CHICKPEA COCONUT CURRY WOK

På bilden ser ni en wok/stir-fry jag gjorde för några dagar sedan och åt till lunch innan ett träningspass. Verkligen älskar att bara blanda ihop en massa grejer i en stekpanna, hälla på något som gör röran krämig och sedan hälla upp det på en tallrik och bara njuta av varje tugga. Just denna röra är superduper enkel (vilket mina middag- och lunchrecept oftast är) och passar väldigt bra att göra i bulk och spara i matlådor i kylen. Jag upplevde det till och med så att den var krämigare när jag värmde på och åt den dagen efter. Curry och kokosmjölk kombinationen är även en storfavorit när det kommer till matlagning om ni frågar mig. Så gott! Jag gillar att göra (och äta hehe) rätter med asiatiska smaker. Gör ni också det borde ni verkligen testa att göra detta recept: CHICKPEA COCONUT CURRY WOK Ingredienser: För 2-4 portioner
  • 1 burk kikärtor (ca 240 gram bruttovikt)
  • 2 dl frysta ärtor
  • ½ burk majs
  • 4 dl fryst broccoli
  • 1½ dl kokosmjölk extra creamy
  • Vitlökspulver efter smak*
  • Currypulver efter smak**
  • Paprikapulver efter smak***
  • Salt
  • 2 dl okokt ris
*Jag använde lite mindre än 1 tsk. **Jag använde ca 1-2 tsk ***Jag använde ca ½ tsk Utförande: Tillaga riset. Koka upp vatten i en kastrull och ha ner broccoli samt ärtorna. Häll ner kikärtorna i ett durkslag och skölj dem noggrant. När broccolin och ärtorna är upptinade häller du ur vattnet ur kastrullen. Ställ en stekpanna på en spisplatta och värm upp den på hög temperatur. När den är varm har du ner alla ingredienser förutom kokosmjölken. När allt är väl blandat sänker du temperaturen till medel och häller ner kokosmjölken. Tillsätt även lite mer curry om du tycker det behövs. Rör om så att allt i stekpannan blir täckt i kokosmjölk. Låt stå i ca 3-5 minuter och servera sedan varmt. Gärna tillsammans med en salladsmix.

Gillar

Kommentarer

lebanezzas,
Gillar du provocerande bloggar? Kika då in på min blogg då jag kommer bli nästa kissie!
lebanezzas.se