Header

lyfe i kanadat

Sedan blev det Juli och jag kände hur tiden började rinna ut för första gången här i Kanada. Fortfarande knappt att det går att förstå att det var exakt en månad sen jag och Emily drog till Toronto och tog en vandring på 365m höjd. Det känns även helt sjukt att skolan var över för länge sedan redan då (dock var det sjukaste med skolan att den slutade typ 24? Jeez hemma är typ 10, höll på att ringa BRIS).

Sista veckan spenderades mestadels med Emily vilket ni säkerligen inte finner förvånande om ni läst bloggen någon gång i halvåret. Vi drog till Kingston för Stand Up Paddleboarding och sockerrik lunch två av dagarna. Behövde ju dra ett sista besök på mitt älskade Cocoa70 och även en sista jordnötssmör hamburgare på The Works.

Innan jag hade min avslutningsmiddag under fredagen träffade jag några boys för sista gången och min ena värdbrorsas teori från förra veckans bal blev enligt honom bekräftade. Gjorde även en tårta till kvällen men tyvärr hade vi inget gult strössel till Sverige delen av tårtan så jag hade min värdpappa och mina värdsyskon handplocka ut de gula strössel bitarna (så mycket älskar dom mig).

Avslutningsmiddagen var för rotarians och mina favorit individerna jag träffat under året. Det blev även sista gången jag såg min första värdfamilj. Höll tal helt oförberett eller det blev mest skratt och en 10 minuters roast på NDSS's helhet. Dock slutade det hela med tårar då jag inte förrän då insåg att jag inte kommer tillbaka dit. Inte för att jag kommer sakna det, men det har i slutändan varit ett bra år.

Sista heldagen i Kanada tog jag, Emily och Marcel ett besök på Canadas Wonderland där jag även spenderade en dag i September. Jag och Emily utmanade ödet än en gång och körde en extra kostnads slänggunga 95m upp i luften 100km/h. Efter det åt vi Funnelcake som jag velat testa sen jag först kom hit. Var antagligen tur att jag provade den sortens våffla den sista dagen då jag redan hade gått upp 11kg och hade jag ätit fler hade det blivit mer kan jag lova.

När vi återvända till Napanee beställde jag & Emily vår vanliga order på pizzapizza (det är så många kalorier så man inte ens kan räkna) och denna gång fick även Marcel ta del av den. Dagen avslutades aldrig riktigt då Ella även kom över och sen hade jag, hon & Emily en sista sleepover. Fast för min del blev det knappt någon sömn då båda snarkade högre än helikopter motorer.


Morgon efter tryckte jag i tappra försök ner det sista i mina resväskor och sedan bar det av till först Camden East (dröm) och sen Walmart för att köpa nya hörlurar då mina såklart gick mina sönder dagen innan. Denna gång köpte jag super blåa så Érik inte har en chans att sno dom när jag kom hem. Sen tog vi någon oklar tur till Kingston gallerian där jag, Ella & Emily tog en tur upp på taket, kan lova att det är bästa utsikten över staden. Lunch blev Panera bread och en tur till vattnet där vi mötte upp Dylan från mitt skidlag.

Ett tårfyllt avslut på Kingstons flygplats,

sen blev det dags att dra

Kingston --> Toronto --> Köpenhamn --> Stockholm

& ungefär 18 timmar senare


Var hemma ungefär 3 dagar sedan drog jag till Norge på semester där jag befinner mig just nu. Lite sjukt att jag spenderat mer tid i Norge än i Sverige i år och det är Juli (??).

Det har varit ett bra år. Fortsättning följer!

Lira lugnt'

Likes

Comments

lyfe i kanadat

Anledningen att jag borde blogga mer ofta är för att såhär 9 dagar senare har jag ingen större koll på vad jag hållit hus, och speciellt inte i vilken ordning. Jag gillar att tro att jag har koll på läget, men inte ens den där franska tjejen tror på det, så det är antagligen inte sant. Som ni kanske inte har märkt, men kommer börja märka nu, är att jag börjat använda mig utav en massa kommatecken. Detta är för att en av lärarna i skolan inte gav mig 100% på min 6-8 sidors essay som jag la ner tid och tanke på, eftersom att jag använde mig utav för lite skiljetecken. Hade i vanliga fall inte brytt mig men JAG LA NER TID.

