Hej, hallå!
Min tredje dag på Maxi nu och tycker det är jättekul! Det ända som är riktigt svårt är att gå upp så tidigt... Jag har svårt med det då jag brukar börja jobba vid 5-6 på kvällen och nu börjar jag 5-6 på morgonen... Men annars är det riktigt kul och speciellt att testa på något nytt.
Men imorgon börjar jag 10.45 vilket ska bli jäääätteskönt.
Idag har jag bakat!! Jag förstår ej vad som har hänt, jag hatar att baka egentligen men verkar finna det lite rogivande och lätt;) Idag fick det bli en kladdig vitchoklad kladdkaka, supergott!!
Nu ska vi kolla lite på fotboll och äta kladdkakan innan vi ska gå och lägga oss.

Recept på vitchoklad-kladdkaka:
-2 ägg
-3dl mjöl
-2,5dl socker
-100g smör
-180g vit choklad
-2tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 170’C. Börja med att smälta smöret. Sen smälter du den vita chokladen försiktigt i mikron eller i ett vattenbad. Vispa ägg och sockret poröst. Blanda i de andra ingredienserna. Smöra och häll ströbröd i en springform. Häll i smeten och sätt in i ugnen i 30-40 min. Servera gärna med lite hallon och mynta.

-Eve

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej hallå!
Idag gick jag upp 05.20... suck!! Har nog inte gått upp såhär tidigt på flera år!! Men det var för en rolig sak. Har fått jobb på maxi nu, mamma jobbar där och dom har frågat vissa gånger om jag inte ville börja där men sen så älskar jag ju mitt jobb inom restaurang men jag behöver pengarna... Jag tjänar ungefär samma lön på en vecka här som jag gör på en månad i restaurangbranschen så det känns bra. Det var väldigt kul faktiskt, älskar ju att jobba med människor osv. det får man ju verkligen här, plus att jag känner många som jobbar där sen innan så det är kul!
Slutade klockan 15.00 och då åkte jag hem och tog mig ett bad. Nu ska jag plugga lite och tänka på vad jag ska äta ikväll.

-Eve

Likes

Comments

Hej, hallå!
Har varit jättedålig på att uppdatera här, har helt enkelt haft för mycket för mig sen i onsdags.
Men helgen har gått fort. I fredags var det första student utgången och den höll till på åströms och var en alla-hjärtans dag fest. Vi var hos Elin innan vi drog ut och vi hade verkligen superkul!!
Idag tänkte vi dra på äventyr och kolla på bandy och fika lite osv. Men när vi kommer till bandyn är den inställd, så vi fick vända och åka hem igen. Då tänkte jag i alla fall att jag gör en tre-rätters på kvällen så jag aktiverar mig lite!!: ;)
Gjorde rätt enkla rätter men fortfarande väldigt goda!
Började med en favorit i repris jordärtskockssoppa. Sen blev det kyckling med rotsaker och tillslut 3 olika krämer.
Alla dessa recept är suuuuuperenkla och tänkte därför dela med mig av dessa.

Gratinerade rotsaker i ugn 4 pers:
-2 morötter
-1 palsternacka
-2 potatisar
-1/2 rotselleri
-1 burk cremé freiche
-1 msk dragon
-1/2 msk kycklingfond
-1 tsk salt
-1 vitlök

Börja med att sätta ugnen på vanlig under och över värme 200’C. Skala alla rotsaker och hacka sedan ner till tärningar. Blanda sedan cremé freiche, dragon, kyckling fond, dragon och vitlök. Salta rotsakerna och häll sedan över blandningen. Sätt in i ugnen i 30 min.

Wiskeysås:
-1/2 morot
-2 lagerblad
-10 pepparkorn
-1 schalottenlök
-1,5 dl wiskey
-1,5 dl vatten
-2 msk kalv fond
-3 dl grädde
-salt
-smör
-Maizena

Fräs morot, lagerblad, pepparkorn och schalottenlök i smör. Sedan häller du i whiskyn grädden och fonden och låter koka ner till hälften. Sedan häller du över grädden och smaksätter med salt. Sila sedan såsen och red den.

