utan även vårt djurliv. Jag delade en bild idag på instagram där innehållsförteckningen varnade för att produkten hade skadliga långtidseffekter på vattenlevande organismer, samt orsakar allvarlig ögonirritiation, vem vill på allvar köpa en sådan produkt? kan nämna att detta är innehållsförteckningen på yes handdiskmedel.

Det finns många fina produkter därute som inte innehåller dessa skadliga kemikalier, jag själv använder purenn diskmedel som inte innehåller några syntetiska dofter syntetiska färger syntetiska konserveringsmedel och inga parabener elller sls. och är gmo fri.

Jag tittade på en film på youtube , en professor och biolog vid namn Tarone hayes som talade om bekämpningsmedlet "atrazin" detta är tack och lov förbjudet i sverige sedan många år men det är skrämmande att detta fortfarande används i usa.. Gå in och kolla vet ja, sök på Tyrone hayes så kommer ni hitta en massa filmer om tex hormonstörande ämnen och även hur fostren påverkas av alla dessa kemikalier. Ett tips om ni får långtråkigt i helgen ;)Likes

Comments

Idag är det en sån där dag då jag inte riktigt vet vart jag ska börja, mina tankar går åt olika håll och det skulle bara bli en soppa om jag försökte skriva ner dom.

Men jag ska försöka göra mitt bästa. Dagen började med att jag vaknade och som vanligt när jag utsatts för dofter/kemikalier så mådde jag inte så bra. Jobbade igår kväll så jag visste att detta var att vänta. Jag blir även mycket påverkad i mitt tal och tänkande, men jag ska försöka skriva några rader iaf. Jag satt och funderade över världen o, hur den ser ut, hur den behandlas osv. Vad kan jag göra för att inte påverka vår moder jord på ett negativt sätt. Jag gör ganska mycket om jag tänker efter, jag återvinner våra sopor, jag köper bara begagnat, allt från kläder till porslin och annat till hemmet, sånt som är nödvändigt. Jag handlar ekologisk kravmärkt mat, jag använder tygkasse istället för plastpåse, ok här kan det hända ibland att jag glömt tygpåsen och måste ta en äcklig plastpåse istället, men det händer ytterst sällan. Jag använder inte skadliga rengöringsprodukter i hemmet eller på min kropp. Jag skulle kunna göra så mycket mer och jag tycker att jag är på rätt väg.

Vi har ju faktiskt lånat denna värld av våra barn, många tänker inte långsiktigt, dom tänker och lever för dagen, sedan är det våra barn som får betala det höga priset för vårt brutala leverne. Jag tänker såhär, att jag har hellre dåligt med pengar och tar dagen som den kommer tillsammans med mina barn än att dag efter dag känna mig olycklig i ett arbete som jag inte ens tycker är roligt och som bara gör mig sjuk, varför skulle jag göra det? för att tjäna pengar och bidra till den enorma förstörelse som nu finns på vår jord? Nej tack jag avstår!

Nu är det långt ifrån alla som tycker och tänker som mig, tyvärr, men tänk om fler gjorde det, vilken finare värld vi skulle ha då. Något som jag stör mig mycket på det är att se barn som föds idag och som kommer att växa upp i familjer som inte tar detta med miljö på allvar, jag menar inte att dessa föräldrar är sämre på något vis men det är just pga deras ignorans världen kommer att stå för enorma utmaningar i framtiden Självklart måste politikerna ta sitt ansvar också vilket dom inte verkar ett dugg intresserad utav så därför är det upp till oss att göra något.

Jag ser gravida idag som gör allt man inte ska göra om man vill få ett friskt välmående barn, dom röker, äter mat som är besprutad med alla möjliga gifter, inreder sina hem med nyinköpta möbler som släpper ut formaldehyd och gud vet vad. Dom stressar sig igenom dagen och utsätter sig för både det ena och det andra. Idag får vi människor på 1 dag i oss kemikalier som det för över 50 år sedan tog över 1 år för att samlas i kroppen. Då får man tänka på att då fanns det inte över 80000 syntetiska kemikalier heller, då var det andra kemikalier och inte i lika stor mängd som idag.

Det är ganska enkelt ändå, frisk kropp = frisk barn, fyller man kroppen med skit ja då kommer man mest troligt inte få ett friskt barn heller :( Detta är något som jag verklien brinner för och vill få en ändring på, jag vill överlämna denna jord till mina barn och deras barn osv och känna mig stolt. Jag vill känna att jag gjort mitt bästa för att dom ska dom rätta förutsättningarna till att kunna fortsätta leva här precis som vi, det är bara det att vi idag är alldeles för giriga och själviska för att kunna släppa detta slit och släng beende som förstör vår jord. Vi förgiftar oss själva och vår moder jord.Likes

Comments

Dom senaste åren har jag ändrat mitt sätt att leva, mitt sätt att se på saker och ting, vad som är viktigt och inte. Jag har fått insikt i vad faktiskt livet går ut på. Livet går inte ut på att leva i det ekorrhjul som flesta av oss gör, dag efter dag går vi till jobbet, vi tjänar våra pengar som ska gå till konsumtion, vi lever i en bubbla där vi tror att detta faktiskt gör oss lyckliga.