Sen sist:

 • Exams

Hade exams i 3 dagar i rad vilket innebar död för mina handleder, och för mina pennor den delen då jag hade 3 kvar och dom var så slitna så jag dumpa dom en efter en på vägen ut. Alla exams gick bra även fast pluggmotivationen saknades var och varenda gång. Jag drog hem till Emily istället och vi drog kaffe & 400 Blizzards (glass) och när sockret kicka in kunde vi inte plugga uppenbarligen.

Matte provet gick sämst men med tanke på att jag fick exakt samma betyg i matte denna terminen som förra är det riktigt nice ändå. Det var kul med 3 års för avancerad matte, förhoppningsvis får jag göra sånt skoj i livet igen. Resten av proven gick bättre men denna termin prioriterade jag kompisar över både sömn och plugg.

 • Bowling, Panera & tjejmiddag

Direkt efter mitt sista exam var planen egentligen att åka till stranden men bor ju i Kanada så det var självfallet spöregn (observera dock att det alltid är minst 20-25 grader) därför extremt fuktigt och kan inte ha på mig mina svarta jackor </3. Hur som helst jag & Ella drog och bowla med några till karaktärer från skolan (varav en är en ny bff, en Markus2.0). Kom 2a efter Ethan (Markus2.0) och han va gopro. Ella sög trotts att hon har 100% i fysik, börjar misstänka bok-smarthet. Sedan drog jag & Ella till ett efterlängtat Panera Bread. Åh det var bucketlist på den, lång historia varför.

Dagen/kvällen/jagärinteheltsäker avslutades sedan med tjejmiddag (så kväll var rätt tid alltså). Det var jag Karla, Emily, Jenna, Ella, Anna-Kärin + Karlas oinbjudna värdsyskon. För er som inte kan namnen; ett inlägg kommer inom kort. Tror jag. Vi får se lixom om ni inte vet vilka dom är vid detta lag är det bara att ge upp. Sorry.

"Greater for Many Reasons" = tveksamt


 • Emily ma friend

Jag och Emily har i stort sätt blivit samma person. Vi hade sleepover 18 dagar utav 30 i Juni och jag skojar inte när jag säger att vi har blivit identiska när det kommer till sättet vi snackar. Märkte det först när hon drog den mest sarkastiska kommentaren jag någonsin hört och det tog sedan ca 10 sekunder innan jag fattade vad som hade hänt. Cynthia, Karla & alla lärare började märka de också så det var helt otroligt. Man blir som man umgås helt enkelt.

Men från den 22-27 umgicks vi varje dag och liksom vissa dagar sjussa vi henne till jobbet och sen kom och hämta henne lite senare vilket leder mig till en till punkt på listan:

 • Middag med distrikt guvernören Nabil

Var med Emily i Kingston hela dagen och upplevde spännande saker såsom att kolla utsikten från en parkering (sjukhuset Kingston Hotel Dieu har dock bättre utsikt och ja det är sorgligt hur jag vet det). Men när det blev dags för middag drog jag till Mandarin vilket är ett ställe med varierad kinesisk mat med Distrikt 7040 guvernören och hans fru samt Eataly-Elena och The Taiwan Gangster Allen. Anledningen för denna kväll var för att jag sålde mest biljetter och Nabil lovade i September att vem som än sålde flest biljetter skulle han bjuda på middag och eftersom att jag är no.1 säljperson (skohar inte jag är värre än den värsta telefonförsäljaren) så vann jag självfallet. Dock blev jag blev roastad hela kvällen då Napanee inte är the place to be var inte jätte poppis bland någon där.

Men mycket trevlig middag & sen drog vi och hämta Emily igen. Hur ska jag klara mig utan henne :(.


