VEGETABLE & TOFU STEW - "IT IS AMAZING!"


Tro det eller ej men jag är riktigt slapp när det kommer till att laga luncher och middagar numera. Den enda anledningen till att det tar mig 10-15 minuter att göra mina middagar/luncher är för att det måste kokas ris/potatis/pasta, haha. Dock så kände jag för någon helg sedan att göra någon gryta som jag kunde ha att äta under den helgen, dessutom hade jag en massa bra ingredienser till en gryta som behövdes användas innan de blev dåliga. När jag var klar med den och smakade slutresultatet så blev jag i princip övertalad av grytans underbara smaker att det var dags att sluta vara slapp. Det var även första gången som jag använde tofu till något och om jag ska vara ärlig är jag inte ett stort fan av tofu men i grytor som denna blir det riktigt riktigt bra och de grönsaker jag hade i fungerade så bra tillsammans med de andra smakerna. Jag blev är riktigt stolt över denna faktiskt och jag måste säga att den numera är på första plats när det kommer till favoriter för middag/lunch. :)

Ingredienser:

270 gram tofu
250 ml havregrädde
1/2 msk paprikapulver
1/2 msk spiskummin
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1/2 tsk vitlökspulver
1 tsk sriracha
1 msk tomatpure
1 gul lök
Majs
Broccoli
Paprika

Utförande:
Skär tofun och alla grönsaker i mindre bitar. Hacka löken och ha sedan ner den i en kastrull tillsammans med ca 1 msk olja/1 dl vatten. Låt stå över hög temperatur till löken har blivit mjuk. Ha ner alla kryddor tillsammans med grönsakerna och tofun. Rör om så att alla kryddor täcker grönsakerna och tofun. Sänk temperaturen till medel och tillsätt sedan havregrädde, tomatpuré och sriracha. Rör om och låt stå på medelvärme i ca 10-20 minuter. Rör om då och då. Servera med t.ex. pasta, couscous eller ris.

//

Believe it or not but lately I have been very very lazy when it comes to making dinners and lunches. The only reason that it might take me 10-15 minutes to make lunch/dinner is because I need to cook pasta/rice/potatoes, haha. But then a few weekends ago I felt like making some kind of stew that I could eat throughout the weekend and I also had some good stew-ingredients that I had to use before they went bad. When I was done and got to taste the end result I was pretty much convinced by all the lovely flavors that I need to stop being so lazy. It was also my first time having tofu in a stew and to be honest I am not usually a fan of tofu but in stews like this it turns out amazing and the flavors from the veggies turned out very good with the other flavors as well. I am really proud of this stew actually and I most say that it is now in the top when it comes to my favorite dinners and lunches. :)

Ingredients: 

270 grams tofu
250 ml oat-cream
1/2 tbsp paprika powder
1/2 tbsp cumin
1 tsp salt
1/2 tsp black peppar
1/2 tsp garlic powder
1 tsp sriracha
1 tbsp tomato puree 
1 yellow onion
Broccoli
Sweet corn
Paprika

How to: 
Cut the tofu and the veggies to smaller pieces. Chop the onion and add it to a pan together with approx 1 tbsp/1/3 cup water. Let sit on high temperature until the onion has softened. Add all the spices together with the tofu and veggies. Stir until the spices has covered all the veggies and the tofu. Lower the temperature to medium and add oat-cream, sriracha and tomato puree. Stir and let sit on medium heat for 10-20 minutes. Stir occasionally. Serve with, for example, pasta, rice or couscous. 

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229