Lag din egen antibac!


En «nasjonal dugnad» er i gang, hvor vi alle må tilpasse oss den kollektive bevissthet, og legge til side individuelle behov. Vi ser hvor sårbare vi er, og hvor fort ting kan bli snudd på hodet. Mine tanker går i dag til alle freelancere og enkeltmannsforetak som kommer til å bli hardest rammet..

Vi kommer igjennom dette også, og selv om det kan ta litt tid, hjelper det lite å få full panikk. La oss enn så lenge heller fokusere på det vi kan gjøre, og aller viktigst; god hygiene.

Å slenge med litt sunt «bondevett» på toppen er sikkert også lurt? (burde vi vel ha nok av her i landet?)

I går var det enorm pågang på helsekost, alle ville ha immun preparater og antibac. Det var utsolgt overalt. Nå er det slik at vanlig håndvask fungerer veldig bra og er ofte best hvis det gjøres riktig vel og merke. Samtidig er det jo i disse dager en absolutt trygghet å ha en antibakteriell flaske tilgjengelig.

Og vet du at du enkelt kan lage det selv?


Hvordan


Lag din egen hjemmelagde antibac, mye bedre for deg selv, barna og miljøet. Superenkelt er det også!

Naturen har som regel de beste og mest potente løsningene, og er det slik at du helst ikke vil eksponere deg, eller ikke får tak i antibac, er dette en veldig god løsning.

Flytende oregano olje fra bio-life hemmer bakterier og virus, og gjør godt for luftveier(og tarm).

Aqua oleum lemon virker styrkende på immunforsvar og lindrende ved forkjølelse.

Lag blandingen med;

1 dl vann (kok opp og avkjøl)

15-20 dråper oregano-olje og Aqua oleum lemon

Helles i en liten pumpeflaske(fås på Life til 45 kr)

(Husk også at Aloe Vera gelé kan brukes antiinflammatorisk)


Riktig håndhygieneteknikk


Å vaske hendene har fått en ny mening i disse dager, men vet du egentlig hvordan det gjøres korrekt?

De aller fleste vasker nemlig hendene feil, og bruker altfor kort tid.

1. For det første bruk pumpeflaske nå, mikroorganismer kan sitte lenge på våte såpestykker.

2. Ta av deg alt av ringer og hånd smykker i denne tiden. Det sitter mye bakterier på disse. Det er en grunn til at du ikke ser dette så ofte på sykepleiere og leger.

3. Det er ikke et krav å ha varmt vann, men varmere vann «smelter» også vekk fett, smuss og dritt fra hendene bedre, og det vil jo de fleste nå.

4. Du må bruke minst 30 og helst 40 sekunder på en håndvask! De fleste bruker kun 5-10 sekunder, noe som er altfor lite, og gir nær ingen effekt.

4. I tillegg til tiden er det essensielt å vaske riktig og få bort alle bakterier. De sitter særlig mellom fingrene, tommel og ikke minst under negler! Klipp ned neglene om du har veldig lange, eller bruk børste for å få de rene om du ha negler.

5. Visste du at menn har faktisk dobbelt så tykk hud som oss damer, og derfor ofte mer bakterier på hendene? Samtidig er de ofte derfor grovere, med mer sprekker, og trenger derfor ekstra god og ofte håndhygiene.

6. Og sist, men ikke minst, husk å tørk deg helt tørr! Bakterier florerer nemlig i ett vått miljø. Og husk å vaske håndkleene ekstra ofte nå. Det beste er faktisk å tørke seg på papir, men dette er viktigst når du ikke er hjemme.

Om du ikke er sikker på riktig teknikk for å gjennomføre en god håndvask, sjekk detaljer på bilde under.

Dette gjør du etter påført vann og såpe, eller hånddesinfeksjon:#håndhygiene #håndvask #wash #hygiene #antibac #lagdinegenantibac #oregano #oreganoolje #biolife #aquaoleum #lemon #korona #stopkorona #eirinjulie


 Eirin xx

Liker

Kommentarer

hmls
hmls,
takk for tips for å lage en hjemmelaget antibac (Y)
nouw.com/hmls
EirinJulie
EirinJulie,
Bare hyggelig💜
nouw.com/eirinjulie