 • CN Tower Edge Walk

ÄNTLIGEN. Har velat göra detta sedan November när jag sist besökte världens 9de högsta torn. Så 7 månader senare var jag tillbaka (med Emily självfallet) och 356m upp i luften bestämde vi för att ta en 225$ promenad. Vår grupp bestod av oss och sen en familj från Colorado men boysen (en va snygg) snackade med rysk brytning och en hade en Norge tröja så vi var väldigt förvirrade.


 • Wakeboard, Tubing & Cliff Jumping + Rotary Induction Night

Dagen efter det var onsdag och jag & min värdbrorsa Ben drog till Sydenham för en dag på vattnet. Dagen på vattnet erbjöd tubing, klipphoppning och wakeboard. Hade självfallet även med mig min vattentäta kamera, men tyvärr gick tuben omkull med oss på och kameran bestämde sig för att slå till min läpp, min näsa och sedan rycka sig loss från remmen och ta ett permanent boende på havets botten. Rip.

Efter en lång och solig dag var mina ögon helt torra och det såg ut som jag var högare än ett berg. Dagen till ära skulle ju då självklart vara Rotary middag då min förra värdpappa skulle bli vald till president. Sen gick solen precis i moln innan vi begav oss till det så hade varit ännu mer mystiskt ifall jag bar solglasögon. Tack och lov är nästan alla i Rotary 60+ så tänker bara anta att dom hade dålig syn då de enda andra som märkte var just min förra värdpappa & min nuvarande. Oooups.

bilder är förövrigt från Ben's gopro då min kamera inte ville vara en del av mitt liv längre :(


 • Graduation

Nu kommer det ännu roligare faktum; mina ögon ville inte lägga sig över natten så vaknade upp och såg värre ut än dagen innan. Wiho. Inte så mycket den dagen ändå. Ella rullade förbi runt 3 tiden och vid 4 var jag på plats, I wish, jag har inte varit i tid till någonting sedan jag lämnade Sverige. Fint och otrevligt folk kommer sent och jag är argumenterat båda beroende på person.

Graduation var coolt. Jag sjöng Oh Canada med kören och lipsynka den andra låten då jag glömde dyka upp på lektionerna vi övade. Vill även meddela att enda anledningen att jag sjöng från början var att det var min gratis biljett till inbjudning då jag själv inte tog graduation. Så jag och Jenna chillade galet i publiken och skrek så högt som möjligt när någon vi kände fick diplom eller stipendium. Ella kammade in 15 utav typ 40 vilket var helt otroligt. Hon fick bokstavligen stå kvar på scenen i slutet då det var ingen annan kvar ahahh. Sedan blev det en liten ceremoni där de flesta lärarna var, en massa föräldrar och hela grade 12 dårå. Jag gick mest runt och kramade alla.

 • Prom

5 månader efter Facebook gruppen "NDSS prom dresses" startades uppdatera dagligen blev det dags för den riktiga dagen. Jag själv var dum och köpte en balklänning online som var skitful så för ca en månad sen var jag i Montreal och fann till slut en klänning. Var dock inte helt nöjd med den så grät typ 4 gånger för att jag ba usch ahahh asså va händer ens.

Men hade en underbar sista kväll med folket från NDSS + en del till på efterfesten. Jag hade gärna berättat mer och så men det är inte Rotary vänligt samt jag minns inte ens 1/2. Här är bilder:

Vi hörs senare

lira lugnt'

Likes

Comments

sammanfattning månadsvis

Vildaste månaden sedan jag jag dök upp i landet, helt otroligt hur allting bara tog en sväng och vände när sommaren dök upp. Aldrig velat lämna Napanee mindre och tårarna rinner för första gången på tanken av att lämna. (Vill dock inflika att jag fått ett myggbett under foten så allting är inte heeelt frid och fröjd, men nästan). Här är månad 10:

Dags att skriva om lite upplevelser, highlights & personer under denna månad!!

