Header

Nu har det gått en vecka sen jag började lägga om min kost och även mitt dagliga rörelsemönster. Kosten har varit det lättaste att förändra med stor hjälp av det vikt kontroll program jag använt mig av. Det svåraste är att hålla igång och motivera sig till att göra nåt dagligen. Jag har psoriasisartrit som bitit sig ordentligt fast i mina leder och orsakar både trötthet och smärta. Därför är det inget ovanligt att man är överviktig och får då också problem med andra sjukdomar typ hjärt//kärl och även diabetes. Jag började fundera på hur ser mitt liv ut om 10 år och insåg att det är fara värt att jag till och med kan hamna i rullstol. Det är inget alternativ för mig och jag bestämde mig för att göra allt i min makt för att försöka förhindra det. Så idag ställde jag mig på vågen och tog fram måttbandet. Jag blev både glad och förvånad då jag såg att redan en vecka har gett gott resultat för mig. -9,5 cm i midjemått och -2,9 kg på vågen. Jag är så galet nöjd och stolt över mig själv, att jag bestämde mig för att genomföra det här.
Så jag avslutar den här veckan med att önska er alla en riktigt trevlig helg !
#jagtogbeslutet
#jaggerinteupp

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

  • 45 Readers

Likes

Comments

På gymmet igår gick det segt som bara den. När jag gick därifrån började jag huttra och frysa av bara den. Och så fick jag så attans ont i kroppen. Blev en vända till affären för att köpa nya batterier till febertermometern och så unnade jag mig en korsordstidning. Idag har Hampus vårt barnbarn varit hos oss och hälsat på då han har varit febrig och fått stanna hemma från lekis. Vi har tagit det lugnt och bara myst, en riktigt soft dag med andra ord.
Med tanke på gårdagens mående så blev det varken gym eller promenad för mig idag utan jag har kört lite planka, armhävningar, hopprep och crunches här hemma istället. Blir en ny dag i morgon 🌹
#jaggerinteupp

  • 61 Readers

Likes

Comments

Är det nu de svikna nyårslöftena börjar märkas? Idag när vi var på gymmet var det mer eller mindre folktomt. Sen är det givetvis beroende av vilken tid på dagen man är där det förstår jag också. Men det är nog nu den tiden då många av de löften man gav till det nya året spricker. Gav du löften för att det var nyår och man förväntas göra det eller hade du inte riktigt bestämt dig för att genomföra det du lovat. Oavsett vilken anledning du än har så har året 365 dagar, det är aldrig försent för att börja med vad det nu än är.
Jag har bestämt mig och ser inga andra alternativ än att jag ska lyckas med att nå alla mina mål jag sätter från och med nu.

  • 86 Readers

Likes

Comments

Jag varit ute och busat med grabbarna på morgonkulan. Vilken härlig dag det verkar bli och nu märks det att ljuset är på väg tillbaka och jag känner själv hur det börjar spritta i kroppen.
Lite vårkänslor kanske 😉

  • 86 Readers

Likes

Comments

Här kommer ett till mumsigt recept. Om du inte testat kycklinggrytan ännu som jag la ut recept på häromdagen så gör det. Jag tyckte den var helt suverän. Men nu kommer receptet på Bönpasta med fläskfilé. Det du behöver är

Ingredienser
För 2 personer

100 g durumpasta
250 g fläskfilé
1 liten lök
1 stor vitlöksklyfta
40 g soltorkade tomater
2 tsk tomatpuré
2/3 vita bönor på burk
1 handfull ruccola
1 nypa salt med jod
2 msk olivolja

Tillagning
Lägg pastan i kokande vatten. Skär fläskfilén i 2 cm tunna skivor. Tärna lök och tomater, hacka vitlöken. Skölj bönorna och låt rinna av. Rengör ruccolan, slunga den torr och skär i mindre bitar om så önskas.

Hetta upp olivolja i en stekpanna, krydda köttet med salt och peppar och stek på hög värme en kort stund på varje sida. Ta ur köttet och stek istället löken genomskinlig på medelvärme. Låt vitlöken steka med en liten stund. Tillsätt tomater och tomatpuré och stek en kort stund. Häll 300 ml pastavatten över och koka upp.

Tillsätt kött och bönor och hetta upp. Smaka av såsen med salt och peppar. Häll av pastan, blanda med sås, strö ruccola över och servera genast.

Tips: Fläskfilén kann ersättas med kalkonbröst eller oxfilé. Såsen görs extra aromatisk genom att tillsatta lite mejram.

Extra tips*
Vid högre energibehov, öka mängden durumpasta med 25 g. Eventuellt behöver såsen då även en något större mängd tomatpuré.

Lycka till med även den här rätten.
Vore kul att höra om någon av er provar recepten och vad ni i så fall tycker.

