Akutoperation

Emetofobi

Som ni redan vet genomgick jag en operation den 25e för att ta bort cellförändringar. Efter en sådan operation behöver du ta det lugnt i minst 4 veckor vilket innebär att en inte får träna, ha sex, lyfta tungt etc vilket jag har följt till punkt och pricka. Trots att jag levt "rätt" så började jag blöda när det gått prick en vecka, alltså i torsdags. Jag ringde då 1177 som sa att jag skulle ha koll på hur snabbt jag blödde genom att ta tiden på hur lång tid jag kunde ha en binda innan den blev "full". Blödningarna avtog under kvällen och då tänkte jag inte mer på det. Tiden går och det blir lördag, jag står och diskar när det helt plötsligt känns som jag kissar på mig. Jag springer till toaletten och inser att det är blod överallt, när jag försöker kissa RINNER det blod istället. Tänker på vad 1177 sa och sätter dit en ny binda och startar tidtagarur för att ta tid. På 3 minuter är bindan full och det är blod i hela mina byxor och nu är paniken ett faktum. David kör mig i ilfart till akuten där dem tar emot mig direkt. Från kl 14.30 till 19.30 försöker läkarna stoppa blödningen på flera olika sätt men utan resultat. Tillslut inser dem att jag måste akutopereras för att få stopp på blödningen då det bokstavligt talat rinner ut blod trots alla deras olika försök.

Dem sätter kateter på mig då jag inte kan kissa utan att blöda ännu mer, dem sätter även infart där jag får både dropp och lugnande för att få ner min puls. När jag sedan vaknar på intensiven efter operationen får jag veta att det var flera blodkärl som brustit inuti. Det största pulserande sydde dem igenom och dem andra som var mindre brände dem. Efter någon timme får jag äntligen komma tillbaka ner till avdelningen och där väntar mina föräldrar på mig. Jag får saft, nyponsoppa och yoghurt som dem vill att jag ska få behålla för att så småningom få åka hem. Dem sprutar också in massa koksalt i katetern för att jag ska bli kissnödig så att jag kan få testa att kissa själv. Så fort jag kan kissa själv och gå runt utan att börja blöda igen får jag åka hem så jag är snabb upp. Vill ju inget hellre än att komma hem till min egen säng eftersom min panik angående sjukhus är extrem. Vid 01 blir jag äntligen utskriven och kan lämna sjukhuset.

Nu har det gått över ett dygn och jag har hunnit samla mig lite. Det blir som världens trauma för mig när jag behöver besöka sjukhus sådär eftersom den extrema rädslan för magsjuka är överhängande. Jag hade inte möjlighet att följa alla mina säkerhetsbeteenden där eftersom jag inte kunde röra mig så mycket. Jag fick med andra ord inte tvätta händerna inför varje gång jag skulle svälja tabletter och jag kunde inte kontrollera hela omgivningen som jag annars gör. Men trots min panik vill jag ändå säga att jag är stolt över mig själv som klarade av det. Jag är också evigt tacksam för den personal jag mötte både på avdelningen och på operation, dem var oerhört empatiska och förstående inför min rädsla vilket gjorde att jag kände mig trygg. Jag slapp också dela rum med någon annan och hade en egen toalett - så lyxigt!

Angående blödningen har jag ätit 3 tabletter var 6e timme sedan operationen men tog sista igår vid midnatt vilket gör mig lite nojig. Jag blöder lite grann nu men det är så pass lite att sjukhuset säger att jag kan avvakta. Jag är dock livrädd för att röra på mig med rädsla för att det ska börja om så istället ligger jag bara i sängen och önskar att tiden ska gå att spola fram. Vill bli frisk och kunna leva som vanligt igen! Sedan vet jag inte om jag har blivit förkyld eller om det beror på röret i halsen under narkosen men halsen gör ont o hostar/rosslar lite. Ahja, tur att vädret suger iallafall så jag inte känner att jag missa världens bästa årstid!

Gillar

Kommentarer

i
i,
Pratar gärna med dig, då jag aldrig pratat med någon med samma fobi. Har du någon email? 🌷
i
i,
Hej! Du har inte uppdaterat sedan detta inlägg, tänkte bara kolla läget?
eemmastephanie
eemmastephanie,
Hej! Förlåt har inte varit inne här på länge bara, du kan mejla mig på eemmastephanie@gmail.com 😊
nouw.com/eemmastephanie
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229