no1 Hittade en sköldpadda i trädgården när jag var ute och sprang. Väldigt mystiskt och udda men en perfekt anledning att ta en kortare löptur så all good. no2 inträffade när jag och Karla var i Montreal och vi fann en mexikansk resturang och enligt henne "fantastiskt godis". Det var sjukt vidrigt och smaka salt frukt men aja en upplevelse rikare antar jag.

no3 är Dairy Queen. Käka min första Blizzard där för mindre än månad sedan och sen dess har jag varit tillbaka så ofta jag kan. Dock är det dyrare än lönnsirap och kaloririkare än prinsesstårta men vet ni vad: JAG BRYR MIG INTE. Ska infact ut och köpa en om typ 10

no4 Blev att plantera blommor under world issues. Vi har haft en massa presentationer nu i all evighet men detta var den bästa. Överklassade till och med min grupps, och ni som känner mig vet ju hur mina presentationer alltid är. no.5 Har vi pre beach day som förblir ett minne för livet.

no.6 blev denna helg. Trodde dock fram tills 2 timmar innan vi drog hem att vi var i Cornwall (vilket vi var 2 timmar ifrån i motsatt riktning) till den franska tjejen: Jag har iallafall koll på läget. Kul att jag tappade hjärnceller inom geografi precis innan exam. Renfrew var kuligt, alla utbytesstudenter (förutom jag lol) grät dock sista dagen då vi inte kommer se varandra igen. Anyways min poäng var att vi var ute i några timmar och körde rafting och klippdykning, jag var självklart först ut då jag aldrig skadar mig så varför skulle något hände nu :-)

HIGHLIGHTS

 • Fläta Ians hår - tog mig 4 månader att få tillstånd
 • 3 stater under 1 dag: New York, New Jersey & Pennsylvania
 • Tess World Issue karta
 • Svensk flagga i pannan - 6 juni hade alla flaggor på sina händer och såklart trycker jag & 10 till handen på pannan och wophs
 • Ge alla lärare svenskt godis - <33
 • Fars dag - gjorde en gigantisk chokladboll till Rob
 • Gammal vänskap återföddes (till en viss del)
 • brumbrum
 • Top of the Rock i New York
 • Varenda psykologi lektion med Emily


& PERSONER <333

 • "I hate this school" - En grabb som är Jesus no1 fan på Instagram när vi gav ut enktäter ang. skolmiljö
 • "1929, oh that´s the year my dad was born" - Min värdpappa var på något möte med en grabb som hittade något att säga om varenda jävla slide i powerpoinen.
 • "IT TOOK HER ONE YEAR TO HAVE A BABY" - Min 10 år gamla värdsyrra ang. graviditet.....

& just nu pågår exams i skolan, men istället för att plugga igår kväll som jag borde spelade jag en massa random kahoots med Cynthia & Duncan. Fantastiska namn.


& all in all: comment of the year ↓

Likes

Comments

lyfe i kanadat, skolgången

Ojoj mycket som händer nu. Helgen efter New York blev en vild vecka. Hade värsta presentationen om hockey statistik och jag hade ingen aning vad jag ens snackade om. Lärde mig först betydelsen för variablerna som jag analyserat dagen innan med hjälp av en del hockey boys, är det här jag lägger en hashtag med ferda? Min presentation var relativt kul i alla fall. Blev några "små" fel som t.ex.. råkade säga refugees istället för referees och när jag la till i randiga tröjor börja till och med jag att garva. Hoppades sedan innerligt att ingen skulle fråga frågor då sannolikheten att jag skulle ha svaret skulle vara mycket liten men SÅKLART ska de va en grabb (som förövrigt är dummare än ett dörrrhandtag) som ställde en fråga. Sicken hater. Rip. Lyckligtvis fick jag till slut fram ett svar och några dagar senare blev den grabbben en ny kandidat till min liista.

