En ny vecka

Började måndagen med frukost hemma i Kronoby det blev inte som planerat, planen var nog att jag skulle vakna upp i Jakobstad i morse.

Skall säga ärligt hade vi ett rätt dåligt slut på helgen. Laban har nu i flera dagar varit hängig haltat på högrabakfoten och inte haft någon matlust. Han har inte viljat vara ut och gå och bara stått och haft svansen mellan benen, han har inte äns kommit till bordet när det vankas mat eller så har han inte mött en i dörren med en viftande svans. Jag har tänkt lite att det är någon sträckning han fått efter torsdagens fuffens då han kom på att simma iväg eftersom när jag försökt trycka på hans ben har han inte ylat till eller så.

Men igår kväll var jag tvungen att ringa till jouren för jag märkte att det är nog inte alls är bra med Labbe nu, och ni vet ju vilken "höns matte" jag är. Vi åkte till Karleby eftersom dom hade jouren där, veterinären undersökte Laban och kunde inte häller hitta något som kunde vara fel, jag bärettade att han slickat sig mycket där vid högra baksidan på insidan av låret och att han haft problem med hotspot ( en slags hudinflamation som är vanligt för Bernensennen när dom har så tjock päls och lämnar fuktig). Veterinären kollade på stället Laban hade slickat sig på och märkte att det var väldigt rött och frågade om vi hade sätt detta, jJg har sett att han haft lite rött där mellan bakbenen och att det luktat lite surt men tänkt att de av vattnet då han simmat men inte desto mera reagerat. Vi bästemde oss för att ge lugnande åt Laban så att han kunde undersökas nogrannare och att vi skulle få tvätta såret ordentligt. När veterinären sen började raka vid det röda området märkte vi fort att detta inte alls bara är det där lilla stället där på inransidan av låret på höger sida utan att detta sträcker sig över hela magen ända upp till under munnen på Labbe. Jag måste säga att det blev för mycket för mig jag kunde bara känna lidandet med Labbe när jag själv har atoptisk hud och lidit av detta något enormt i vinter. Även fast det bara handlar om en hudinflamation med en alvarlig eller i ett sådant stadie att antibiotika krävs då förstår man nog att Labbe mått som han mått de senaste dagarna.

Laban ser inte alls riktigt fin ut nu och jag hade planer på att åka på vår första utställning i höst tillsammans med Labans uppfödare men hälsan först och detta lär nog inte bli av för Labans päls har no inte hunnit växa ut så lång tills det tror jag. Nu är det ett strikt vårdande hemma av Labans hotsoptt. Jag skall tvätta Laban 2 gånger i veckan i 3 veckor med ett slags medicin schamppo sen skall han ha 4 tabletter dagligen mot kliande och sen 2 verktabletter tills nästa kontroll som är på fredag. Sen skall han putsas dagligen med nån typ av infektionsbortagningsmedel och så smörjas med Vetramil. Och så vad det ennu antibiotika på det. Laban är också tvungen att ha tratt nu och ni vet hur jag är när jag ser han lida, det tar så ont så jag har gråtit enormt nu, inatt har vi inte sovit mycket Laban har gråtit och jag har försökt trösta. Jag har också bestämt att vi är i kronoby nu i allafall i början av veckan, jag känner att kronoby är "hemm hemm" för Laban och då vill jag inte ta han till jakobstad så då har jag bestämt att jag sover här nu nå nätter åtminstone nu i början, det är ändå min hund och ändå mit tansvar att vårda han nu. Och jag kunde aldrig länmna honom nu med mamma och pappa fast jag vet att han skulle få bra omvårdnad av dom. Enligt veterinären skall detta börja reda upp sig mot helgen så vi får klara oss igenom dagarna tilsammasn nu. Mamma jobbar distans så han behöver inte vara ensam när jag vill treffa nå vänner så de bra med sammarbete.

Älskade älskade lill Labbe, fy vilka tårar jag fält här senaste dygnet, int för de att ja e rädd men att se han ha så ont 😢❤️ Ni ser hu han måste lida 😢😢😢

Igår var vi förutom besökt till jouren och treffade Elmos vänner, vi blev bjudna på glass och så planerade vi lite inför kommande veckosluts roadtripp till Uleåborg, sen blev det tyvärr ingen pizza kväll i lördags utan vi fick skjuta fram det, vi körde en myskväll hemma lika mysit det också. Sen har jag tränat och så har vi grillat och så har helgen bara farit i väg. Denna vecka har jag tänkt ta tillbaka bodycombat träningarna men skall se om det inte blir för mycket denna vecka eftersom att jag på torsdag skall på första gymträningen och se om det är min grejj vet inte om jag årkar både onsda å torsdag. Jag har också tänkt lite på att köpa ett springträningsprogram som Elmos brors flickvän har, vet att jag tycker om och springa och skulle va roligt att få tränat upp mig från grunden. Jag och jessica har lite funderat på att vi kunde springa tillsammans vilket skulle vara roligt. Men jo allt är lite öppet ennu så vi får se jessica börjar ju på redan denna vecka med sitt löpar program så kommer ju hur som helst vara nån vecka efter. Samtidigt kan jag inte börja med allt. Så lite såna planer men har lite olika alternativ så ska se var jag gillar mest helt änkelt. Det är min sista lediga vecka också tror jag nu så nästa vecka väntar nya utmaningar förhoppningsvis det var allt. Ha det så bra.

Kram Erica

Gillar

Kommentarer

Ingrid
,

Nemen kära Labbe och Erica KRAM ❤

Eericalinnea
Eericalinnea,

Tack för omtanken Ingrid ❤️

nouw.com/eericalinnea