ORANGE CHOCOLATE OVERNIGHT OATS


Det har varit några chokladrecept som jag har delat med mig av nu så jag hoppas ni gillar choklad, hehe. ;) Här är ett recept på Overnight Oats med smak av apelsinchoklad! Känns väldigt passande att dela med mig av detta nu när det har blivit december och man börjar sukta efter mer juliga smaker. Jag vet inte hur det är med er men i mitt fall så är det ingen jul utan apelsinchoklad.
Om ni inte vet vad Overnight Oats är så kan jag säga att det är som gröt fast man tillagar det inte och det förbereds dagen innan vilket inte bara gör det enkel för dig att få i dig en bra frukost dagen därpå utan det låter också gröten bli krämigare och få mer smak.

Här har ni receptet på Overnight Oats med smak av apelsinchoklad:

Ingredienser:

2 dl havregryn
2 dl vegetabilisk mjölk
1 msk chiafrön
1-2 msk kakao (efter smak)
1/2-1 msk valfri sötning (efter smak)
1 apelsin (+ 1-2 tsk rivet apelsinskal från apelsinen)

Utförande:
Skala apelsinen och skär i mindre bitar. Ha ner den i en skål/burk. I en annan skål tillsätter du havregryn, vegetabilisk mjölk, chiafrön, kakao, sötning och rivet apelsinskal. Rör om till det är väl blandat och häll sedan det över apelsinbitarna i burken/skålen. Täck med lock/plastfolie och låt stå i kylskåpet över natten/8 timmar.

​//

I have shared some chocolate recipes lately so I hope you like chocolate, hehe. ;) Here's a recipe for Overnight Oats with orange chocolate flavor! It feels very fitting to share this no as it is now December and the cravings for christmas flavors start to come. I don't know about you but in my case there is no christmas without orange chocolate. 
If you don't know what Overnight Oats is I can tell you that it is like porridge but you don't cook it and it is prepared the day before which not only makes it easier for you to get a healthy, satisfying meal the day after but it also makes the oatmeal more creamy and flavorful. 

Here's the recipe for the Overnight Oats with orange chocolate flavor: 

Ingredients: 

0.8 cup oats
0.8 cup plant-milk
1 tbsp chia seeds
1-2 tbsp cacao powder (to taste) 
1/2-1 tbsp sweetener of choice (to taste) 
1 orange (+ 1-2 tsp orange zest from the orange)

How to:
Peel the orange and cut it into smaller pieces. Put it in a jar or in a bowl. In another bowl, add the oats, plant-milk, chia seeds, cacao powder, sweetener of choice and orange zest and mix it well together. Then add that mixture to the jar/bowl that the oranges are in. Cover with a lid/folie and let it sit in the fridge overnight/for 8 hours. 

Gillar

Kommentarer

Sanna Pettersson
,
Hej!(:
Jag har följt dig ett tag både här på bloggen, youtube och instagram. Sedan augusti är jag är jag vegetarian och känner att bli vegan är lockande nu då jag funnit otroligt mycket inspiration från dig bla. Hur ska man förklara det för sin familj? Borde man strunta i det och vänta tills man flyttar hemifrån/har mer eget ansvar? Har många frågor men undrar hur du hade valt att göra då ingen i familjen verkar förstå riktigt....
Tack för allt Elvira, fler som dig behövs i den här världen, jag ser upp till dig!

Best wishes
/Sanna

efrolin
efrolin,
Hej! 😊 Du kan mejla alla dina frågor till mig: [email protected] ! På så vis får du bättre svar än om jag ska försöka svara kortfattat här i kommentarerna. Kram!
nouw.com/efrolin
malinbrinde
malinbrinde,
Hej!! Hittade precis till din blogg när jag i skrivande stund står på crossen & googlar "vegan mellanmål" haha KUL att jag hamnade här för det lilla jag sett hittills är så nice! Jag började äta lite veganskt förra veckan så är lite ny haha men gillar det redan. Har dock inte så bra koll på mellis innan träning osv som är lätt att ha med sig. Innan har jag alltid kört typ kokta ägg i väskan men nu var det inte så passande. Kommer lätt kunna tillbringa hela kvällen efter träningen sen med att skrolla igenom din bloggen! Hittar säkert inspiration 😍 Har du varit vegan länge? Kram
nouw.com/malinbrinde
efrolin
efrolin,
Hej! Kul att du hittat hit och vad glad jag blir av att läsa att du gillar bloggen. 😊 Jag har varit vegan i lite mer än 9 månader nu så inte så fruktansvärt länge men du kan fortfarande ställa frågor till mig om du undrar över något så ska jag göra mitt bästa för att svara så hjälpsamt som möjligt. 😊
nouw.com/efrolin
malinbrinde
malinbrinde,