När helgen sedan var kommen drog jag en trip till Montreal med Karla och Cynthia. Inte så mycket sightseeing denna gång utan det blev mest mat. Vi hittade någon mexikansk restaurang och Karla blev lyckligare än LP när dom sålde mexikanskt godis. Jag blev självklart testkanin då jag lurat i henne mer eller mindre lussebullar och julmust och alla möjliga bakverk dom senaste 9 månaderna. Trodde det skulle vara fett gott men höll på att avlida. Det var nå salt frukt(?) godis dvs USCH. Kunde inte ens le på video till hennes föräldrar så illa var det.

Vi stannade bara i lite över 24 timmar i Montreal för sedan bar det hem för vår del. Det var dock rena rama äventyret att åka hem då vi fraktade en gigantisk livslevande hund som skulle till något fosterhem. Jag vet inte hur många gånger i veckan Cynthia förvånar mig, hon är mer random än mig.

De vilda veckorna har sedan New York fortsatt och veckan efter Montreal blev ja.. jag har faktiskt inga ord. Förra veckan fann jag vänskap med ytterligare en hockey spelare, övade en verklighetsbaserad Mario kart samt hade den mest "mitt liv är en film" scenen på länge när jag Emily & Karla besökte Subway under en lunchrast.

Slutet av veckan drog jag till Sarnia igen (inte Narnia). Där blev det mest strand, sol & sömn för min del. Vägen dit dock blev ett minne för livet. Vi hittade ett ställe som jag letade efter i snart 2 veckor utav slumpen. Jag argumenterar att det är ödet. Sarnia annars var varmt och har en massvis med bilder och inte så mycket ord:

I måndags hade vi något som kanadensarna kallar "beachday", vilket bokstavligen är en dag då alla skippar och stannar hemma. Eller allra helst ska man gå till stranden men det är ju Kanada (-104 grader) så det blev inte så mycket av det. Var ju på stranden hela helgen ändå. Istället hade sov Karla & Emily över och kan säga att samtalsämnena eskalerade under kvällens gång. Det fick mig att inse att det är lite problematiskt att få bästa vänner i Kanada men man kommer bor i Sverige på heltid om typ en månad. Inge kul alls.

Dagen spenderades i mitt hushålls pool som var varm om man jämförde med luften och det gjorde vi, konstant. En härlig dag och vår themesong är nu Sarah Larsens symfoni.


Lärarna var inte så glada över gårdagen när vi lirade tillbaka till skolan idag men det var ju Sveriges nationaldag! Så dom kunde inte vara allt för sura på mig. Det var 364 dagar sen senast det var nationaldag i Sverige. Målade därför svenska flaggor på 48 personers händer i min skola. Legendariskt. Ritade med sharpes också så dom kommer ha svenska flaggan på sina händer i typ 3 dagar minst.

Efter skolan idag blev det dags för någon pris utdelning i 3 timmar och gissa om inte jag fick ett pris.. bästa tjej skidåkare i skolan. Inte illa, men inte heller så konstigt då jag var den enda lol. Sitter just nu i soffan efter en dag med mina kompisar läxa och en essay som var due fredag förra veckan!! Bra där. Kul med studiemotivation.

Likes

Comments

fotografier, lyfe i kanadat

Då blev det dags att blogga om det jag skulle ha bloggat om i förrgår; staden som aldrig sover. Därför kan ju nära vänner till mig starkt konstatera att det inte är staden för mig. Hade trotts allt en riktigt bra helg och gillade det mer nu än sist jag var där 2011. Denna gång hade vi en mer strukturerad plan, var ute längre och antar att allting får upphöjd känsla i jämförelse med Napanee.

Dag 1

Ja eller dag 1 var ju egentligen torsdagen men den var inte jätte spännande. Vi åkte igenom 3 stater (vadå inte spännande undrar alla nu) men vi bokstavligen körde i mörkret och käka burger king så ingen större grej. Därför dag 1 i city: Vi började med att ta oss dit eftersom att vi chilla i New Jersey första natten. Så det tog ju typ 2 timmar. Sen promenerade vi mest runt och kolla Grand central station, käka lunch, kolla något bibliotek (åh va spännande) men SEN!! Då blev det dags för FN:s huvudkontor. Sherri en av damerna som var med på resan kände en grabb där så vi fick en privat guidad tour och det var ju magiskt då vi fick gå till en massa ställen man annars inte får gå till.

