WINTER BREAKFASTS


Nu när det har börjat komma snö och det verkligen är ruskigt kallt ute så börjar suget för alla underbara rätter som brukar göras under vintermånaderna, speciellt december då julen börjar närma sig. Ett exempel på en sådan rätt är rispudding, eller risgrynsgröt som flera brukar kalla det. Det är så gott och jag är verkligen glad för att jag började göra min egen rispudding förra året för det är helt klart mycket godare än de färdiga som finns att köpa i affären!

Ingredienser:

1 dl rundkornigt ris (jasminris funkar också)
1½ dl vatten
3 dl vegetabilisk mjölk
1 msk valfri sötning
Alt. ½-1 tsk vaniljpulver

Utförande:
Koka upp riset med vattnet i en kastrull. Sänk sedan värmen till låg och ha ner resterande ingredienser. Låt stå på låg värme under lock i 30-40 minuter beroende på konsistensen du vill ha. Rör om då och då för att se till så att riset inte fastnar. Låt svalna ett tag innan servering

//

Now when the snow has started falling down from the sky and it is absolutely freezing outside all the cravings for the delicious dishes you make during the winter months, especially in December around christmas time, start to come. An example of one of those dishes is rice pudding. It is so tasty and yummy and I am so happy that I learned how to make my own last year because it is without a doubt so much better than store-bought.

Ingredients:

½ cup glutinous rice (jasmine rice works as well)
½ + 1/4 cup of water
1 + 1/4 cup of plant milk
1 tbsp sweetener of choice
½-1 tsp vanilla extract

How to:
Bring water and rice to a boil in a pan. Lower the heat to low and add the rest of the ingredients. Let sit under lid on low heat for 30-40 minutes depending on which texture you want. Stir occassionally to avoid rice burning. Let cool a few minutes before serving.

Gillar

Kommentarer

Clara Edvinsson
Clara Edvinsson,
Åh vad sugen jag blev på risgrynsgröt nu! Det godaste som finns ju.www.claraedvinsson.se
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229