WAFFLE BREAKFAST


Hej på er! Det känns som det var sjukt länge sedan jag faktiskt satte mig ner för att skriva ett blogginlägg just i stunden; tala om vad jag har haft för mig, vad frukosten var, ge recept, ja ni vet nog hur det brukar gå till. ;) Det har faktiskt känts bra att ha tagit en liten paus då jag verkligen har behövt det. Skolan har varit något som har tagit upp mycket tid och sedan har jag bara tagit en massa tid till att fundera, se på dokumentärer och försöka hitta ett lugn igen. Jag är inte helt säker på om jag har hittat det ännu men just idag känns det som att jag är väldigt nära.

Min morgon startade med ungefär trettio minuters yoga, vilket har blivit en morgonrutin för mig under de senaste dagarna. Det är ingen power yoga eller liknande som man blir riktigt svettig av utan det är en lugn sekvens som är skapad för att låta kroppen vakna upp på ett bra sätt och starta morgonen med att andas djupa andetag och få ro i både kropp och själ. Jag verkligen älskar det och det är verkligen något som har hjälpt mig komma tillbaka till den där känslan av positivitet och lugnet igen. Efter yogan tog jag en stund till att skriva lite grann och sedan gick jag mot köket för att göra frukost. För någon dag sedan så provade jag att göra våfflor för första gången och idag kände jag för att göra det igen. De jag gjorde idag blev riktigt, riktigt bra! Krispiga och med en söt eftersmak. Jag gjorde dem även glutenfria så att så många som möjligt ska få kunna göra receptet och njuta av våfflorna. Jag serverade dem med hallon, banan, paranötter, kokosflingor och hemmagjord karamellsås. Så gott!

Här har ni receptet:

VÅFFLOR (fri från gluten)

Ingredienser:

1 dl bovetemjöl
1 dl havregryn
1 tsk bakpulver
1 1/2 tsk agavesirap (annan sötning bör fungera lika bra)
1 1/2 dl sojamjölk

Utförande:
Mal havregrynen till ett mjöl i en mixer. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt resterande ingredienser. Smörj in ett våffeljärn med olja och häll ner smeten i våffeljärnet. Stek till du har fått en guldbrun yta på våfflan/våfflorna.

//

Hey you guys! It feels like it has been such a long time since I sat down to write a blogpost in the moment; share what I have been up to, what my breakfast was, the recipe, yeah you know how it usually goes. ;) It has actually felt kind of good to have a little break because I have really needed it. School has been taking up a lot of time and then I have just felt like taking some time off to think, watch documentaries and try to find that inner calm again. I am not entirely sure if I have found it yet but today it feels like I am very close.

I started my morning with about thirty minutes of yoga, which have become a morning routine for me lately. It is not power yoga or something that makes you super sweaty it is just a calm sequence that is created to let the body wake up in a good way and start of the morning with deep breaths and to get a feeling of rest in both mind and body. I really love it and it is really something that has helped me back to that feeling of positivity and being able to be calm again. After the yoga sequence I took some time to write and then I headed over to the kitchen to make breakfast. A few days ago I made waffles for the first time and today I felt like doing it again. The once I made today turned out really really good! Crispy with a sweet aftertaste. I made them gluten free as well so as many as possible can be able to make this recipe and enjoy these delicious waffles. I served them with raspberries, bananas, brazil nuts, shredded coconut and a homemade caramel sauce. So delicious!

Here's the recipe:

WAFFLES (free from gluten)

Ingredients:

1/2 cup of buckwheat flour
1/2 cup of oats
1 tsp baking powder
1 1/2 tbsp agave syrup (any kind of sweetener would probably work just fine)
1/2 + 1/4 cup soy milk

How to:
Grind the oats to flour in a blender. Mix all dry ingredients together. Add the rest of the ingredients and stir until you have a smooth batter. Spray a waffle iron with some oil and pour in the batter. Fry until the waffles have a golden brown color. 

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229