Jag var mest intresserad i Dag Hammarskjölds meditations rum som jag villat se nu i ett antal år. Hade till och med en presentation om honom förra terminen, så kan ju säga att de välutbildade och proaktiva eleverna i skolan var glada för min skull. Vi gick igenom en massa andra rum också men om ni vill höra mer om dom kan ni ju googla. För min del är tid är guld sedan Battulgas låttexter träffade mitt hjärta.

Sen fikade vi lite och drog middag på Ellen Stardust vilket min allra käraste far hade avlidit av (någorlunda turistigt men nice mat). Alla servitriserna sjöng och det var som rena rama High School Musical IRL (äntligen!! mitt high school år har ju annars inte varit så). Klockan 11:30 var vi alla döende på hotellrummet och slockna rätt snabbt.


Dag 2

Dag 3 egentligen, eller dag 6631 sedan jag föddes om ni vill ha lite mer in-depth fakta :-). Anyways vi drog frukost på Kelloggs drömmen bokstavligen, ännu mer dröm var grabben i kassan. Mindre dröm med denna dag var dock att jag inte hade någon röst, för det jag glömde nämna i inlägget ovan var att jag var sjuk (39 graders feber woooooh) men eftersom att jag redan varit på ett sjukhus i New York state var jag all good. Tur det.

Sedan blev det 'tunnelbana' som Tobias kunde säga. En av boysen som var med nämligen har en svensk mamma så han kunde lite random ord + han kunde uttala mitt namn (11/10). Vi drog till 9/11 memorial och gick runt och sen upp i One World Trade Center. Mycket vacker utsikt trotts dimma. Sedan bar det av till Brooklyn för pizza och en övergång av den överbefolkade bron. Efter det blev det 2 kyrkor, blå spagetti glass som jag såg på insta för 2 år sedan och lovade mig själv att hitta ifall jag någonsin besökte New York igen, samt ett besök på Eataly & kolla på Flat Iron Building.

Vi åkte upp i Rockefeller Center runt 11 tiden för utsikt (och Allen the Taiwan Gangster; pins till hans jacka). För att sedan dra oss vidare till Time Squares och en middag på TGIF klockan 1. Det var det godaste jag ätit på länge. Personligen gillade jag New York mycket bättre på kvällen då temperaturen och befolkningen sjönk med ca 50%.


Dag 3

Kul för mig att detta inlägget hittills har tagit över en timme och har inte skrivit något vettigt. Jag har dock lärt mig att stava farmor på engelska under tiden men via Snapchat (ifall någon NDSS:are läser okej jag har Snapchat men jag har även Hans så bye)

Denna dag var då lugnast av alla. Vi tog till och med sovmorgon, dock vaknade jag för tidigt ändå utav någon oklar, orimlig anledning. Efter frukost från Timmy's (oj här blev man kanadensare) så bar det av till MoMa vilket var skräp. "Konst" more like fritids när man var 8 bast och inte kunde rita. Inte ens den där kända målningen var speciellt bra, eller hade antagligen inte kunnat göra bättre själv (Anna idol 2007 referens) men fortfarande som min far konstaterade efter mina deppiga bilder som förövrigt kostade mig $14 att ta; "Konsten är inte att göra tavlan. Det är att sälja den för USD500.000".

Efter slöseri med $14, tid och utrymme på minneskortet så gick vi till Central park och bokstavligen råkade 'gå emot' någon walk for aids. Vi fick dock gratis dricka då Allen hade en röd T-shirt och det var det man skulle ha ifall man gick i själva ståhejet. Middag på Hardrock och sedan såg vi en Broadway show vid namn "School of Rock" helt ärlig jag somna första 15 minutrarna men sedan vaknade jag upp då jag hörde svenska bakom mig och i samband med det gick musikalen framåt. Mycket bra.

