Header

Nu är det klart! Om allt går som det ska så kommer det hem en 3 åring nästa vecka till oss. Så spännande! Stay tuned! :D


*EDIT hittades små förändringar i ryggen vilket gjorde att vi tyvärr backade..*

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Nästa häst i min "häst historia" är då min allra första egna ponny, Aristo. Min fina fina Aristo.

Vi köpte Aristo i november 2007. Han hade då varit i Sverige sen Maj samma år. Han va en korsningsponny från Holland född 1996. Vi vet egentligen inte så mycket om hans tid i Holland utan vi ha bara spekulerat. En så duktig ponny som han ändå var i hoppningen lämnar inte Holland utan anledning. Men vi förstod snart att något förmodligen hänt då han var extremt försiktig i hoppningen. Från att ena dagen hoppa 120cm till att nästa dag vägra gå över en bom. Som Arnold sa en av gångerna vi tränade för honom "Han har stor kapacitet men väldigt litet hjärta". Han vågade helt enkelt inte. Men vi knatade på och hade enormt kul med varandra.

Fram till och med 2011 hade vi endast tävlat lite i hoppning. Men under våren 2011 fick han kotledsinflamation i båda frambenen. Tror vi var på klinik i April någon gång. I maj skulle vi iallafall börja sätta igång honom igen. Vi la då hoppningen på hyllan. Både jag och han hade fått en rejäl törn pågrund av något helt annat. Vi bestämde helt enkelt att satsa på dressyren.

I början gick det ändå helt okej på tävlingsfronten, vi fick ett par vinster och placeringar. Följande år gick väll lite sisådär. Visst fick vi ibland bra poäng och omdömen men oftast inte. Han hade inte lätt för sig. Byggd som en dragster och med en något tveksam takt i traven. Men vi hade kul och utvecklades tillsammans. Det blev lite som att jag lärde mig och "utbildade" honom. Det tror jag gjorde att det ändå gick så lätt som det gjorde för mig att gå över till storhäst. Aristo var inte bara att tuta och köra. Vi fick lirka, hitta andra sätt och känna oss fram. Ni ska bara veta hur mycket saker jag "lärt mig göra" enbart genom att titta på andra och försöka själv.

Hur som så bestämde vi oss vintern 2013/2014 att lägga ut honom på försäljning under sommaren 2014. Vi båda hade hunnit bli 18 år. Vi visste att vi inte hade möjlighet att ha kvar honom till den dag han skulle vara tvungen att tas bort. Vi skulle leta efter ett hem där han skulle få gå sina sista år, hur många dem än skulle bli. Det var även nu som tävlingsresultaten kom lustigt nog. Våren 2014 hade vi våra allra bästa starter. Började året i samma spår som innan men LB/LA på 57,7/56,8. Vidare gick vi med LB/LA på 64,8/63,1. Sedan LC/LB på 68,8/70,8, och till sist LB/LA på 68,2/63,4. Vi hade tagit oss över tröskel och precis innan vi skulle sälja honom. Men det är ju som man säger, man ska avsluta på topp.

I mitten av Juni la vi ut honom tillsalu. En av de tre som mailade samma dygn skulle sedan köpa honom. Han åkte till sina nya ägare i mitten av Juli. Det gick så himla fort. Vi hade ju förväntat oss att han kanske skulle vara såld på hösten/vintern i "bästa" fall. Vi var verkligen inte inställda på det intresset som blev. Dagen han åkte var den bästa och sämsta dagen i hela mitt liv. Min älskade ponny, efter 6,5 år tillsammans. Alla hyss vi hittat på, hur rolig vi hade haft och vilket enormt starkt band vi hade knytit. Min bästa vän försvann från min sida. Det om något var tufft.


Likes

Comments

Allmänt

Nu när jag för tillfället inte har någon häst måste jag ju uppdatera med något annat. Kom då på den briljanta idéen att berätta om det hästar jag tidigare haft.

Vi börjar med en liten B-ponny vid namn Fagerslätts Janni f:1995. Tror jag började rida henne när jag var runt 9 år. Hade henne på "foder" kan man väll säga. Hade henne som min egen utan att betala mer än något enstaka då och då. Det var här jag fick ett självförtroende i ridningen. Tävlade med henne i hoppning. Ja ni läste rätt, hoppning. På den tiden var jag enbart hoppryttare. Vi tog oss runt upp till 60 cm banor på tävling. Vi kanske inte alltid hade några bra tävlingsresultat men vi hade kul och jag älskade verkligen denna lilla konstiga ponny.

Jag red henne till lite efter att vi köpte min D-ponny. Det var svårt att inse att jag var på tok för lång för henne vid den tidpunkten. Men som alla sagor så fick även denna ett slut. Nu är hon mamma på heltid och har fått en rad fina föl!

Likes

Comments