Bekännelser

Kan inte fatta att det redan har gått ungefär ett halvår sedan den här bilden togs? Känns som att det var förra veckan, mer bilder ifall du har missat dom från halloween så hittar du dom här!

Hade gjort vad som helst för? Mer pengar, har så mycket jag vill köpa men blir begränsad av att jag inte har råd. Visst allt är inte det billigaste sakerna men det hade underlättat med mer pengar på kontot

Vill ha i min garderob? Massor med nya kläder, skulle kunna ta ut mer än halva min garderob och bara ge bort för jag inte använder dom. Men det jag har just nu i hjärnan är en knälång ljus grå rock nu till våren. Tror att det skulle vara super snyggt till ett par låga vita sneakers, liten ryggsäck och mössa.

Humör? Jag är faktiskt på riktigt underbart humör! Känner mig inspirerad och taggad på veckan, tycker att mycket är roligt och är bara otroligt glad.

Senaste köpet? Igår beställde jag en liten större ryggsäck från märket Dougebags som jag hoppas ska komma imorgon, känns som en evig längtan så fort jag beställer något, kommer ju aldrig. Skulle helst vilja att det kom efter någon timme, haha

Dagens cravings? NATURGODIS! Köpte mig en stor påse efter gymmet igår kväll och har längtat efter påsen hela dagen i skolan

Vad gör jag om en timme? Om en timme går jag ute på Överby köpcentrum och har förmodligen köp mig en skidhjälm

Något kul planerat i veckan? OMG, jaaaa! På söndag åker jag till Idre ju, är typ det enda jag kan tänka på nu, har gjort en sjukt lång lista på saker jag inte får glömma hemma eller saker som jag verkligen måste göra när jag väl är där!

Dagens tanke? Ifall jag ska köpa dom där solglasögonen inne på Åhlens som jag kollade på förra veckan, känner ett svagt beroende av att jag skulle kunna behöva dom uppe i Idre....to be continued!

Likes

Comments

Musik

Godmorgon! Här över har jag delat med mig av mina fem absoluta favoritlåtar det senaste dygnet. Jag ycker att dom kan spelas hela tiden, när man tränar, städar sitt rum, gör läxan eller bara ha det i bakgrunden. Oavsett när jag lyssnar på dom så blir jag alltid glad! Vilken är eran favoritlåt just nu? Någon speciell?

Likes

Comments

Bekännelser, Jag tipsar, Inspiration
DET DÄR MED MOTIVATIONEN TILL ATT STARTA TRÄNA?  

JAG HAR tränat två gånger på en vecka, inte lika mycket som jag skulle vilja då mitt mål är minst tre gånger varje vecka men det är en bra början. Jag har länge inte haft någon motivation eller tid till att träna. Men nu har jag tagit tag i det och det känns så OTROLIGT BRA! Som sagt så har jag precis kommit igång men den här gången känns det riktigt OTROLIGT BRA en än gång! Och jag är taggad till tusen för att fortsätta.

Jag är själv en person som tycker att det är super skönt att bara ligga i soffan och verkligen inte göra någonting, äta godis och skräpmat men jag tycker att det är lika skönt att träna, svettas och äta nyttigt. Fast för mig har det varit svårare med det andra. Men nu har jag gjort det! Nu har jag kommit igång och vill aldrig sluta känns det som! Tänkte därför dela med mig om vad som fick mig att ta tag i mig själv och starta upp med träningen igen:

MINA TIPS som jag har använt mig av:

- Hitta just ditt personliga mål till varför du vill träna. Vill du stärka din kondition, styrka eller bara träna för att må bra. Jag tränar för allt, vill bli så vältränad som möjligt innan sommaren. Vill kunna springa sträckor utan att inte kunna andas och att känna mig fysiskt stark stärker mig mycket mer än vad jag tror.

- Skaffa dig en träningskompis. Jag tycker om att träna med någon, det är mycket roligare att träna med en kompis för då kan jag träna och prata samtidigt. Och det ger mig en liten extra push då jag som är extremt tävlingsinriktat och det gör att jag alltid vill göra lite bättre än den jag tränar ihop med. Det är ingenting ont mot den personen utan det hjälper mig mera inom träningen för mig.

