Beste make-up tips!💋

(Øyesminkebilder øverst er hentet fra pinterest)


Her er noen gode make-up do`s og dont`s!💋 Det er mange som gjør små feil som helhetlig kan utgjøre ganske mye på en ferdig ansikts- make-up. Små "triks" som er greit å ha med seg, og bli klar over. Kanskje er man litt satt i sine egne vaner, og kan ha godt av å løfte blikket litt?

GJØR DETTE;

1.FOUNDATION

Smør deg alltid først med fuktighetskrem og primer. En primer vil også gjøre at foundationen blir mye drøyere i bruk. Match foundationen med den vanlige hudtonen din.

IKKE; Påfør foundation på en bar hud(uten fukt). Ikke match foundationen med nakkehuden, test nyansen på oversiden av kjeven, og ikke på hånden!

2. CONSEALER

Bruk en consealer som er 1-2 toner lysere enn din foundation.

IKKE; Påfør consealer på mørke ringer uten å først påføre correctur. Evt bruk en consealer som er spesielt tilpasset dette formålet.

3. COUNTOUR

Bruk en kald/nøytral matt brunfarge til countouring. Hvis ikke kan det lett se skittent ut.

IKKE; Bruk en varm bronzer til countouring!

4.PUDDER

Fikser foundation med et setting pudder eller setting spray. Det gir et mye mer holdbart resultat!

IKKE; Bruk foundation til å sette et pudder!

5. HIGLIGHTER

Highlight rett over kinnbenet, langs nesebenet, rett under øyebrynet og litt rett over amorbuen på munnen(gir pout).

IKKE; Bruk highligt på eplekinnene om du har store porer eller noe annet du ikke vil fremheve. Husk at en highlighter fanger lyset der du ønsker det, altså forstørrer (mens downlights - mørke toner - forminsker og trekker vekk lys).

6. BLUSH/ROUGE

Påfør blushen akkurat på eplekinnet(det som stikker ut som et eple på kinnet), og ikke mer! Blend litt oppover, men ikke for mye!

IKKE; Bruk blush nedenfor eplekinnene!

7.BRYN

Til blondiner; Bruk et produkt som er 1-2 nyanser mørkere enn hårfargen din. Til brunetter; Bruk et produkt som er 1-2 nyanser lysere enn hårfargen din.

IKKE; Bruk sort til øyebryn!

8. ØYNE

Bruk en øyeskygge-primer før du påfører øyeskygge. Bruk en varm tone til globallinjen.

IKKE; Bruk øyeskygge alene, det gir ikke et holdbart resultat, og du vil få "linjer" av skygge. Ikke bruk skimmer i globallinjen, kun innert i øyekroken og litt utover på lokket.

9. EYELINER/KAJAL

Bruk en penn eller gele for naturlig definisjon. Blend lineren utover(cat-eye). Husk å blend nederste linjen.

IKKE; Bruk en for mørk eller for tykk liquid liner. Ikke dra lineren nedover, og ikke legg en for "hard" linje.

10. VIPPER

Bruk vippetang før du påfører maskara. Bruk falske øyevipper som har en tynn festekant. De er lettere å påføre og penere å se på.

IKKE; Krøll vippene etter påført maskara, og ikke bruk falske øyevipper som har en tykk festekant.

11. LEPPER

Tegn opp leppene små strøk av gangen. Bruk en pensel til påføring av leppestift, det gir et mye mer profesjonelt resultat. Bruk gjerne litt liner før gloss, det gir mer farge og mer varighet.

IKKE; Tegn opp leppene med en for hard linje. Bruk heller ikke en for mørk liner -kun rundt konturen av leppene- mot en for lys leppestift eller gloss. Det ser ikke bra ut. Om du ønsker å lage en illusjon om større lepper, husk å blend ut godt!

12. KOSTER

Husk å vaske make-up kostene minst en gang i måneden! Det samler seg utrolig mye bakterier i dem. Er det naturbørste, lønner det seg å bruke en mild shampoo på dem. Vask kostene mens du holder hårene nedover(holder lenger).

IKKE; Bruk skitne make-up koster! Da smører du millioner av bakterier utover huden din og kan være med på å skape ubalanse i huden.


#sminketips #makeuptips #bestesminketips #nouwinfluencer #makeupblogg

 Eirin xx

Liker

Kommentarer