SAFFRON BUNS - 100% vegan


Idag är det lucia-dagen och vad vore en lucia-dag utan lussebullar? Vad vore en jul utan lussebullar?
Jag gjorde dessa lussebullar för ett tag sedan och de försvann så snabbt, haha. Jag åt flera stycken själv och sedan tog jag även med några till min mamma så att de fick prova dem där hemma och precis som jag trodde så försvann de lika fort där. 100% veganska lussebullar som smakar precis som lussebullar ska smaka. Jag följde DETTA recept men använde vegetabilisk mjölk (t.ex. sojamjölk) istället för komjölk, veganskt smör (t.ex.  *REDIGERING: OBS! Fick veta i kommentarerna att det från Flora innehåller animaliskt D-vitamin men det mjölkfria smöret från Carlshamn Mejeri är veganskt) och agavesirap blandat med lite vatten istället för ägg till penslingen.

Det är flera julrecept som det går att bara byta ut ingredienserna sådär för att få receptet veganskt eftersom det finns så sjuuuukt mycket substitut-grejer tillgängliga, t.ex. sojamjölken och det komjölkfria smöret för det här receptet, utan att det påverkar smak, konsistens och så vidare. Jag lovar och svär när jag säger att dessa lussebullar smakar precis som lussebullar ska smaka. När det finns möjlighet för dig att inte stödja hemska industrier som är galet elaka mot djur utan att behöva förändra en massa i din kost och dina smaklökar - varför fortsätter du då att göra det?

​//

Today is Lucia day and what would Lucia day be without saffron buns? What would christmas be without saffron buns? 
I made these saffron buns a while ago and they were gone pretty quickly, haha. I ate several and I also brought them back home to my mom so they could try them back home and, just like I thought, they disappeared just as quickly there. 100% vegan saffron buns that taste just like saffron buns should taste like. I followed a regular saffron buns recipe but just used soy milk instead of cow's milk, dairy-free butter instead of butter filled with dairy and agave syrup mixed with some water instead of eggs for glazing. 

There are so many christmas recipes that can be made vegan just by switching out ingredients like this because there are so many substitute stuff out there, for example the soy milk and the dairy-free butter for this recipe, and it doesn't affect the taste, consistency etc at all. I promise that these saffron buns tasted just like saffron buns are supposed to taste like. If you have the possibility to not support cruel industries without having to change your diet and tastebuds so much - why do you continue to do it? 

Gillar

Kommentarer

lifeofkile
lifeofkile,
De ser så goda ut!
Det mjölkfria smöret från Flora innehåller dock animaliskt D-vitamin 😲
nouw.com/lifeofkile
efrolin
efrolin,
Men va!?! Gud vad störigt. Hade hört från så många ställen att det var utan sånt! Tack för att du lät mig veta. 😊 nouw.com/efrolin
lifeofkile
lifeofkile,
Jag vet! De kan dock ha ändrat det, men i gruppen "Vegetarianer och Veganer" på facebook så köper alla Carlshamn pga att de säger att Flora är animaliskt. Inga problem, hoppas du kan äta lussekatterna ändå 😊nouw.com/lifeofkile
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229