  • 106 Readers

Likes

Comments

Hörde hur det bullrade vid diskbänken i köket. När jag kommer ut så ser jag hur katten fastnat med huvudet i min shaker, som jag skulle skölja ur men telefonen ringde just då och jag glömde totalt bort att göra det sen. Så när jag kommer ut till köket ser jag katten sitta i diskon med hela huvudet instoppat i shakern , hon sitter och rör huvudet fram och tillbaka som Stevie Wonder och varje gång hon viftar till huvudet så smäller hon shaken i kranen. Hade inte hjärta att ta bild på henne innan jag befriat henne från huvudbonaden. Men jag kan lova att det var en festlig syn. Tydligen inte bara jag som gillar LR’s shake 😂😂

  • 117 Readers

Likes

Comments

Det kommer nog att bli en del såna också.
Just nu har jag fullt upp med att ha koll på armar, ben, tyngder och vattenflaskor. Känner att det är bättre om jag har fullt fokus på det istället för att springa och fotografera. Dag 2/28 på mitt bodymission har jag varit iväg till gymmet en sväng och sedan varit och handlat mat som jag behöver till min kostomläggning. Jag har valt att ersätta frukost/lunch med shakes/soppor/bars, lite beroende på vad som faller mig i smaken just då. Middagen blir min sociala måltid och då vill jag äta både gott och nyttigt.
Shake/soppor/bars finns ett antal olika smaker så jag tror inte jag kommer att tröttna på dem.

  • 123 Readers

Likes

Comments

Ingredienser:
100 g salladslök
200 g kycklingbröstfilé
1 msk rapsolja
½ tsk currypulver
1 mango (färsk eller konserv)
350 ml vatten
1 grönsaksbuljongtärning
150 g fullkornsris
15 g mangochutney
Energi 447 kcal
Protein 29.6 g
Kolhydrater 63 g
Fibrer 4.8 g
Fett 7.75 g

Energi 447 kcal
Protein 29.6 g
Kolhydrater 63 g
Fibrer 4.8 g
Fett 7.75 g

Tillagning
Putsa salladslöken, skölj och skär i mindre bitar. Skär kycklingbröstfilén i bitar. Hetta upp oljan. Stek salladslök och kycklingbröstfilé tillsammans med curry. Låt mangon rinna av (om konserverad används) eller skala färsk mango, skär bort kärnhuset och skär i klyftor. Blanda mangosaften med 1 liter vatten, tillsätt och koka upp. Lös upp grönsaksbuljongen i vätskan. Låt allt koka i ca 10 minuter på svag värme. Tillsätt kokt ris. Skär mangoklyftorna i mindre bitar. Tillsätt i grytan och låt dem värmas upp. Krydda med mangochutney och smaka av.

Tips: Riset blir särskilt gott om det först rostas i en tesked olja och sedan kokas.

Extra tips*
Rätten kan utökas med en matsked sesamfrön och cashewnötter.

*Extra kalorier för personer med högt energibehov (minst åtta timmar sammanhängande fysisk sysselsättning per dag eller atlet som tränar åtta timmar i veckan)

  • 149 Readers

Likes

Comments

Och så kom kung Bore på besök till Stockholm under tisdagen och vi fick rycka ut.
Det blev dryga decimetern snö som la sig på backen på sina ställen. Dessvärre är det fortfarande bilister som kör omkring med sommardäck i halkan.

  • 156 Readers

Likes

Comments

Ett öppet brev till våra folkvalda politiker.
Chansen att någon av er kommer att läsa det här brevet och ännu mindre att bemöda er med att svara, är inte stor.
Men jag kan i alla fall få ur mig det jag anser.
Det finns så mycket i livet jag inte kan påverka nämnvärt men som ändå berör mig i min vardag och genomsyrar allt och även vilka beslut jag tar.
Jag är en högst vanlig människa en s.k medel Svensson som under många herrans år dragit mitt strå till stacken för att dra den gemensamma lasten vi har för Sverige, när det gäller både jobb, barn och betala skatt. Jag kan inte påstå att det alltid varit guld och gröna skogar, men till största delen har det varit riktigt bra. Ända fram tills den senaste tiden. Vad har hänt med Sverige och svenskarna? Vi är livrädda för att gå ut ur våra folkhem och sitter där som skrämda harar och väntar på att någon ska komma och rädda oss. Prinsen på den vita springaren kommer inte att dyka upp utan det är ni våra folkvalda politiker som måste axla den manteln.
Varje dag när jag öppnar en tidning eller går in på sociala media så pumpas jag full med två saker. Spaltmeter efter spaltmeter om allt jävulstyg våra nyanlända gör och vad de får och kräver av staten. När jag läser alla kommentarer,tycker jag mig förstå att rädslan för hur det kommer att bli i framtiden för oss har ökat.
Jag kan inte påstå att jag tidigare varit direkt orolig, men nu har något hänt.
Det som oroar mig mest är mina egna farhågor inför framtiden. Vad är det som händer i samhället?

