SAFFRON PANCAKES


Jag är väl medveten om att jag inte har uppdaterat bloggen på hela tre dagar och inte skrivit ett "riktigt" inlägg på mer än så men samtidigt som jag hade fullt upp med Vlogmas under föregående vecka så ville jag också ta en liten paus för att få tillbaka inspirationen som jag känner har varit lite efter när det gäller bloggandet. Jag tycker att det är bättre att jag uppdaterar med bra grejer och om det kanske inte blir flera gånger varje dag så är det bara så. Jag vill vara helt nöjd med det jag lägger upp helt enkelt.

Nåja, nu har jag förklarat det. Nu till det mer roliga med det här inlägget, hehe. Jag tänkte dela med mig av ett recept på saffranspannkakor som jag gjorde några veckor sedan när jag precis hade kommit in i all julstämning. Jag hoppas ni alla har haft en riktigt bra jul och att ni ätit en massa god julmat. Trots att julen är över så tycker jag inte alls att det är försent att göra dessa pannkakor. Jag kommer nog att göra dem till frukost imorgon eller middag ikväll. Såå goda! Tillsammans med grädde (soja, havre, ris eller kokos), apelsin, kokosflingor och gojibär smakar de ännu bättre. ;)

SAFFRANSPANNKAKOR

Ingredienser:

2 dl bovetemjöl
2 dl vegetabilisk mjölk
2 msk valfri sötning
2 tsk bakpulver
1 krm saffran

Utförande:
Blanda alla torra ingredienser i en skål och tillsätt sedan de flytande. Rör om till det blir en jämn smet. Stek på medelvärme och vänd pannkakorna när ytan har blivit bubblig eller när de känns fasta nog att vända. Stek andra sidan i 1-3 minuter.

//

I am aware that I have not been posting anything here at all for three days and that I have not write a "real" blogpost for even more than that but at the same time as I was busy with vlogmas during the previous week I also felt like I needed to take a little break in order to get back some inspiration when it comes to blogging. I feel that it is better if I post good stuff that I am proud of compared to just posting whatever multiple times per day. I want to be proud of what I do and feel like I put up good content, that is it.

Well well, now that I have explained that let's get to the more fun part of this post, hehe. Today I am sharing a recipe for saffron pancakes with you guys that I made a couple of weeks ago right when I started to get into the christmas spirit. I hope you all had a wonderful christmas and that you have eaten loads of yummy christmas food. Even though christmas is over I don't think for a second that it is to late to make these pancakes. I think I might to them for breakfast tomorrow or dinner tonight. They taste amazing and together with some cream (soy, oat, rice or coconut), orange, shredded coconut and gojiberries they taste even better. ;)

SAFFRON PANCAKES

Ingredients:

0.8 cup buckwheat flour
0.8 cup plantmilk
2 tbsp sweetener of choice
2 tsp baking powder
1/4 tsp saffron

How to:
Mix all dry ingredients in a bowl and then add the liquid. Stir until an even, well combined batter has formed. Fry on medium heat and flip the pancakes once bubbles have appeared on the surface or when they feel firm enough to flip. Fry the other side for 1-3 minutes.

Gillar

Kommentarer

Yogavardag
Yogavardag,
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229