BANANA TEFF PANCAKES


Idag när jag skulle ta fram mjöl till mina bananpannkakor som jag tänkte göra så kom jag på att det fanns teffmjöl i skafferiet som jag inte provat att använda till något förr. Teffmjöl är ett glutenfritt mjöl som fungerar i princip som vanligt fullkornsmjöl och det är rikt på zink, magnesium, järn och kalcium.

När jag gjorde smeten till mina pannkakor och smakade på den (jag brukar alltid smaka på smeten för att få en uppfattning hur pannkakorna kommer bli hehe) så trodde jag ärligt talat att pannkakorna skulle bli vidriga och jag var ganska förberedd på att göra en ny frukost, haha. Jag började ändå steka de första pannkakorna och när de var klara så blev jag glatt överraskad faktiskt. De smakade bra, wiho! Inte lika lätta och fluffiga som mina pannkakor brukar vara, vilket förmodligen beror på att det är fullkorn, men de funkar! Helt klart värt att prova. :)

BANAN TEFF PANNKAKOR

Ingredienser:

2 dl teffmjöl
1 mogen banan + 1,5-2 dl vatten
1 msk agavesirap (annan valfri sötning bör fungera lika bra dock kan det behövas ännu en matsked)
2 tsk bakpulver

Utförande:
Blanda alla torra ingredienser i en skål. Mixa banan med vatten i en mixer till du får en len, mjölk-konsistens. Ha ner bananmjölken och sötning i skålen och rör om till det blir en jämn smet. Tillsätt lite mer vätska (vegetabilisk mjölk/vatten) om smeten känns för tjock och klumpig. Stek på en temperatur lite över medel och vänd pannkakorna efter ca 1-3 minuter. (de första brukar behöva stekas i 3 min för att få en guldbrun yta)

//

Today when I was about to take out flour for the banana pancakes that I planned on making I remembered that there was some teff flour in the pantry somewhere that I hadn't tried using for anything before. Teff flour is a gluten free flour that basically works just as regular whole wheat flour och it is rich in zinc, magnesium, iron and calcium.

When I made the batter to my pancakes and tasted it (I always taste the batter to get a brief idea of how the pancakes will turn out) I thought that the pancakes would turn out so disgusting and I was pretty much prepared to make another breakfast, haha. I started frying the first pancakes and when they were done and I tried them I was pleasantly surprised. They tasted good, who! Not as light and fluffy as my other pancakes, which probably is because of all the fibers, but it works! Totally worth trying out. :)

BANANA TEFF PANCAKES

Ingredients:

0.8 cup teff flour
1 ripe banana + 0.6-0.8 cup water
1 tbsp agave syrup (other sweetener might work as well but you might need to add another tbsp in that case)
2 tsp baking powder

How to:
Mix all the dry ingredients in a bowl. Blend the banana and the water together in a blender until you have a smooth, milky consistency. Add the banana mylk and the sweetener in the bowl and stir until you have a smooth batter. Add a little bit more liquid (plant milk/water) if the batter feels to thick and clumpy. Fry on a temperature a little above medium and flip the pancakes after 1-3 minutes (the first ones probably needs 3 minutes in order to get a golden brown surface).

Gillar

Kommentarer

speedoflife
speedoflife,
Låter ju väldigt gott! Ska testas om jagfår tag på sånt mjöl 😊nouw.com/speedoflife
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229