BUCKWHEAT PORRIDGE


Idag testade jag något helt nytt nämligen bovetegröt. Då min farmor inte kan äta havregryn så köpte hon hem boveteflingor att testa göra gröt på och jag frågade om jag fick prova göra det jag med då jag älskar bovetepannkakor och tänkte att det vore roligt att testa bovetegröt då också. Vid första smakprovet var jag inte riktigt säker på vad jag tyckte då bovetegröt får en annorlunda konsistens, lite likt mannagrynsgröt, men efter några skedar började jag vänja mig vid konsistensen och gilla den. Dock känns det som att det skulle behövas tillsättas mer kryddor eller frukter och så vidare för att få en mer tydlig smak. Testa receptet nedan och se vad ni tycker! Jag kommer definitivt tillsätta några kryddor, kanske lite kakao eller frukt/bär nästa gång.

BOVETEGRÖT - basrecept

Ingredienser:

2 dl boveteflingor
2 1/2 dl sojamjölk
2 1/2 dl vatten
2 msk valfri sötning

Utförande:
Ha ner boveteflingorna tillsammans med all vätska i en kastrull. Låt koka upp på hög värme och sänk sedan värmen till låg. Rör om ofta så ingenting bränns fast i botten. Gör detta i ungefär 5 minuter eller till det blir en bra konsistens.

//

Today I tried something completely new - buckwheat porridge. Because my grandma can't eat regular oatmeal she bought some buckwheat flakes to make porridge out of and I asked her if I could try it as well as I love buckwheat pancakes and thought I would be fun to try making buckwheat porridge. By the first taste test I was not really sure what I thought about it because it had a different kind of consistency, kind of like semolina pudding, but after a few more spoons I started getting used to the consistency and liking it. Although I think that you would need to add some spices or fruit and so on to get a more clear flavor. Try the recipe down below and see what you think! I will absolutely add spices, maybe some cacao powder or fruit/berries next time.

BUCKWHEAT PORRIDGE

Ingredients:

0.8 cups buckwheat flakes
1 cup soymilk
1 cup water
2 tbsp sweetener of choice

How to:
Add the buckwheat flakes together with all the liquid in a pan. Bring to a boil over high heat and then lower the heat to low. Stir occasionally so nothing will burn and stick to the bottom of the pan. Do this for about 5 minutes or until it becomes a good consistency.

Gillar

Kommentarer

Aaron
Aaron,
I need tips for my well-being, which is atm anything but well, haha. What would grandma do for a bad respiratory cold/flu? Like what foods/teas/herbs/ are best to have at home. What is best for boosting the immune system? I suspect my immune system was weakened recently from an excess of stress and anxiety.
Molly
Molly,
Jag åt bovetegröt med saffran, det är godare än bara sådär! 😃
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229