Krämdessert:
-3 burkar 2dl cremé freiche
-150g mjölkchoklad
-150g vit choklad
-100g frysta hallon
-2 msk socker
-3 tsk vaniljsocker

Smält chokladerna i olika skålar i mikron, men håll koll på dem ofta och rör om så dom inte bränner eller skär sig. ”Smält” hallonen tillsammans med sockret i mikron också. Sedan vänder du ner i cremé freiche burk i varje skål med dessa olika smaker. Blanda även ner 1 tsk vaniljsocker i varje blandning. Häll upp krämerna i lager i skålar eller glas och sätt in i frysen minst 1 h innan servering.

-Eve

Likes

Comments

Hej, hallå!
Igår vaknade jag upp och gjorde amerikanska pannkakor till mig och Albin. Sen åkte han till skolan och jag åkte och fixade mig lite innan jag skulle åka iväg och äta lunch med mormor, jättemysigt!
Sen slutade Alvin lite tidigare så när han kom hem hade jag bakat och mamma och Peter köpt bakelser! Sen på kvällen var jag tyvärr tvungen att jobba... så jag jobbade hela alla hjärtans dag kvällen. Vi försöker spara så mycket pengar vi kan till att vi ska flytta så därför fick det bli så nu. Men det var mysigt ändå!
Nu blir det en lång dag i skolan, men imorgon är jag helt ledig.

-Eve

Likes

Comments

Hej, hallå!
Denna dag har varit väldigt bra. Jag gick skolan mellan 8.25 och 15.00 och i slutet skrev jag ett prov vilket jag tyckte gick riktigt bra. Sen åkte jag och träffade Elin för att äta på Nilssons innan vi skulle kolla på fifty shades freed. VILKEN FILM!!!! Kan verkligen rekommendera att se den, är verkligen ev av det bästa filmerna jag sett på länge!!
Nu har jag gjort semlor som vi ska äta samtidigt som vi kollar på superstars.

-Eve

Likes

Comments

Hej,hallå!
Igår tänkte jag att jag skulle ha en lugn dag och bara vila inför denna vecka som kommer. Men är man tillsammans med en kille som har en familj som är sportintresserad, blir det oftast inte så...
Vaknade av att vi skulle kolla på OS, sen så var det en cup i tennishallen så vi åkte och kollade på det. Tennis är väll kanske inte den roligaste sporten att kolla på om man inte vet vilka det är som spelar men bättre än tex handboll eller curling.
Idag hade jag återigen bara en lektion och sedan frågade jag mormor om hon gjorde något vilket hon inte gjorde så åkte och åt mat med henne, jättemysigt och jättegott!! Som det troligtvis är för alla så går man ju upp 5kg i vikt när man varit hos sin mormor eller farmor, men tycker bara det är mysigt att dom bryr sig så mycket.
Sen var jag ute med min hund 1,5 h och sen tränade jag med Albin en stund. Nu ska vi bara vila och plugga lite sen ska vi gå och lägga oss.

-Eve

Likes

Comments

Hej, hallå!
Dessa två dagar har det varit mycket jobb och mycket mat.
Igår så lagade jag ”sex-rätters” till Peter för han fyllde 52 i tisdags.
Allt blev superbra, och det blev MYCKET mat.
Lagade först en amis, en förrätt, en smakrensare, en varmrätt, en predessert och en dessert.
Idag har jag jobbat på boys-night på IK mellan 12-19 och nu är vi på middag hos Albin. Allt är supermysigt och vicky lagade en jättegod tre-rätters som bestod av en fisk/räk-soppa och sen torsk tillsammans med blomkålspuré och tillslut en daimdesdessert.
Imorgon ska jag bara ta det lugnt och vila, kanske åka iväg och träna lite.

