Utfordringer

Foreldrerollen

I disse dager merker vi at Gabriel er inne i en utviklingperiode med alle de utfordringer som hører med!

Han vil helst ikke sove, nærmere lakenskrekk til tider, ikke kle på seg når vi skal i barnehagen, ikke gå ut(før han vil selv da), ikke sitte i vogna, han spiser ikke så bra og han er veldig kosete og hjemmekjær. Han begynner å skjønne at han kan strekke grensene og vil aller helst ha det på sin måte.

Kanskje er det den første trassalder vi merker, og at han begynner å oppfatte at han kan påvirke omgivelsene. At han markerer seg, og begynner å utvikle sin egen identitet. Om enn bare på første trinnet. Men vi merker også at han er blitt mye flinkere til å skjønne hva vi sier, og prøver seg stadig på nye ord. Han har mye på hjertet denne lille karen selv om det ikke er rene ord! Men samtidig er det jo god øvelse i ordlyd, og her skorter ikke på innsatsen iallefall!

I helgen hadde vi pizza, og da gikk han rundt å sa "pitta" og "pissa" så mange ganger at han til slutt klarte å si det riktig! Etter vi hadde gjentatt det x antall ganger, men det var jo bare helt herlig.

Stort sett er han en blid gutt, og selv om vi merker vi blir slitne av disse periodene, er det jo så utrolig mye å glede seg over. Og det veier jo helt klart opp for alt det andre som måtte komme.

Vi vil jo være så gode foreldre som vi kan, men det er ofte man føler det er en vanskelig balansegang å måtte sette grenser kontra det å la han få det som han vil. Jeg er nok den som kan gi litt etter, fordi jeg ikke vil at han skal ha for mye regler nå når han er så liten, og jeg er nok litt bløthjertet. Men grenser er jo viktig, sammen med forutsigbarhet, det gir jo tryggheten han trenger. Knut er nok litt bedre på det, og jeg merker at han ikke strekker strikken så langt med ham.

Men vi blir vel alle svake for våre egne?

Noen som har erfaringer å dele?

Lykken er en byggeplass med masse gravemaskiner og støy!

#foreldre #foreldrelivet #mammablogger #livet #hverdag

 Eirin xx

Liker

Kommentarer

jgl
jgl,
Så vakker sønn 😊 Håper dere finner ut av det sammen <3 Og dere er nok veldig gode foreldre for deres sønn. Ingen er heldigvis like som foreldre 😊
nouw.com/jgl
EirinJulie
EirinJulie,
Tusen takk for det kjære du!❤ Ja vi finner ut av det, er jo ingen som kjenner ham som oss..?😀😉👍
nouw.com/eirinjulie