Vitaminkoll

Tarmsjukdom

I samarbete med Medisera har jag äntligen fått göra en vitaminkoll. Jag säger äntligen då jag länge undrat om jag har brist i något, vilket är vanligt när en lider av Ulcerös kolit..

Via deras hemsida går du in och beställer dem prover du är intresserad av att kolla, i mitt fall var det provet som heter "Vitamin och mineraltest". Det är ett test som testar allt ifrån blodstatus och blodvärden till vitaminvärden som D-vitamin, b12, zink och magnesium, När du har beställt det prov som du är intresserad av så kan du direkt uppsöka någon av alla provtagningsställen för ett enkelt blodprov i armen. Det finns en hel drös med olika städer du kan testa dig i och för min del var det bara 1 km ifrån mitt hem, så skönt!

Jag lämnade blodprovet i måndags och idag fick jag resultatet. Alla mina värden var inom normalspannet förutom B12 som var aningens förhöjt, vilket det kan vara med bra kost. Jag äter dessutom multivitamin kvinna sedan innan vilket förhöjer alla värden en aning. Via denna vitaminkontroll slapp jag lägga pengar i sjön på flera vitaminer då jag innan hade funderingar på att beställa både D-vitamin och magnesium. Både D-vitamin och magnesium är det nämligen vanligt att ha brist på i Sverige men eftersom mina värden var bra så slipper jag beställa det. Så skönt! Skulle proverna dock varit väldigt avvikande ringer en läkare upp dig för att diskutera provresultatet och vad en ska göra åt dem men för min del var det som sagt lugna puckar.Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229