Header

Igår kväll/ eftermiddag bjöd jag föräldrarna på afternon Tea! Tycker de var det mysigaste från London och känns så mycket roligare att ge någon typ av upplevelse som souvenir! Gjorde curry och kyckling mackor av vanligt vitbröd som jag skärt bort kanterna på. Gjorde även några med mjukost, ost och skinka. I London provade jag en super god sort med ost, tomat och pesto! Men hade dock ingen pesto hemma, annars är det ett jätte bra veggi förslag.

I engelskt afternon tea får man även massa små kakor och så scons såklart och på dem ska du ha sylt och marmelad. Mina är köpte i London.


Engelska scons

ugn: 250 grader

50 gram margarin

6 deciliter vetemjöl

4 tsm bakbulver

4 msk socker

blanda först de torra sakerna, sen margarin. När ugnen är varm ha i ca 2 ½ deciliter vatten. Innan du lägger på plåten, så dela i 3 delar och gör ett kryss i mitten på varje bit.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Ett trevligt och bra ställe men rörliga djur och ljud :) Men passar nog bästa om man reser med barn och inte bara vuxna som vi gjorde! Lite dyr meny! :) 

Likes

Comments

Postad i: Humans vs robots

En människa är ingen maskin
Varje år drabbas många av fysiska och psykiska besvär på grund av stress och det blir bara värre. Jobb, skola, hemmet och allt runt omkring som vi lär leva upptill för att bli ”perfekta”, saken är den att ingen människa är perfekt och tycker inte vi ska sträva efter att alla bli lika, som en enorm uppsättning av robotar. Stanna upp tänk på vem du är, gör något du älskar för att du älskar det och njut av stunder med dina närmaste istället för övertid på ditt jobb. I mina tavlor kommer jag uttrycka visa olika riskfaktorer med att sluta vara människa detta är den första..kallar foto sessionen för Humans vs robots. 
Den stress som beror på dålig livssituation hemma eller på arbetet, nedstämdhet eller dålig sömn är en riskfaktor. Ofta leder stress till försämrade levnadsvanor med osund kost och alltför lite eller ingen motion, vilket ökar risken för hjärtsjukdom och infarkter. Stressen påverkar också blodkärlen och ökar risken för proppbildning. Dessutom motverkar stress insulinets effekter, vilket kan ge förhöjt blodsocker.
Forskning visar att mot slutet av arbetsdagen, när det är dags att gå hem, ökar kvinnors halter av stresshormoner och de ligger sedan kvar på en hög nivå hela kvällen. Det brukar förklaras med att hemmet för många kvinnor är en andra arbetsplats, medan män i större utsträckning ser hemmet och fritiden som en plats och tid för återhämtning.

Likes

Comments

We have two eyes, just keep your evil closed sometimes and look at all that's good.

Ska jämna till den mörkblå färger runt det onda ögat :) Lägger med ut en film snart så man kan se hur tavlan ser ut när den glittrar! :) 

Likes

Comments

Postad i: Home made

Börja med att göra en helt vanlig sockerkaka.

http://www.koket.se/sockerkaka-grundrecept

Häll lite kako i smeten.

När sockerkakan är färdig gräddad och svalnat så smula sönder den i en bunke blanda i philadelphiaost, 150 g, och krossa några Oreokakor över. Tycker du att de behöva mer philadelphia eller kakor så ha i det, smaka av degen så den inte är förr torr eller lös så den är rullbar.

Rulla blandningen till bollar. Precis som när du gör popcakes. Vill du kan du även även sätt sådana pinar i dessa sedan så har du popcakes istället! :) In med bollarna i frysen i alla fall 30 min! :) 

Kavla ut marsipan. Ett tips när du kavlar..gör det mellan plastfolie så blir det lättare.

Klä bollarna med marsipanen.

Forma näbb och kam med rödmarsipan och ögonen med glasyr. Klart! a piece of cake! :)
Det du behöver är alltså: ägg , Vaniljsocker, smör, mjölk, vetemjöl, socker, bakpulver,kakao, marsipan , glasyrpenna, Oreokakor, philadelphiaost. Lycka till! :)

Gör olika varianter! :)

Likes

Comments