COCONUT OATMEAL


Ni som har följt mig väldigt väldigt länge känner nog igen detta recept men för de flesta av er så är det nog nytt. I veckan som var så gjorde jag denna krämiga kokosgröt flera gånger. Det är så himla otroligt hur kokosmjölk kan göra allt så mycket bättre. Kokosgröt har varit en av mina favoriter väldigt länge under de kalla höst- och vintermorgnarna och tillsammans med söta frukter som topping så blir det som en efterrätt. Galet!!

Det finns flera olika sorters kokosmjölk. Det finns den av Alpro som har samma konsistens som annan vegetabilisk mjölk (t.ex. sojamjölk), det finns de kokosmjölk som är i burkar och har en light version och en original och sedan finns det den som heter extra creamy och är i kartong. Jag har provat alla dessa och det enda som skiljer sig beroende på vilken man använder är hur krämig gröten blir, smaken är likadan. Ju fetare kokosmjölk du använder desto krämigare blir det så alltså om du vill ha riktigt krämigt ska du använda den som heter "extra creamy" och om du inte vill ha så krämigt utan tycker din gröt är krämig som den är så använder du kokosmjölken från Alpro. :) I vilket fall som helst måste du testa gröten, hehe!

KRÄMIG KOKOSGRÖT

Ingredienser:

2 dl havregryn
2 1/2 dl kokosmjölk
2 1/2 dl vatten
1 msk valfri sötning

Utförande:
Koka alla ingredienser på medelvärme. När vätskan har börjat absorberats börjar du röra om. Rör om till du får den konsistens på gröten som du vill ha.

​//

If you have followed me for a long time you might recognize this recipe but for most of you this is probably a new one. This past week I have made this creamy coconut oatmeal several times. It is so incredible how coconut milk can make everything so much better. Coconut oatmeal have been one of my favorites during the winter and fall months for a long time. Together with some sweet fruits as a topping it is like eating dessert. Crazy! 

There are different kinds of coconut milks. There is that one that is just like, and comes in the same packaging, as any kind of plant-milk (soy milk for example), there is the ones in the cans that have a light and original version and then there is the one that is extra creamy. I have tried to use all of these and the only difference depending on which one you use is how creamy the oatmeal becomes. The flavour is always the same. The fattier the coconut milk is, the creamier the oatmeal. So if you want your oatmeal really creamy you should use the extra creamy one or the or the canned one that says "original" and not "light" and if you don't want it that creamy because you are satisfied with the creaminess that your oatmeal already has then you use the coconut milk that is like any other plant-milk. In whichever case, you have to make the oatmeal hehe! 

CREAMY COCONUT OATMEAL

Ingredients:

0.8 cup oats
1 cup coconutmilk
1 cup water
1 tbsp sweetener of choice

How to: 
Cook all ingredients in a pan on medium heat. When the liquids have start to absorb you should start stirring. Stir until the oatmeal reach your desired consistency. 

Gillar

Kommentarer

Maja
Maja,
Gud vad gott, älskar kokosmjölk! www.healthymaja.devote.se
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229