DROPS OF JOY IN A BOWL


Att äta en frukost som har mycket färg gör mig faktiskt så glad. Det kanske låter konstigt men det är faktiskt så. Därför brukar jag så ofta som möjligt göra en smoothie med en härlig färg som jag sedan toppar med annan frukt. Smoothien ni ser på bilden är ett exempel på en smoothie som har fått en riktigt fin färg och dessutom var den så god! Smoothie bowls är så himla enkla att göra också. För de flesta som är intresserad av matlagning och så vidare så är nog smoothie bowls inget nytt men jag vet att det är flera som inte ens har tänkt på att man kan hälla ner smoothien i en skål och toppa den med grejer för att sedan äta med sked. Är du en av de personerna så borde du testa på en gång! Börja med detta receptet:

ROSA SMOOTHIE

Ingredienser:

3-5 bananer (färska eller frysta)
2 1/2 dl skuren ananas
1 dl frysta hallon
1-3 dl vätska (vegetabilisk mjölk eller vatten - mängden är beroende på hur mycket fryst du använder)

Utförande:
Skär bananerna i bitar om de är frysta. Ha ner alla ingredienser i en mixer och mixa till det blir en slät smoothie. Häll ner i en skål och toppa med valfria toppings. T.ex. musli, granola, frukter m.m.

//

To eat a breakfast that has many colors makes me happy. It might sound strange but it really is that way. Because of that I make sure to have a smoothie with a lovely color that I top with some more fruits as often as I can. The smoothie you see on the picture is an example of a smoothie that had a really pretty color and it was super yummy too! Smoothie bowls are simple to make and I think that most of us who are interested in food and cooking know what smoothie bowls are but I know that there are still people that haven't even thought about pouring their smoothie into a bowl and top it with things and then eat it with a spoon. If you are one of those persons you should try it right now! Start with this recipe:

PINK SMOOTHIE

Ingredients:

3-5 bananas (fresh or frozen)
1 cup chopped pineapple
1/2 cup frozen raspberries
1/2-1 cup liquid (water or plant-milk - the amount depends on how much frozen things you use)

How to:
Cut the bananas to tiny pieces if they are frozen. Add all the ingredients to a blender and blend until smooth. Pour into a bowl and top with toppings like muesli, granola, fruits etc.

Gillar

Kommentarer