Den finaste begravningen hon kunde få ❤️

Allmänt

Vilken tung dag det var igår. Jag kände redan på morgonen igår att det går kommer verkligen bli den värsta och jobbigaste dagen i våra liv. Eller ja den jobbigaste och värsta dagen var ju när vi fick beskedet att hon inte kommer att överleva. Dom dagarna får väl dela första platsen nu då.
Vi åkte bort till kyrkan vid halv 1 tiden. Det skulle börja klockan 1.
Vi gick in på kyrkogården och det tog inte lång tid innan jag inte kunde hålla mig. Så fort jag såg bort mot den platsen vi hade valt till henne och ser att det står ett vitt kors där, ja då bröt jag ihop.
Vi gick in vid entrén, stod där ett tag. Jag behövde samla mig lite. Sen när vi var redo så öppnade pappa porten och vi skulle gå in. Han hann bara öppna dörren och när jag fick syn på kistan, då brast det ännu mer. Dom fick nästan stänga igen dörren lite igen bara för att ja jag tappade det. Jag visste att kistan skulle vara liten, men att den var SÅ liten, det hade jag inte kunnat tänka mig. Asså det går inte att beskriva känslan jag kände och mina tankar under hela tiden.
Hon låg där. Mitt framför oss. I en liten liten kista. Hon var så nära oss men ändå så långt bort. Jag hade hemska tankar. Jag ville bara ta upp henne och springa iväg med henne. Bara få vara med henne hela tiden, få hålla henne igen. Men jag visste ju att det går inte.
Eftersom att det bara var vi i familjen så hade dom gjort det jättefint så att vi alla satt runt kistan samlade.
Vi gick fram allihopa och ja det var riktigt jobbigt. Att se kortet på henne, där hon är full av liv och sen veta vad som döljer sig i kistan. Fy fan alltså. Ingen ska behöva vara med om det här. Att begrava sitt lilla barn, sin bebis, som inte ens hann bli en månad gammal. Det är så orättvist. Livet är orättvist.

Klockan blev 1 och vi satte oss alla ner och lyssnade på kyrkklockorna. Efter dom tystnat så började pianisten spela. Vi hade valt ut låtar själva. Så han börjar med den finaste låten, som vi hade valt, jag kommer aldrig mer att kunna lyssna på den utan att börja gråta. Vi spelade den på dopet och det var självklart att vi skulle spela den på begravningen. Kärleksvisan med Sarah Dawn Finer. Det var så fint, han spelade så bra, även att det bara var akustiskt så kunde man nästan höra hennes röst i huvudet bara för att vi lyssnat så mycket på den låten.
Han behövde bara ta första tonen på pianot sen började alla gråta. Det var så fint. Vi tänker på henne igenom hela låten, den låten är som gjord för henne.
Sen gjorde prästen sitt, hon hade verkligen gjort allt jättebra, allt hon sa var så fint. Pratade om Wilma som att hon kände henne med men hon tog åt sig allt som hade berättat för henne. Bra psalmer hade vi valt ut med, som passade henne.
Sen var det dags för det jobbigaste. Jordfästningen. Jag har världens bästa sambo och Wilma har världens bästa pappa. Han var så stark, han bar ut vår älskade lilla tjej, jag förstår inte hur han orkade det. Jag grät hela vägen ut, jag gick bakom han. Fy fan alltså. Ingen ska behöva göra det här. Som pappa sa att han tänkte att detta måste vara 1800-talet eller något, när många barn dog, det ska inte hända nu i vår tid. Det är så hemskt.
Tobias var inte med på nedsänkningen, då ville han stå bredvid mig. Usch, det är så fruktansvärt att se. Det är så jobbiga tankar som kommer i mitt huvud. Hon ska inte behöva ligga där nere helt ensam i mörkret. Det är kallt och eländigt. Hon ska ju vara här uppe hos oss i våra famnar. Hon var ju menad att vara hos oss för alltid. Men nu ville världen något annat. Fy fan. Gå fram dit och ta farväl och kasta ner en blomma. Hon har det ändå så fint där inne de hon ligger. Massa blommor att dofta på, hon har två stycken nallar hos sig. Pappa slängde ner en liten Barbie docka som han hittade hemma med så nu har hon lite leksaker med. Lilla gumman. Jag hoppas du är nöjd med hur vi ordnat för dig. Det blev den finaste begravningen vi varit på men också den värsta och vi vill aldrig vara med om det igen 😭💔❤️.
När vi stod där ute med så pratade prästen lite med och en sak hon sa fick oss att bryta ihop. ”Din mamma bar dig i 9 månader, nu har din pappa burit dig till din plats”.
Fy alltså 😭💔 Mitt hjärta går sönder. När vi gick ut allihopa så spelade pianisten en låt till vi valt: Lejonkungen - En värld full av liv. Det var hennes favoritlåt 😭 Hon blev så lugn varje gång vi spelade den för henne så det var ett självklart val.
Prästen lämnade oss efter att hon var färdig. Sen stod vi säkert kvar en 20 minuter efteråt. Vi kunde liksom inte slita oss därifrån, vi ville inte gå.

