REPOST OF THE PERFECT, LUXURY BREAKFAST & DESSERT


För några månader sedan jag lade jag upp ett inlägg med recept på choklad crêpes. Jag minns hur jag fick förbättra och förbättra receptet flera gånger innan jag kunde dela med mig av det eftersom det antingen smakade konstigt, de blev för tjocka eller så var det något problem när jag skulle vända dem. Tillslut så lyckades jag äntligen att få till ett gäng riktigt goda, underbara choklad crêpes som jag stolt delade med mig av. Eftersom detta var några månader sedan och hälften av er förmodligen inte följde mig då så tänker jag nu dela med mig av receptet igen för dessa måste verkligen provas av er alla.

CHOCOLATE CRËPES

Ingredienser:

1 dl bovetemjöl
1 dl havregryn
2½ dl osötad sojamjölk (valfri vegetabilisk mjölk bör fungera lika bra)
1 msk kakao
1 tsk vaniljpulver
2 msk valfri flytande sötning

Utförande:
Mal havregrynen till mjöl. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt osötad sojamjölk och dadelsirap och rör om till allt har blivit en jämn smet. Ha ner lite olja i en stekpanna och värm upp på en temperatur lite över medel (jag stekte på 10 av 12). Häll ner ca 0.75 dl smet i pannan och sprid ut smeten med hjälp av en stekspade så att pannkakan inte blir för tjock. Vänd på pannkakan efter ca 2-3 minuter eller till den känns fast nog att vända. Stek andra sidan i 2-3 minuter. Gör likadant till att all smet är slut.

​//

A couple of months ago I posted a post with a recipe of chocolate crêpes. I remember how I had to improve and improve the recipe multiple times until I could share it because either it tasted really weird, they turned out to thick or you couldn't flip them without them breaking. Eventually I managed to make the most perfect, wonderful, delicious chocolate crêpes that I could proudly share with you. Because this was a couple of months ago and half of you probably didn't even follow me back then, I will now share the recipe again because these need to be tried and made by everyone. 

CHOCOLATE CRÊPES 

Ingredients:

½ cup buckwheat flour
½ cup oats
1 cup unsweetened soy milk (any kind of plant milk should work as well)
1 tbsp cacao/cocoa powder
1 tsp vanilla powder
2 tbsp liquid sweetener of your choice

How to: 
Grind oats into flour. Mix all dry ingredients in a bowl. Add unsweetened soy milk and date syrup and stir everything until a smooth batter has formed. Put a little bit of oil in a frying pan and heat the pan on a temperature a little above average (I fried on 10 out of 12). Pour 1/3 cup of batter into the pan and spred the batter with a spatula so that the pancake isn't to thick. Flip the pancake after about 2-3 minutes or until it feels firm enough to flip. Fry the other side for the same amount of time. Do the same until all the batter is out. 

Gillar

Kommentarer

Tonårsdagboken
Tonårsdagboken,
Åh vad drömmigt! Vet vad jag ska käka till frukost i helgen👌🏼 Förresten, kika i min träningsblogg om du vill. Skriver massa tips på ett hälsosammare liv😊nouw.com/tonårsdagboken
clarasandberg
clarasandberg,
Åh galet vad gott det där såg ut!!nouw.com/clarasandberg
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229