IT IS OKAY TO TAKE A BREAK


Som ni kanske märkt så har det gått ett tag sedan jag skrev något inlägg om träning och det är för att jag faktiskt inte har tränat på snart tre veckor. Det är främst för att jag inte har möjlighet att skaffa gymkort ännu men också för att jag inte har känt för att köra några tuffa träningspass på senaste tiden. Bland annat så har jag älskat att bara gå på långa promenader med min farmor för det har varit ett sådant skönt sätt att rensa tankar och så vidare efter långa, fullspäckade skoldagar.

Det jag ville säga är att det är okej att inte vara i full gång med en massa träning hela tiden. Känner du att du behöver en paus från träningen, känner du att den inte är lika rolig längre eller känner du att du inte har lika mycket tid och så vidare? Då är det okej att ta en paus. Hitta något annat som du tycker om att göra och gör annat som får dig att må bra. Sanningen är den att även om träning bidrar väldigt mycket till ett bättre mående så är det inte det enda som gör att vi mår bra. De här veckorna som jag inte har gått till gymmet och så vidare har faktiskt varit bra för mig för jag har insett att det finns andra saker att göra än att vara ute och träna, haha, och trots att jag inte har tränat så har jag mått helt suveränt. Jag vet att suget efter sprudlande endorfiner och svett kommer komma tillbaka och när det väl gör det kommer jag vara snabbt vid viktplattorna men just nu så är det den här pausen som jag vill ha och som jag mår bäst av. :)

Det är okej att ta en paus och göra något annat, kom ihåg det. Även om den pausen är två dagar eller två månader. Det är okej.

// As you may have noticed I haven't written a blogpost about working out etc for a while and that is because I haven't been working out for almost three weeks now. It it mostly because I haven't been able to buy a gym card yet but it is also because I haven't felt like it to be honest. Among other things, I have loved just going for walks with my grandma because it is such a great way to clear my head and so on after long, exhausting schooldays.

What I want to say is that it is okay to not keep up with you training all the time. If you feel like you need a break from working out, if you feel like it is not as much fun anymore or if you feel like you don't have as much time and so on then it is okay to take a break. Find something else that you like to do and do other things that makes you feel good. The truth is that even though working out is a big contributor to us feeling better it is not the only thing that makes us feel good. These last couple of weeks that I haven't gone to the gym and so on have actually been good for me because I have realized that there are other things to do then work out, haha, and even though I haven't worked out I have felt amazing. I know that the cravings for sweat and endorphins will be back and when it does I will be quick to the weights but right now this break is what I want and it is what makes me feel my best. :)

It is okay to take a break and do something else, remember that. Even if the break is for two days or two months. It is okay.

Gillar

Kommentarer

louisehallen
louisehallen,
Bra att du lyfter upp det. När jag inte tränade på 2månader kände jag mig usel, men ibland kan det behövas för att hitta energin igen 😊nouw.com/louisehallen
efrolin
efrolin,
mollymollyolsson
mollymollyolsson,
Väldigt bra skrivet!! Du är väldigt inspirerande och klok! Det märks verkligen när du skriver. 😃 hlsofreak.myshowroom.se
efrolin
efrolin,
Tack tjejen! Du gör mig så glad 😊 nouw.com/efrolin
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229