Bekännelser, Åsikts Inlägg - Längre Inlägg

Ni som har läst min blogg länge vet det här men till er som inte har läst min blogg så länge vet kanske inte att jag har jätte svårt för matte.
Jag har alltid varit lite efter än alla andra och det har aldrig heller varit ett stabilt ämne för mig. Men jag är INTE sämst, det vet jag, jag är inte sämst men jag är inte så mycket emot det bästa håller heller.
Jag tror och jag vet att jag inte är helt ensam om att tycka och tänka så om ämnet matte.
Jag gör verkligen ALTTID mitt bästa på alla prov och försöker att lägga ner så mycket tid på skolan som möjligt, men det är väldigt lätt hänt ( speciellt för mig ) att tiden prioriteras på någonting annat som t.ex hästar, vänner, tv eller mobilen. Jag vet inte varför men det blir bara så.
Nu är det sista terminen EVER i grundskolan och det är nu eller aldrig. Att få godkänt i alla ämnen är någonting som man självklart siktar på. Men att siktar på någonting innebär också en hel del jobb bakom det!
Jag har haft otur att vara sjuk mycket nu under den kallare perioden vilket har ställt till det i skolan för mig. Jag har hamnat efter och har fått mycket att ta igen.
Men det jobbigaste är pressen man har som en nia, att alltid vara bäst, att tänka hela tiden att det här är SISTA chansen, sista chansen att prestera bra, att tänka att dom här betygen ska jag söka in på, det här är min FRAMTID!
Alla dom tankarna snurrar dagligen i mitt huvud! Jag bär ständigt runt på dom tankarna, det är dom tankarna som kör slut på en!
Har ni känt/känner ni samma sak?

Det är klart att vi sista års-elever behöver bra lärare. Det är lärarna som gör att vi får ett bra betyg. Bra lärare = bra betyg!
Sen hänger det på elev självklart också, men jag kan personligen tycka att mycket hänger på läraren.
Speciellt i dom tuffa ämnena, som matte. Man måste ha en intressant lärare som har en liten dash av humor. En lärare som verkligen lägger ner tid på att HJÄLPA ELEVERNA är en riktig lärare. Än lärare som inte skyller på andra saker.
Jag är fortfarande ung, jag gör misstag men jag lär mig, jag kämpar för att lyckas och jag kämpar för att få en bra framtid. Men det finns beslut som jag inte kan ta än och därför behövs bra lärare. Som påminner mig och stöttar mig.

Till alla lärare där ute. Ni behövs, gör det bästa, hjälp dom som sitter tysta i klassrummet hela tiden och inte vågar räcka upp handen, hjälp dom, påminn dom, sluta aldrig kämpa förens eleven har gått ur skolan med ett bra betyg. Vi ungdomar är FRAMTIDEN!

Och till er alla ungdomar där ute som sitter in samma båt som jag.
Nu ror vi i land med topp betyget!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

​Tisdagar​ är en utav mina favoritdagar under veckan. För jag får chansen att sova ut och ta det lugnt för en gång skull på morgonen. Att slippa allt stress. ​Men idag​ så var jag tvungen att gå upp vid 7 och gå hemifrån 8 för att kunna vara på skolan 8.20.

Jag var sjuk hela NP svenska veckan så jag får ta igen det idag. Ska sitta till 12 idag med ett utav proven. Tror att det kommer att gå hur bra som helst, är inte ett dugg nervös då svenska är ett ämne jag verkligen kan. 

​ÖNSKA MIG LYCKA TILL! 

Likes

Comments

Foton & Videos

Blev så himla sugen på cheesecake fö en stund sen. Så bestämde mig för att baka ihop en. Tog nog max 10 min att göra den, nu är det 20-30 min väntetid på att den ska stelna i kylen.

Likes

Comments

Bekännelser
- Min Dag i Text & Bilder -

Igår var jag i Färgelanda med Tama, Ninja och Ebba. Började med att jag gick upp vid 9 tiden och fick en power walk med mamma till bilen. Sen var jag i stallet lite innan 11 och då lastade vi Tama nästan direkt och åkte till Färglanda ridskola.

När vi kom fram ställde vi in Tama i en box och gick och åt frukost i bilen. Efter frukoste gick vi och gjorde i ordning Tama för träningen. Jag filmade hela tiden när Ninja och Tama red runt i paddocken.

Vi var ju där för att träffa Emelie Cajsdotter, kvinnan som talar med hästar, jag personligen har lite svårt med det här att man talar med djur. Men allt som hon sa verkade hyfsat säkert och jag tror faktiskt att hon kan tala med hästar. Jag ställde frågan om vad Tama tycker om mig? Och det svaret fick verkligen mitt hjärta att smälta. Enligt Emelie så tycker Tama att jag är okomplicerad och enkel. Vilket är bra enligt Tama och hon trivs med jätte​ bra med mig och skulle inte vilja byta ut mig. Det värmde verkligen upp mitt hjärta. Jag är fortfarande jätte rörd utav det! 

Kom hem vid 18.00 tiden igår och var jätte trött. Sov fem timmar lördag-söndag då jag hade en nattgäst som ville få prata av sig och det tackar jag inte nej till. Att hjälpa vänner har blivit min specialitet nu för tiden! 


Likes

Comments

God Morgon Sweeties!

Visst är det härligt med måndag idag? Känns det inte skönt att gå upp tidigt efter att ha sovit ut 2 dagar? Sen att vakna på måndag och veta att det är 5 dagar tills nästa sovmorgon? Helt underbart!
Ne, jag verkligen AVSKYR MÅNDAGAR! Man har ingen ork, orkar knappt resa på mig. Usch!
Sen så är jag hur trött som helst efter igår. Lovar att ett inlägg om igår med Tama kommer ut idag!
Det går inte att beskriva med ord hur otroligt segt det känns med måndag idag.
Men som tur är så går jag bara 4 dagar den här veckan. Och nästa vecka har jag PÅSKLOOOV!
Hur UNDERBART är inte det eller? Behöver verkligen ett lov bland alla NP prov.
Ha det nu jätte underbart idag, hörs!

Likes

Comments

BOWLINGEN gick skit bra. Trodde att jag skulle vara ganska kass efter att inte ha bowlat på ett tag. Men oj oj oj, det gick ju skit bra. Slutade på över 300 poäng!
Hade jätte mysigt och kvällen är ung. Avslutar dagen med mys i soffan med Alice.
NATTI NATTI PÅ ER!

Likes

Comments