...that exploded

December 11 2016 I took the flight back to Sweden after EF sent me home. I didn't get a second family but I got amazing friends and I got a place that always going to feel like home for me, my american school. I was in america for 4,5 month and 4 of them I spent in Portland, Oregon. During my time in Portland I moved for a total of 7 times and lived in 5 different families. Only 2 of them was planing to be my host family and the rest was only temporary families.

As I told before I got sent home. The reason why, I still do not really know. What happened to me is complicated and I'm waiting on the Swedish office to explain as they have promised me. I'm definitely not mad at the Swedish office but I can't say that I'm not disappointed at people from EF that I was in contact with, especially from America. I wasn't perfect but how I got treated is not okay.

I'm not telling anyone that this could not happen with another organisation or that you can't get an awesome exchange year with EF. I personally should say that everything is about the placement, if you get a great host family or a good coordinator then you definitely can get an awesome year. I didn't get either of it. I don't want put out any of my previous host families here because neither of them have ever been treating me in a bad way. If you still want to follow an exchange student that have got an great placement you should definitely follow @louisebohl, I have in person met a part of her host family and they are great!!

Last but not least. My adventure is NOT over, I'm going to England. Follow my time there on my new blog: @idaadventure

This is only the beginning...

Likes

Comments

Det finns många på min skola som är rädda för vad som ska hända nu när Trump blir USA:s president. Jag har sett både elever och lärare gråta, de är rädda för deras familj, vänner och bekantas framtid. I måndags hade vi en assembly som direkt följ av presidentvalet där det bland annat var open mic för alla elever som ville framföra sin åsikt. Även om jag inte kommer bli lika påverkad av valet bestämde jag mig att ta chansen att prata inför hela skolan för att få min åsikt sagd, jag är extremt tacksam över att min skola är så diverse och mångkulturen eftersom det har ändrat mitt tankesätt till det bättre. Alla lärare gick dessutom runt i likadana tröjor med en knytnäve på framsiden med texten:

Together we stand, fight, Love.

  • USA

Likes

Comments

Idag är det 3 månader sedan jag kom till Portland vilket jag firar med en bild bomb här på bloggen.

Random Photos

Den 23 Oktober var Courtney (PSM, Program Support Manager) och Kim från Denver kontoret med oss utbytesstudenter på en hike eftersom de var här i Portland. Det var en väldigt lyckad hike trots att det var blött och geggigt överallt. Det hjälpte även mig att träffa Courtney på riktigt efter alla våra telefonsamtal bakom luren på varsin ände.

Den 3-6 november var jag i Boston på en discovery tour med EF. Det var en underbar resa med många skratt och nya minnen. Jag låter bilderna tala för sig själv men samtidigt vill jag verkligen rekommendera andra utbytesstudenter som har möjligheten att åka på en discovery tour, ÅK! Det är värt varenda öre.

Likes

Comments

Igår var det 100 dagar sedan jag tog mina sista fotsteg på Svensk mark på ett bra tag framöver. Känslan av att säga hejdå till sina nära och kära för 10 månader är hemskt men något jag tycker är viktigt att uppleva tidigt i livet. Sista kramen, sista stegen, ett sista hejdå innan sitt största äventyr hittills. Gå ifrån dem, vända sig om för att vinka hejdå en sista gång. Tårarna rinner, du vill så gärna bara vända om men samtidigt som du vill fortsätta, fortsätta mot ett äventyr som sent kommer att glömmas. Mina första 100 dagar i staterna har varit som en äkta berg och dalbana. Samtidigt som det har varit bland de bästa dagarna i mitt liv har det även varit bland de värsta. Detta året kommer verkligen inte bli lätt men det är bara att fortsätta kämpa, blicka framåt och ta vara på min tid som jag har kvar här.

Under gårdagen träffade jag @louisebohl eftersom hon var i här med sin värdfamilj över dagen. Jag träffade henne på Lloyd Center, ett stort shopping mall i Portland. Det blev ingen shopping för min del eftersom jag inte har några pengar kvar november månad efter min Boston resa i början av månaden. Det var en väldigt lyckad dag och det var kul att träffa Louise eftersom vi har pratat med varandra länge men aldrig riktigt haft möjligheten att träffas tidigare.

  • USA

Likes

Comments