Photoshoot w/ Dilemma - Mieluummin överit kuin vajarit

Olen kasvavissa määrin alkanut asettamaan painoarvoa sille että pääsen tekemään projekteja juurikin hyvien tyyppien kanssa. Yonaksen kanssa minut ajoi toteuttamaan kuvausta se hetki kun kuulin yhteisen ystävämme puhuvan miehestä ylistävään sävyyn, tämän jälkeen minun ei tarvinnut puntaroida asiaa enää sekuntiakaan.

Kuvauksiin Yonas oli kaavaillut Kaapelitehtaalla sijaitsevaa isoa valoisaa hallia jossa sitten tapasimme. Sitä en itse etukäteen tiennyt millainen tila olisi. Iso sisätila lisättynä valkoiseen ovat jokseenkin pahin painajaiseni yhdistelmänä, mutta paikalle saavuttuani ajattelin että ottaisin homman vastaan haasteena ja uskoin hoitavani kuvaukset purkkiin jollakin tapaa. Minuahan ei haasteet säikäytä, vaan ne ovat tehty aina voitettavaksi.

Yonaksen ollessa maskeerattavana päätin tutkia hallin nurkkia, valaistusta ja kaikkea sälää mitä sieltä saattoi löytyä. Tunsin että tarvitsemme jotakin muuta kuin tyhjän tilan kuvauksiin. Heitin varovasti ajatuksen ilmoille että kyseinen tila ei ehkä käy, edes vaikka käyttäisimme rekvisiittaa. Tilassa ei ollut mitään vikaa, mutta se ei tukenut minun näkemystäni eikä työskentelytapojani, ja näin ollen pelkäsin että kuvat jäävät laimeaksi. Tällaisessa tilanteessa paineet kasvavat, sillä en halua tehdä työtäni siten että kuvat jäisivät johonkin puolittaiseen toteutukseen. Onneksi työskentelen hyvin paineen alla!

Usein ajattelen että kyllä, osaan ja voisin ottaa selkeän hyvän kasvokuvan tai muotokuvan, mutta miksi tekisin niin - miksi en tekisi jotakin muuta tai enemmän, kun minulla siihen kuitenkin on paloa ja visioita. Jokainen asiakas ja kuvattava on erilainen kuin edeltäjänsä tai seuraava jonossa, ja kaikki toiveet tulee ottaa huomioon, mutta omille visioilleen kannattaa olla uskollinen mikäli haluaa oikeasti tuoda oman tyylinsä esille ja erottautua omalla tekemisellään. Moni kuvaus saattaa jäädä laimeaksi jos tekijä tai tekijät eivät uskalla ottaa riskejä, olipa kyseessä kuinka laadukas freimi tahansa standardimittareilla mitattuna.

valokuvaus artisti kuvaus promokuvaukset dilemma eeva roots valokuvaaja streettyylinen kuvaus valokuvaaja-stylisti helsinki photography finland punk rock hip hip promtootiokuvaukset

Olen iloinen että pidin vaistoistani kiinni ja myös Yonas oli hyvin avoin muille ajatuksille. Otimme jalat alle, minä, Yonas ja maskeeraaja Sarah ja tutkimme ympäröiviä paikkoja vielä ahkerammin. Lopulta päädyimme kuvaamaan yläkerran pimeässä suihkukopissa pelkkä kännykän valo apunamme. Sarah keksi vielä sotkea suihkutilan seinää ja se toimi kirsikkana kakun päällä. Loput kuvista otimme alakerran lavuaareilla jotka olivat pistäneet silmääni hetkeä aiemmin.

Tällä kertaa kuvaukset eivät siis todellakaan menneet käsikirjoituksen mukaan, mutta väitän että me koko kolmikko olimme todella liekeissä ja enemmän kuin tyytyväisiä kuvausten saldoon. Kyseinen kuvaus ilmentää minulle myös suurissa määrin sitä luovuutta jota pääsen käyttämään kuvausten yhteydessä. Välillä luovuutta tarvitaan esimerkiksi lookin viimeistelyyn ja välillä puolestaan muutetaan hommia isommin, kuten juuri tässä tapauksessa. Rakastan luovaa ajattelua ja luovaa toteuttamista, ja edukseni on usein toiminut myös kyky tehdä nopeita päätöksiä. Jos jokin homma ei tunnu toimivan niin todellinen ammattilainen ei jää seisomaan peukalo keskellä kämmentä vaan luo jotakin toisenlaista. Right?

Erkoinen valaistus sai minut haluamaan viedä homman vielä asteen pidemmälle editointivaiheessa ja koin että Yonaksen maski oli sen verran punk-henkinen että tuohon henkeen sopisi värileikit mukavasti tuomaan lisäkontrastia. Päädyin kolmeen eri sävymaailmaan, mutta omiksi suosikeiksini nousevat ehdottomasti lilan sävyiset peilin kanssa napatut otokset ja editit (artikkelin ylimmät kuvat).

Yonakselta opin myös omaankin ajatusmaailmaani sopivan sanonnan ja ohjeen luovan työn työn tekoon: "Mieluummin överit kuin vajarit." Tällä ohjeella mennään ehdottomasti toistekin!

Kiitos vielä Yonas ja Sarah, oli mahtava päivä ja ihanaa vaihtelua kun meitä olikin kolme päätä jotka lyödä yhteen!


Rokrok! / Eeva
kuvauspaikat helsinki sisätiloissa kuvaaminen helsinki kaapelitehdas dilemma eeva roots valokuvaaja luovan alan blogi
valokuvaaja ota riskejä älä ota tylsiä kuvia lifestyle ja brändikuvaukset brändi-imago kuvaus valokuvaaja eeva roots valokuvaaja-stylisti
yonas dilemma eeva roots blog photography stylist valokuvaaja-stylisti promokuvaaja artistikuvaaja artistikuvaukset streetstyle urban photography helsinki europe

PHOTOS: Eeva Roots

MODEL: Dilemma

MUA: Sarah Vartiainen

My work on Instagram: @eevarootsphotography

Dilemma on Instagram: @yonasdilemma

Sarah (mua) on Instagram: @sarhbel

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Samama Khan
Samama Khan,
Such a lovely pictures, dear. You look stunning, as always!
Regards.
promoswithin.com
couponsvolcano.com
mohsin
mohsin,
nice blog.
regard
<a href="https://www.dealswithin.com">Dealswithin.com</a>
<a href="https://www.couponsvolcano.com">Couponsvolcano.com</a>
Kirjoita kommentti...
IP: 82.99.3.229

Instagram @eevaroots

Instagram eevarootsInstagram eevarootsInstagram eevarootsInstagram eevarootsInstagram eevarootsInstagram eevarootsInstagram eevaroots