PUFFED CHOCOLATE W/ SALTED PEANUTS


Som jag har berättat för er så spenderade jag i princip hela lördagen till att baka och en av de saker som jag gjorde var dessa riktigt goda puffchokladkakorna, om det nu heter så haha, med jordnötter. Dessa var enkla att göra och slutresultatet påminner så mycket om snickers! Perfekt att servera på julfester eller bara till de där kvällarna man blir sugen på något choklad-igt. ;)

INGREDIENSER:

2 1/2 dl quinoa puffar (ris puffar fungerar nog också men mängden av de andra ingredienserna kanske behöver justeras lite om du använder ris puffar istället)
1 dl kokosolja
1 dl kakao
1/2-1 dl agave sirap (smaka av)
1 dl hackade jordnötter, saltade

Utförande:
Smält kokosoljan tillsammans med kakaon i en kastrull på låg värme till det har blivit en sås. Blanda quinoa puffar, agave och hackade jordnötter i en bunke till allt är väl blandat. Tillsätt sedan hälften av den smälta chokladen och rör om. Lägg upp muffinsformar på ett fat/en plåt och fördela blandningen i muffins formarna. Täck dem med resten av chokladsåsen. Låt stå i kylen/frysen till de har blivit fasta och chokladen har blivit hård.

Vill du se en video på hur jag gjorde dem kan du klicka HÄR.

//

As I have told you I spent pretty much the entire past Saturday for baking and one of the things that I made (funny enough they are a no-bake good hehe) were these puffed chocolate with salted peanuts cups. They were simple to make and the end result reminded me so much of snickers! Perfect to serve at christmas parties or just to make for yourself that night you want something chocolate-y. ;) 

INGREDIENTS:

1 cup puffed quinoa (puffed rice might work just fine but the amount of the different ingredients may have to be decreased or increased)
1/2 cup coconut oil
1/2 cup cacao powder
1/2 cup chopped peanuts
1/4-1/2 cup agave syrup (to taste, start with 1/4 cup)

INSTRUCTIONS:

Melt the coconut oil with cacao powder in a pan over low heat until it has turned in to a chocolate sauce consistency. Mix puffed quinoa/rice with peanuts and agave in a bowl until well mixed. Add half of the melted chocolate and stir. Place muffin cups on a tray and divide the puffed chocolate mixture to the muffin cups. Cover them with the rest of the chocolate sauce and place in the fridge/freezer until firm enough to eat and the chocolate has hardened.

If you want to see a video on how to make them you can click HERE

Gillar

Kommentarer

Molly Olsson
Molly Olsson,
ÅH de ser supergoda ut! Här sitter jag hemma i soffan och skriver en hemtenta och tänkte bara kika in på din blogg lite snabbt. Nu blev jag sötsugen haha! 😉 Kramar hlsofreak.myshowroom.se
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229