Japp, jag skiter blod

Emetofobi, Tarmsjukdom, Psykisk ohälsa

Varnar känsliga läsare direkt, för nu kommer ett tabubelagt bajsinlägg från tjejen som kämpar med Ulcerös kolit.

Jag har varit så himla förskonad från min tarmsjukdom under så himla lång tid nu. Jag har inte haft skov på många år, jag tror det är typ sex, sju år sen om jag inte missminner mig. Jag har därför glömt bort hur det känns att må dåligt med magen och ha diarréer och allt vad det innebär. Nu har min tur dock vänt.

Sedan ungefär en månad tillbaka har min mage krånglat rejält. Jag har inte kunnat gå på toaletten på egen hand på evigheter utan har varit en himla resa med en massa olika mediciner, laxermedel, bulkmedel och liknande för att få magen att fungera. Jag har pendlat mellan förstoppning och diarré hela tiden och konstant uppblåsthet och kramp. När jag sedan för ganska exakt en månad sedan fick urinvägsinfektion och antibiotika blev allt ännu värre. Dels var jag så pass sjuk att jag inte kunde göra annat än att ligga i sängen, och brist på rörelse är negativt för min mage (och typ alla andras med?!) och sedan att gå från att äta bra mat till färdigrätter hade också negativ inverkan på magen. Men framför allt all denna jävla antibiotika som är rena helvetet med tarmsjukdom så nu sitter jag här med blodiga diarréer.

Det hela eskalerade när jag kände mig toanödig, gick till toan men det enda som kom ut var blod. Det var blod i hela toaletten, på alla kanter och ja, precis överallt. Samtidigt fick jag feber, illamående och frossa, paniken var ett faktum. Efter att ha rådgjort med 1177 kom ambulansen och hämtade mig. Panikslagen och hysterisk med tanke på fobin så kändes det som att jag skulle kräkas. Ambulanssjukvårdarna vägrade ge mig lugnande, väl på akuten vägrade dem ge mig lugnande. Jag låg och grät helt hysteriskt i korridoren i timmar, alla gick förbi och ingen stannade upp och frågade om jag var okej. Helt utelämnad låg jag där i sängen, livrädd och ensam (ingen får ju följa med in pga pandemin) och först flera timmar efter midnatt kom en läkare. Tror ni att dem kunde göra något? Svar nej.

Blödningen hade avtagit vilket innebär att akutoperation inte behövs, högst troligt beror detta på alla mediciner och min tarmsjukdom. Tarmen är uppretad liksom vilket framkallar detta och då kan dem inte göra något så jag fick åka hem igen. Nu ligger jag i sängen och vilar, är helt slut psykiskt. Har varit på akuten så många gånger senaste tiden och varit så sjuk. Jag vill bara få må bra nu, jag vill få återhämta mig och bli frisk. Äter sista antibiotikan ikväll och hoppas att det är den sista kuren, hoppas att tarmen får läka nu. Snälla, håll tummarna för mig för jag orkar fan inte mer sjukhus nu.

#ulceröskolit #tarmsjukdom #ibd #ibs #psykiskohälsa #psynligt #emetofobi #spyfobi #kräkfobi #fobi #panikångest

Gillar

Kommentarer