HUMMUS

Hemmagjord hummus?! Ja ja ja ja ja tack! Idag lyckades jag äntligen få till den perfekta hemmagjorda hummusen. När jag har försökt göra hummus tidigare har det antingen blivit stora klumpar av kikärtorna och jag har gett upp innan det hunnit blivit en bra konsistens eller så har den blivit alldeles för rinnig. Nu blev den dock precis som jag vill att den ska vara. Ååååh, så gott! Hummus är något som jag gillar mer och mer för varje gång jag äter det. Mina första reaktion på hummus var "mjäää helt okej" men sedan har jag testat det flera gånger och nu tycker jag det är superduper gott att ha det till sallader eller, framförallt, att dippa grönsaksstavar i. Testa om ni inte gjort det! HEMMAGJORD HUMMUS
  • 1 burk kikärtor (250 gram nettovikt)
  • 1 dl vatten
  • 3 tsk citronsaft
  • ½-1 vitlöksklyfta (Rekommenderar att börja med en halv för att sedan smaka av och tillsätta om du tycker det behövs mer vitlöksmak)
  • ½ tsk spiskummin
  • Salt efter smak
Häll ut kikärtorna i ett durkslag och skölj av dem med vatten. Häll sedan ner alla ingredienser i en mixer/matberedare och mixa till det blivit en len och krämig konsistens.    
  • Diet

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229