Vi fick en jättefin pärm av han som jobbade på begravningsbyrån, där i fanns allas namn som skänkt en gåva till Hjärtebarnsfonden. Tack alla ni som har gjort det, och tack för blommorna som vissa ordnat med att få dit ❤️ Det var så fint alltihopa.

Herregud, nu har vi varit med om det mesta här i livet. Det ska inte vara såhär. Varför hände detta oss. Vi har inte gjort något ont i våra liv, varför skulle vi och våran dotter få lida såhär mycket? 😭💔 Inte nog med att vi förlorat henne, det är en jäkla massa efterarbete också, begravningen liksom. Ingen förälder vill begrava sitt barn, det ska vara tvärtom.

Den bönen man läser på gudstjänsten, den är så fel på något sätt. Ett stycke är: utsätt oss icke för prövning.
Vad fan kallas det här då? Varför ber man till Gud att han inte ska utsätta oss för prövningar, vad kallas detta? Det är väl den värsta prövningen i livet.
Nej det är bara en massa strunt.
Alla vi känner som någon gång gått bort, det är dom där uppe som tar hand om Wilma nu. Min älskade farmor bland annat som gick bort för två år sedan(för två dagar sedan) hon har hand om Wilma, hon och farfar. Dom kommer äta massa goda pannkakor och leka hela dagarna. Farmor kommer sjunga för henne och klia henne på ryggen för det gjorde hon alltid på mig.
Alla där uppe kommer vilja ta hand om henne, hon kommer charma sönder dom ❤️.
Min älskade Wilma. Nu har vi gjort allt vi kunnat för dig, nu hoppas jag att du finns med oss och vakar över oss och vägleder oss igenom detta ❤️ Du är den enda som kan hjälpa oss, vi saknar dig så mycket och vi älskar dig mest av allt i hela världen, du var hela våran värld 💔❤️

Ni får se lite bilder ifrån gårdagen. Vi är stolta över den dagen och vi är nöjda med hur vi fixade allting så vi vill att ni som vill se ska se också så kan ni föreställa er vilken fin stund vi hade där med henne ❤️
Ni som inte vill titta behöver inte titta på bilderna, men begravningar är ett fint avslut på ett hemskt sätt. Det kunde inte blivit finare och allt är ljust och stilrent ❤️


Sista bilden är hur det såg ut igårkväll. Alla hennes fina blommor som hon fått ligger där så fint 😭💔❤️

Min älskade Wilma, du fattas oss ❤️❤️❤️❤️

@ eerikahallberg

  • Allmänt
  • 1 678 visningar

Gillar

Kommentarer

Instagram