Recept på förrätten:

Hummerkompott:
-2st humrar
-1dl majonäs
-1dl creme freich
-1/2 tsk salt
-1st lök

Soppa:
- 6st jordärtskockor
-2 potatisar
-5dl grädde
-maizenamjöl
-1 tsk salt
-200g smör

Garnityr:
-Krasse
-Rom caviar

Hacka ner hummern och blanda den tillsammans med resten av ingredienserna. Koka jordärtskocka och potatis, sedan mixa dom med smör och grädde och smaksätt med salt och sedan reder du av den med maizenan.
”Canella” hummerkompotten och sen toppa den med rom och krasse, sedan häller du över soppan.

-Eve

Likes

Comments

Hej, hallå!
Varit två väldigt långa dagar nu, men väldigt roliga!!
Igår var jag och klippte mig hos syrran på studio W, blev överraskad och faktiskt suuuupernöjd.
Har försökt få mitt hår som jag fick det nu hos dom två gånger på en annan frisörsalong men har bara resulterat i att jag blivit hel orange i håret, som ni ser på bilderna. Men igår blev jag supernöjd och fick äntligen det håret jag ville.
Tänkte göra lite reklam och säga att man får ett rabattkort där så för varje gång man betalar 400kr får man en stämpel och efter 8-10 stämplar får man 250kr rabatt på sin nästa färgning eller klippning:D
Idag har jag varit i köket, vi hade en beställning på tre-rätters att göra till 80 personer, vilket var lite svettigt men det gick bra.
Nu ska jag kolla criminal minds och sen sova!!

-Eve

Likes

Comments

Hej,hallå!
När vi vaknade i lördags så hade mamma och Peter gjort en mysfrukost, så jag fellan och Elin åt tillsammans med dom innan jag åkte och lämnade dem i stan. Åkte sedan och gjorde lite ärenden till kvällen innan Albin kom hem så jag kunde mysa med honom eftersom han varit i Linköping i 2 dagar så det var mysigt.
Fixade sedan iordning mig och gjorde drinkar till tjejerna. Och sen blev det skitkul när dom trillade in vi hade en jättemysig kväll. Sen drog vi in till åströms, var också kul men man har oftast roligast hemma.
Igår så var vi bara hemma och tog det lugnt. Jag och Albin gjorde ett tappert försök till att kolla superbowl och hålla oss vakna men jag somnade nog 13 sekunder in på matchen;)

-Eve

Likes

Comments

Hej, hallå!
Idag har varit en låååång dag!
Jag var i skolan från 8.25-15.30, åkte sedan till IK för att jobba och nu har jag en mysig sleepover med Fellan och Elin. Maja var här förut men hon skulle jobba vid 7 imorgon bitti så hon åkte runt 11.
I skolan hade jag varmrätt även denna gång och jag lagade anka, supergott!!
Jag tål inte apelsin vilket egentligen är en huvud bas till anka men valde då istället att ha äpple. Gjorde en calvsdosås vilket är en av mina favoritsåser!!
Mamma har köpt hem hasselnötssirap, sån där god sirap som man får på caféer. Testade att ha det i kaffet och det är verkligen såååå gott. Gillar man inte kaffe ska man verkligen börja lära sig dricka kaffe med sån sirap i.

Calvadossås:
-4 msk socker
-2 dl vatten
-2 dl rött vin
-2 msk kalvfond
- maizenamjöl
-3 msk calvados
- smör
- salt

Börja med att smälta sockret i en kastrull tills det får en gul färg.
Häll sedan i vinet, vattnet och fonden, det kommer att fräsa och skvätta mycket så stå inte för nära och vispa sedan hela tiden så luckras sockret i botten upp om ett tag! ( Var inte rädd, du har inte förstört grytan eller bränt sockret:) )
Om du ,vilket jag skulle föreslå, har kött till så stek köttet i smör och häll sedan över calvadosen och antingen tänder du på det eller så låter du det bara koka ner lite tillsammans med köttet.
Häll sedan ner calvadosen och smöret och den som finns i pannan i grytan med resten.
Red sedan upp såsen och smaksätt med salt.

-Eve

Likes

Comments