Kanske bäst vi går tillbaka till ättestupan, det är rejälare att veta att du blir kastad ut för ett berg om du blir sjuk eller gammal.
Istället för som det är nu, när de som redan är svaga nagelfars av myndigheter till den milda grad att man tror de försökt försnilla hela statskassan.
När du sedan går i pension så är det det en fortsatt kamp för överlevnad fast du jobbat och slitit i många år för att på olika sätt bidra till vår s.k välfärd.
Alla pensionärer och svårt sjuka har det förvisso inte så . Men i mina ögon ska ingen behöva ha det så. Vi måste sluta svälta våra gamla och sjuka. De har rätt till att bli väl behandlade och omhändertagna.

Vi måste nog inse att vi har kommit till den gränsen att en prioritering av vilka som ska få stöd måste göras. Med andra ord, statens pengar räcker inte till allt och då måste vi börja ställa oss frågan.
" hur ska vi prioritera "

Är det rimligt att de som sitter i fängelse får hjälp med socialbidrag till hyran och 13 kr/tim i lön. Bättre mat än skolelever eller de gamlingar som betalar dyrt för mat och uppehälle,om de nu får en plats att tillgå i åldringsvården.

Är det rimligt att en ålderspensionär som hamnar på anstalt måste betala för det men inte en som är i 25 års åldern. Vad är det för rättvisa?

Är det rimligt att våra gamlingar som av någon anledning har lägsta pension som ligger i spannet mellan 7-8000 kr/mån ska beskattas på den summan, och de har den högsta beskattningen av alla här i landet.

Har de hus får de ingen hjälp ekonomisk utan måste oftast sälja. Det finns inte ens en rimlig chans att klara av driften med lite drygt 4000kr/mån efter skatt och sen betala för mat,sjukvård, kläder osv.
Ni märkte nog att jag inte tog med nöjen.
Säljer dom huset finns det ändå inga lägenheter att tillgå och gör det de, så är dom i regel så in i helv... dyra.
Då måste man ändå betala ut bostadsbidrag till densamme.
Hyran är med all sannolikhet så mycket högre att det förmodligen hade blivit både billigare och bättre för alla om gamlingen fått hjälp till att bo kvar i sitt hem.

I skolans värld blir klasserna större, utbildade lärare färre. Tror inte jag ens behöver säga mer om det. Alla förstår nog vad det innebär i det långa loppet.

Allt det här och mycket annat bidrar till det hårdnande samhällsklimat vi nu upplever.

Den andra saken som slår mig är oviljan till att debattera med framför allt SD och deras sympatisörer utan att kasta skit och kalla dem för både det ena än det andra.
Och för ordningens skull kan jag villigt erkänna att jag inte är SD'are.
Men visst finns det gemensamma frågor och beröringspunkter inom alla partier. Jobba på dem istället för att envist förkasta allt som sägs enkom för att det kommer från någon man anser vara icke pk.
Jag börjar tro att vi måste stänga gränserna på så sätt att de som kommer hit får ett besked inom två veckor på om de får stanna eller inte.
Innan det måste vi ha bestämt oss för om vi ska endast ta emot asylsökande och vilka kriterier som gäller. I övrigt får man söka uppehållstillstånd på sedvanligt vis redan innan man beslutar sig för att flytta till Sverige. Jag kan inte låta bli att tycka att det är taskigt med att förvara människor i så långa perioder i våra s.k asyl/flykting boenden. De får i somliga fall inte en chans på en väldigt lång tid till att göra rätt för sig eller komma in i det svenska samhället. Jag vet inte vad som är rätt eller fel i den här frågan. Men som det är nu så är det något som är knas med tanke på alla upprörda artiklar och kommentarer kring det här.

Fortsätter vi och framför allt våra politiker att stoppa huvudet i sanden så kommer invandrarfientligheten att öka på grund av rädsla, okunskap och skickligt framförda rykten.

Vi måste sluta gapa om om att vargen kommer.
Vargen är redan här och den är hungrig.

Till våra kära folkvalda vill jag bara säga en sak , 2018 är närmare än vad ni tror.
Om folket reser sig och enas kan ni alla bli utbytta och åka ut med diskvattnet.

Jag vill gärna skicka med er ett ord på vägen.
Vi kan byta ut hela regering och riksdag på en dag. Men ni kan aldrig byta ut hela Sveriges befolkning på en dag.
" så lyssna på folkets röst "

Jag hoppas att ni som är/blir våra folkvalda representanter visar mer ödmjukhet inför er svåra uppgift, men den har ni ändå själva valt att utföra.

Vid valet 2014 var fördelningen på röstberättigade som röstade.
Ålder 18-29 år 19,3%
Ålder 30-49 år 31,9%
Ålder 50-64 år 23,2%
Ålder + 65 år. 25,6%

Vi kanske ska ha fyra ålderspartier i stället. Då borde ju allas intressen bli uppmärksammade 😁

  • 203 Readers

Likes

Comments