- Inspirerande texter och bilder. Jag blir så mycket mer peppad till att träna om jag läser eller ser insipirerande bilder inom träning, som exempelvis dom tre ovanför och nedanför. Vet inte varför men det ger mig en push. Brukar ta upp mobilen innan jag går till gymmet eller när jag känner mig omotiverad, skrolla igenom en mapp i mobilen som jag har mängder med pushande texter m.m. Leta upp dom bilder eller texter som tilltalar dig mest och läsceller titta igenom dom så fort du känner dig oinspirerad.

- Bestäm dig. Jag gick i flera veckor och funderade på ifall det var värt att börja igen på gym innan jag tog tag i mig själv och en dag så bestämde jag mig för att jag skulle börja igen. Ta dig själv i kragen och pusha dig själv till att göra det. Kan både vara hemma, ute eller på gymmet, allting är lika bra.

- Tänk på dig själv och lyssna på din kropp. Börja på en lägre nivå. Har du haft en längre paus och ska börja igen så börja inte med att slösa all energi på ett stenhårt första pass och träningsverk i flera dagar. Det är ingenting som jag själv blir speciellt lockad av att köra igen. Jag har startat med lättare pass tillsammans med längre pauser. Jag är också en fara för mig själv, jag gillar att ta ut mig och maxa mig när jag väl kör dom första passen men det gör att jag ibland blir så trött, yr och spyfärdig p.g.a att jag är så otränad och det gör att jag har en paus på flera dagar innan jag kan gå tillbaka till gymmet igen. Så den här gången så har jag börjat i ett lugn tempo där jag lyssnar mer på min otränade kropp när den säger stop eller behöver en paus.

- Ha roligt. Jag tycker att det är jätte viktigt att jag har roligt när jag tränar. Letar ständigt efter övningar jag kan köra nästa gång jag kommer till gymmet, jag och min gymkompis (@ebbabritmer) har planerat att starta upp ett träningskonto på instagram framöver, lovar att dela med mig om det när vi startar upp det. Jag vill också variera lite varje gång med vad jag gör och vad jag vill få ut av dagens träningspass.

VIKTIGT: Vill bara tillägga att jag inte är ett proffs och vill inte förmedla med det här inlägget att någon tränar fel på något sätt utan det här är mina tips som jag vill dela med mig till er då dom har fungerat för mig. Ni får mer än gärna dela med er av era träningstips, tankar och åsikter kring träning. Hoppas att ni uppskattade mina tips. Stora kramar!

Likes

Comments

...så sitter jag i en stuga uppe i Idre Fjäll och bloggar med en hel veckas skidåkning framför mig. Kollade igenom bilder från förra årets lilla trip fast då i Branäs (ovan)men det får mig att längta ännu mera. Säger som förra året att jag inte hur bra uppkoppling jag kommer att ha i fjällen men SKA fixa iallafall ett inlägg varje dag!

Likes

Comments

Hejsan! Vilken mysig dag jag har haft idag? Vaknade runt tio imorse och stack iväg mot Sportshopen i Grebbestad. För nästa söndag är jag uppe i Idre fjäll och ska inleda en hel vecka med underbar och ljuvlig skidåkning, är riktigt taggad på det men kände att jag behövde ett nytt skidset. Har åkt i mitt gamla set ett bra tag och tyckte det var dags för ett fräscht och nytt set att glida runt i backarna i. Kommer självklart att visa med bilder på det när jag väl är där uppe, så ni får vänta på att se det men jag tänkte att det blir snyggare bilder om jag tar dom i ett vintrigt landskap. Men iallafall efter att vi (jag och mamma) hade varit där åkte vi en snabbis in till Torp köpcentrum i Uddevalla för ett varv och avslutade med hemmastadens Trollhättans köpcentrum Överby. Är väldigt nöjd med mina köp idag men har fortfarande en sak att köpa innan jag åker uppåt landet och det är en vit skidhjälm, Hittade inte den som jag har varit sugen på i min storlek, är det inte typiskt? Men jag håller tummarna att den fins online.

Sen när vi kom hem har vi (fortfarande jag och mamma) tagit det lugn i soffan, ätit kvällsmat och jag har tänt upp lite ljus nu när mellon drar igång. Är ni några mello fans? Jag själv vet faktiskt inte, tycker att det är mysigt att ha på i bakgrunden men inte att sträck-kolla. Vad tycker ni?

Likes

Comments