St.hans!🌼🌼🌼

Midtsommer!


I dag er det midsommer, og den lyseste dagen i året. Nå snur solen igjen og det begynner å bli kortere dager(allerede?). Og i god tradisjon er det meldt regn i dag! Er det ikke utrolig ofte regn på denne dagen??

Det var kirken som innførte St.hans som et minne om døperen Johannes, de la det til 24.juni, i et forsøk på å fordrive og erstatte den hedenske feiringen. Men flere skikker ble beholdt, og feiringen ble etterhvert en blanding av kirke og tradisjoner.
Her er noen som er litt morsomt å vite;

Ilden ble fra gammelt av sett på som rensende og beskyttende, så man tente bål for å beskytte deg fra onde makter. Bålet var også et uttrykk for at naturkreftene var på det sterkeste på denne tiden.

Løv og blomster. Man mente at trær og blomster var ekstra kraftfulle på denne dagen. Medisinske urter ble derfor samlet inn og brukt i magiske helsekurer. Man utnyttet også denne kraften til å beskytte hjemmene, og pyntet med blomster og løv.

Vann. Man mente at enkelte kilder hadde helbredende kraft. Og at vannet var mest kraftfullt ved jonsok. Folk valfartet derfor til kildene.

Mystikk. Jonsok var tiden for erotiske lengsler og kjærlighetsdrømmer. Ut i fra nattas drømmer kunne man lese så mangt. Sov du med et visst antall urter eller blomster under puta, ville du drømme om din tilkomne.

Vær. Været 24.juni ga varsel om høstværet. Regnet det, ville det f.eks bli en våt høst.

(Kilde abc nyheter)

Kanskje må vi belage oss på en våt høst i år da? Sannelig ikke rart vi ser litt snåle ut for folk sørover når vi kommer og steiker oss, vi får jo aldri dosa vår her oppe?

Hvordan feirer du midtsommer?

kjole hm//sandaler Zara//solbriller Céline

Ha en flott St.hans feiring!

#sthans #jonsok #midsommer #nouwoutfit #flowers #flowerpower

 Eirin xx

Liker

Kommentarer

maritalynn
maritalynn,
WOW, elsker den kjolen! <3
nouw.com/maritalynn
EirinJulie
EirinJulie,
Ja, passet bra til midtsommer!🤗✌🏼
nouw.com/eirinjulie