HOW TO MAKE THE PERFECT GREEN SMOOTHIE - TWO TIPS


Idag gjorde jag en grön smoothie till frukost som jag sedan hällde i en skål och toppade med jordgubbar, banan och kokosflingor. På senaste tiden har inte mina gröna smoothies blivit så superbra som de varit förr men idag lyckades jag äntligen få tillbaka den där söta smaken och en bra konsistens. Jag har kommit på två tricks när det kommer till att få den perfekta gröna smoothien som jag tänkte dela med mig idag för att ni förhoppningsvis ska slippa gå igenom de där äcklande känslorna som uppstår när man har gjort en riktigt äcklig grön smoothie som bara smakar spenat, har klumpar och så vidare.

TIPS 1 - Använd några frysta bananer!
Vänta tills några av dina bananer är prickiga på skalet och skala sedan av dem och lägg i frysen minst åtta timmar. När det är dags att göra din smoothie, låt de tina i rumstemperatur ett tag och skär dem sedan i mindre bitar så det inte blir för jobbigt för din mixer. Du behöver bara ha 1-3 bananer som är frysta (beroende på hur mycket bananer du använder utöver dem) om du inte vill ha alla frysta. När bananerna har blivit frysta kommer deras söta smak fram mer och genom att du då använder några frysta bananer istället för alla färska så blir din smoothie sötare och den smaken tar över spenatsmaken.

TIPS 2 - Mixa spenaten med vätska först!
Jag gissar på att det är många som har varit med om att spenaten ni använder i er grön smoothie inte riktigt bryts ner och på så vis blir det klumpar. För att förhindra detta så kan du först mixa spenaten ensam på hög hastighet med vätskan du använder och när spenaten har bryts ner och det bara är en grön vätska kvar så tillsätter du resten av ingredienserna.

// Today I made a green smoothie for breakfast that I poured into a bowl and topped with strawberries, banana and coconut flakes. Lately, my green smoothies haven't turned out so good that they have been before but today I finally managed to get that sweet flavor and good consistency back. I have realized two things that can help you get the perfect green smoothie and I thought I would share that with you today so you don't have to go through that disgusted feeling of having made a gross green smoothie that only taste like spinach, has clumps and so on.

TIP 1 - Use some frozen bananas!
Wait until your bananas are spotty on the skin and then peel them and put them in the freezer for at least eight hours. Let them sit in room temperature for a while when it is time to make your smoothie and then cut them in smaller pieces so they won't hurt your blender. You only need 1-3 frozen bananas (depending on how many bananas you use overall) if you don't want all of them frozen. When the bananas are frozen they become more sweet than when they are fresh and by adding some of them to your smoothie, instead of just using all fresh bananas, the sweet flavor will take over the taste of spinach.

TIP 2 - Blend the spinach with liquid first!
I guess that many of you have experienced that the spinach you use when making green smoothies not really breaks down and just stay in the form of clumps. To prevent this from happening you can start with just blending the spinach alone on high together with the liquid you are using and when the spinach is gone and the only thing you have left is a green liquid you add the rest of the ingredients.

Gillar

Kommentarer

anonym_434
anonym_434,
Har du recept då denna smoothie?
mollymollyolsson
mollymollyolsson,
Grymma tips! 😃hlsofreak.myshowroom.se
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229