Vad hände sedan då? Jo dagen efter åkte vi igenom 3 stater (New York, New Jersey & Pennsylvania). Rätt coolt att jag varit i 3 stater denna vecka och mitt liv är ändå relativt trist. Hur går det ens till? 

Lira lugnt'

Likes

Comments

fotografier

Napanee är känt för ett antal saker (inte skola) men tex. Kanadas äldsta möbelfabrik som öppnade 1835. Självklart är jag, Jenna & Kyle konstiga nog för att skaffa gratis inträde dit och kolla trotts att den är stäng för allmänheten. Vi behövde inte ens bryta några regler för att komma dit (inte varje dag). Så här har ni bildbevis.Tror att det var bra att mitt batteri dog när det dog ahah..

lira lugnt'

Likes

Comments

sammanfattning månadsvis

Det börjar att dra ihop sig och har nu bara 47 dagar kvar att spendera i Kanada. Blandade känslor angående det för första gången någonsin. Men vem bryr sig, inget går att stoppa eller ändra. Det är vad det är. Här har ni en sammanfattning av månad 9!

Dags att skriva om lite upplevelser, highlights & personer under denna månad!!

no 1 Börjar bra i min åsikt. Jag, Eataly-Elena och Allen The Taiwan Gangster var @Joannas och planerade en New York resa förra veckan och vi skulle dra pizza till middag och jag fick beställa vad. Min favorit är ju då självklart Hawaii, ingen pizza utan (frukt)socker lixom. Eataly-Elena hatar dock detta, eller hon hatar kanadensisk pizza allmänt men det får man ju ta om man åker hit. Poängen som jag förlorade såhär 3 meningar senare är att Elenas min när jag höll upp Hawaii pizzan "you dant put friut on pizza!!"

no. 2 Är min inte favvo lärare, men han höll på att bli efter att jag såg mina omdömen. Jag har varit försenad till varenda en av hans lektioner denna termin men han hade inte anmärkt det. Fotbollsmål på engelska. Bokstavligen.

no.3 Detta är verkligen en upplevelse och ingen highlight. Jag & Karla chilla galet i parken en dag i April när det var 27 grader ute. Efter vi bevittnat en grabb som försökte köra ner en kanot i ett vattenfallet kommer en helt random grabb fram till oss och fråga om mitt # till hans kompis. Han var rätt söt så sa ok då (vad kan gå fel??) men allt kan ju gå fel i Napanee (jag har levt och lärt) så självklart var han en knarklangare och hoppa av skolan 2 år sen. 00or :-)??

no.4 Förlorade min och Ellas streak (sorry). Det var lite segt då den var strong men tur att det kommer nya möjligheter varje dag (även i Napanee) bevis är att jag överlevde no.3 . no.5 blir morsdag. Eftersom att mamsen är kvar i Sverige (shoutout till Christel) men får man ju ta tillfället i akt och fira sina nya mammor. Med Kanadensiska blommor (timbits från Tim Hortons) och choklad doppade jordgubbar.

no.6 är Gibbard's. Napanees äldsta möbelfabrik som var öppen i mer eller mindre 100 år och sedan stängde för typ 10 år sen. Jag & Jenna hade alltid planer dock på att bryta oss in, men kan ju inte få fler "records" så fick fråga Cynthia istället som fick fixa fram nummer och sedan ringa ägaren. 2 timmars tour. Ballt. Bilder kommer senare. Lovar.

