Cinder var boken som verkligen satte igång mitt bokintresse jag har alltid gillat böcker men det var inte förrän jag läste Cinder som jag blev en riktig boknörd. Det kändes rätt att min första recension skulle vara om den här boken.

Boken utspelar sig i vår värld men väldigt långt in i framtiden i landet samväldets huvudstad som heter nya Beijng. Det är en tid då människor och androider trängs på gatorna och en dödlig pest härjar hårt. För att komma fram till ett botemedel har landet ett lotteri där dom väljer cyborgs som ska användas som testobjekt.

Boken handlar om Cinder som är en väldigt begåvad mekaniker. Hon har en styvmamma och två styvsystrar. För styvmamman och en av systrarna betyder hon inte mer än ett sätt att försörja sig på. Men en sak som inte många utanför familjen vet är att Cinder är en cyborg, hälften människa, hälften maskin. I den här tiden blir cyborgs behandlade som saker man kan äga och det är troligen därför hon blir behandlad som hon blir.

En bit in i boken när man vet vilka den handlar om och hur de är, får Cinder veta att hon inte är normal inte ens för att vara Cyborg. Hon är en Lunar cyborg, hon är inte hälften människa utan hon är hälften lunar. Lunarer är en art som bor på månen och dom har mystiska krafter och dem har varit nära att starta krig med jorden i flera år och är nu närmare än någonsin. Om ett krig startar kommer de att försöka ta över jorden och har väldigt stora chanser att lyckas.


Jag tror att både tjejer och killar kan tycka att den här boken är väldigt bra för att den har ett ganska högt tempo och jag tycker inte att boken blir tråkig någon gång. Man bör vara runt 9 år och äldre för att verkligen uppskatta den här boken för att det är ett ganska komplicerat språk. Jag tycker inte slutet är det bästa i boken men slutet är som det är för att göra det mer spännande till nästa del.

Jag ger boken: 8/10🐉

Likes

Comments