GINGERBREAD TEFF PANCAKES


Glad första advent allihop! :) För att fira första advent och att nedräkningen till jul officiellt har börjat så gjorde jag idag pepparkaks-pannkakor till frukost. Jag gjorde dessa pannkakor så mycket förra julen då de är så enkla att göra, goda och är de perfekta pannkakorna att göra om man är en pepparkaks-älskare som jag. Älskar både pepparkakor och pannkakor (vilket ni nog vet) så när det blir de två i ett så lever jag lite i paradiset en stund, haha. Idag gjorde jag de dock med teffmjöl vilket jag aldrig provat förr men det blev faktiskt överraskande bra och det påminde mer om mjuk pepparkaka än vad jag minns att de jag lagade förra året gjorde. Testa receptet nu med en gång!

PEPPARKAKS-PANNKAKOR

Ingredienser:

2 dl teffmjöl
2 dl sojamjölk
1 msk agavesirap (annan valfri sötning fungerar nog lika bra)
1 tsk kanel
1 tsk bakpulver
1/2 tsk kardemumma
1/2 krm malen nejlika

Utförande:
Blanda alla torra ingredienser i en skål och tillsätt sedan försiktigt sojamjölk. Rör om till det blir en jämn smet och tillsätt sedan agavesirap. Stek till pannkakor på en temperatur lite över medel och vänd på pannkakorna efter ca 1-2 minuter/när ytan har blivit bubblig och du känner att de går att vända.

//

Happy first of advent everyone! :) To celebrate first of advent and that the count-down to christmas has officially begun I made gingerbread pancakes for breakfast today. I made these pancakes a lot last year as well because they are so simple, they taste so good and they are the perfect pancakes to make around christmas time if you are a gingerbread lover like me. I love both gingerbread and pancakes (as you know) so when the two becomes one I live in paradise for a moment, haha. Today I made the pancakes using teff flour though which was a first. They turned out surprisingly well and they reminded me more of a gingerbread soft cake than the pancakes I made last year did. Try out this recipe NOW! 

GINGERBREAD PANCAKES

Ingredients: 

0.8 cup teff flour
0.8 cup soymilk
1 tbsp agave syrup or any other sweetener of your choice
1 tsp cinnamon
1/2 tsp cardamom
1/6 tsp ground clove

How to: 
Mix all dry ingredients in a bowl. Then slowly add the soy milk and stir until you have an even batter. Lastly, add sweetener. Fry to pancakes on a temperature a little above medium and flip the pancakes after 1-2 minutes/when the surface has become bubbly and you feel that they are firm enough to flip.

Gillar

Kommentarer

mbk
mbk,
Det så så godt ut! nouw.com/mbk
Lisa
Lisa,
herregud så gott det ser ut! aaah saftochsylt.wordpress.com
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229