HIGHLIGHTS

 • Drive-In bio med Jenna & vår kompanjon i crime Kyle
 • Mackenzies födelsedagskort som jag fick 70 pers att signa (nej jag kände inte hälften) :-)
 • F:a world Issues provet; "I enjoy this class but idk this stuff"
 • Blizzard @dairyqueen - Kan inte längre bli mobbad för det
 • Marabou från Ikea, duh
 • Wasa knäckebröd från Walmart
 • Träffa Isbesters på morsdag, oklart men <333
 • Rise Cripsy kakor från Jennas mamma
 • Juan vattenmelon (internskämt)
 • Matte inspo från C4


& PERSONER <333

 • "We'll grow some corn, we'll grow some carotts and then we'll have Sofia over for some sushi" - Megans framtida husplaner
 • "Is that what they are building in downtown Napanee" - Mr. Sheffield när någon börja snacka om laddstationer för Tesslor (den mest sarkastiska läraren jag någonsin haft, men även en av de bästa lärarna jag haft någonsin)
 • "Det där provet var ju lätt" - Jag till mig själv innan jag fick reda på mitt resultat... haaaaah lets leave it at that


Lira lugnt'

Likes

Comments

lyfe i kanadat, skolgången

Enligt min pappa är jag en slö-bloggare, jag har ingen som helst aning vad det betyder precis som alla ord jag skrev på min 6-8 sidors essay i morse så därför tänker jag bara anta att jag borde blogga, eftersom att jag inte har hjärnkapacitet för att googla mig till svaret.

Var jag har hållit hus? Napanee såklart, men nu är hemresan nära. Lite mindre än 2 månader och jag kommer sitta på ett flygplan igen, det var ett bra tag sen sist. Tror detta är största glappet jag har haft, ingen flygresa på 11 månader, oj vad jag var miljövänlig.

Sedan Ottawa har Eataly-Elena haft födelsedag och hon valde naturligtvis att spendera den med mig, Taiwan-gangster Allen och den enda grabben som frivilligt kollar på "The Notebook". Själv somnade jag efter en så där 15 minuter och vaknade först när eftertexterna rullade, inte för att jag verkar ha missat mycket. Vi gjorde även hemmagjord pizza utan något vidare resultat samt fick reda på att en random grabb i parken som frågade om mitt nummer några dagar innan var knarklangare, men det kanske man kunde ha listat ut utan födelsedagsfirande kanske.

Dagen efter det blev det solnedgång på 2/3 av alla tjejer i min skolas Instagram, så självklart ska även jag bidra med en bild.


Maj maj månad fortsatte sedan med mitt första F sedan September, ett midterm i Data Management som gick mer utför än min och Sockersöta WallE´s vänskap i Januari. Det som båda händelserna har gemensamt är att jag trodde jag hade koll på läget, men precis som den franska tjejen påpekade redan tidigt förra året; det är inte ett korrekt uttalande.

I skolan så lirar jag runt och undviker så mycket ansvarsförbindelse som möjligt men det är inte så lätt när man en dag vinner något quiz om Franska valet och andra dagen kan man inte ens förklara chauvinistisk välfärd. Detta skapar problem då lärarna tycker att man ska skriva alla prov som vilken annan 99a som helst, men jag vill ju egentligen hellre gå hem och äta kanelbullar. Mer att säga om skolgången är att en penna fastnade i mitt hår och jag hittar konstant en grabb i hallen på udda ställen när vi båda borde vara på lektion.

En annan kul grej är att jag hittade Wasa knäckebröd på Walmart häromdagen, bara några få dagar innan mitt pre-Kanada stash tog slut som var bidragit utav Sebbe länkar, Ella & Alex dagen innan jag åkte. Jag äter alltså inte så mycket knäckebröd då det har räckt i 8.5 månader, men är det svenskt så får man ju stödja marknaden och köpa. (Detta gäller inte IKEA då det är Schweiz som äger dånet).

Sedan vet ni ju kanske resten från förra inlägget även om det inte hade mycket mer än 16 ord totalt. Jag, Jenna & Kyle var som vanligt på äventyr (mer eller mindre lagligt) på någon övergiven drive-in bio i utkanten av Napanee. Visst är resten av Napanee rätt dystert också men detta var på en aning högre nivå. Resten får vi ta en annan dag för nu är jag trött och bitter, men hey jag ska till New York City nästa vecka så det löser sig :-)


vf lyckas jag alltid bli ett 3dje hjul ?? :-) ↓

Lira lugnt'

Likes

Comments