Lycka för mig är att vakna upp på morgonen och att veta att jag tar dagen som den kommer. Att ha ett heltidsjobb och samtidigt vara småbarnsmamma har aldrig och kommer aldrig vara ett alternativ för mig. Jag vill spendera tid med mina barn, jag vill vara här när dom kommer hem om dagarna, jag vill vara den som tröstar dom och tar hand om dom. Jag älskar det enkla livet, jag älskar att kunna ta hand om hemmet och allt som hör till, jag älskar att kunna ta med mig barnen till skogen och bara vara, jag vill lära mina barn vad som faktiskt är viktigt här i livet, det är inte prylar som gör oss lyckliga. Man kan köpa på sig alla prylar i världen men man kommer aldrig uppnå den riktiga genuina lyckan som man får av att leva i frihet, utan konsumtionshets och utan måsten.

Att leva enkelt betyder att man måste inte använda 15 olika hudvårdsprodukter eller 10 olika tvättmedel, man behöver inte ha en garderob med 50 eller mer olika plagg. Jag använder 2 produkter, en schampokaka och kokosolja thats it, och jo en kroppsmarmelad när jag vill lyxa til det som doftar av apelsin och vanilj och är såklart fri från skadliga kemikalier. I min garderob är det så minimalt det kan bli, där har jag rensat ut kläder jag aldrig använder så nu har jag kanske totalt 20st linnen tröjor och toppar, 2 jeans och 4 mjukisbyxor. I köket har jag rensat ut all plast, jag avskyr plast. Inte bara att plast läcker ut farliga kemikalier det är fult också.

Jag lever för att se till så att mina barn och förhoppningsvis barn barn :) och kommande generationer får växa upp och leva i en ren och vacker värld, jag vill lära dom att odla sin egen mat och ta till vara på allt som går att ta till vara på. Det för mig är lycka!Likes

Comments

Att vara mamma till 3 barn och samtidigt drabbas av kemisk intolerans är inte lätt kan jag lova, det är mycket jag får avstå, tex som att åka till ett badhus, lukten av klor blandat med sköljmedel schampon tvålar hårsprayer osv är inget jag vill utsätta min kropp för, det är knappt att min kropp klarar av en heldag i närmsta stad och då spenderar jag tiden mestadels i bilen, den enda butik jag går in i när jag åker bort det är en matvarubutik och det är nog mycket för mig att hantera. När jag väl kommer hem är mina ögon irriterade min näsa är täppt eller rinnig, min kropp värker och känns tung och mitt huvud värker. Sist jag blev ordentligt sjuk var när jag en helg bestämde mig för att åka med familjen ut och grilla, första biten gick att köra med bil vilket jag och barnen gjorde, sambon körde skoter och vi bestämde att sista biten skulle vi alla åka med honom. Den dagen då jag kom hem var jag så dålig att jag trodde jag höll på att få influensan precis så kändes det i min kropp. Detta satt i flera dagar. Skoteravgaser och eldrök blev för mycket och jag blev sjuk.

Det är trist att inte kunna andas ren luft, jag har helt slutat med att ta promenader inne i samhället, det är alldeles för mycket av både det ena och det andra, skorstensrök bilavgaser och ibland badar hela byn i ett moln av sköljmedel :( går man förbi husen så känner man hur lukten slår emot en.

Såhär på vintern är det tur att det finns skoterleder och tur att det sällan är skotrar ute, iaf på veckorna. Så jag och mina 2 minsta pojkar brukar passa på att ta långturer efter lederna. Skog och frisk luft är det som hjälper mig.

Något som jag tror många med denna sjukdom känner igen sig i är att man har perioder då man mår så mycket sämre, och att man reagerar starkare på vissa ämnen. Vissa dagar har jag svårt att vistas i vårt tv-rum och detta är pga dom möbler vi har därinne och som vi köpte begagnade. Vad jag inte visste då eller vad jag inte tänkte på då rättare sagt var att risken fanns att möblerna skulle lukta. Jag märkte att när vi kom hem så stank dom av doftljus, jag känner igen den där lukten för jag minns den från den tiden jag kunde besöka ikea och den där avdelningen med doftljus som fanns och precis så luktar det när man öppnar skåpen på tvbänken och även vitrinskåpet. Jag har försökt med allt men får inte bort lukten :( Har många gånger tänkt att vi måste byta möbler men isåfall måste det bli nya möbler denna gång och det kommer att kosta, och att nya möbler skulle vara doftfria finns det ingen garanti för, nytt brukar ha en kemisk lukt.. Men som sagt det är alltså denna lukt som gör mig dålig, även om det gått snart 1 år så sitter det kvar lukt i möblerna.

Jag undrar om många får någon diagnos på detta, jag själv har inte fått någon diagnos utan läkaren sa helt enkelt bara att jag ska undvika sånt som gör mig dålig. Att försöka förklara för någon annan att det är i princip omöjligt för dessa ämnen som gör mig dålig finns ju överallt jag går känns lönlöst för dom förstår inte. Att också försöka förklara att det är svårt att jobba när man hela tiden utsätts för dessa dofter verkar inte bita på dom heller, dom rycker på axlarna och tänker väl något i still med "bit ihop" dofter dör man inte av.


Likes

Comments