Har jag uppnått min bucketlist 2017?

Jag vet inte om ni minns att jag i början av 2017 skrev ett inlägg med mina förväntningar/mål eller en bucketlist som jag kallade den. HÄR hittar ni det inlägget. Tolv månader senare var det både roligt och intressant att se tillbaka och reflektera kring ''hur det gått''. Och ja, med det sagt får ni helt enkelt läsa nedan och se vad jag lyckats bättre med och inte, vad jag hunnit med och inom vilka områden jag utvecklats etc.

1. Fortsätta träna som jag gör idag, det vill säga tre till fyra gånger i veckan

Ja, det har jag väl egentligen mer eller mindre gjort (med undantag för Asien resan). Vissa perioder har självklart inte heller innehållit lila mycket träning jag önskat- men generellt sätt är jag nöjd med min insats.

2. Vara mer spontan och leva mer i nuet

Hmm. Det här är något jag förmodligen kommer få jobba på under en längre tid. Visst jag har blivit bättre, men kan tyvärr inte säga att mitt liv är speciellt spontant (kontroll-människa hääär). Att leva i nuet har jag stundtals väldigt svårt för med tanke på min ångest..

3. Försöka äta tre huvudmål om dagen (frukost, lunch och middag) och inte slarva med det

Det här har jag verkligen lyckats med och förmodligen ett av mina främsta framsteg under år 2017.

4. Ha mindre kontrollbehov och inte planera allt

Hehe, ja vad ska man säga? I Asien gick det bra men väl hemma i Sverige har jag ju fruktansvärt svårt med att släppa på kontrollen (tyvärr). Gillar väl struktur lite överdrivet mycket och även att planera. Har dock ’’övat’’ på att ha fler dagar med mindre/ noll planer och har till stor del släppt på kontrollen i flertal sammanhang.

5. Unna mig själv både saker, mat och det jag mår bra av

Det här måste jag erkänna att jag blivit bra på. Jag har tacklats med mina hjärnspöken och vunnit över dem många gånger iår- Heja mig!



6. Gå på en konsert (hoppas på att Ed Sheeran kommer till Sverige)

Det är får bli att skjuta på till nästa sommar. Längtar ihjäl mig efter att se Ed Sheeran i Göteborg och Stockholm. Men om Den svenska björnstammen räknas som konsert, (kanske mer spelning) så har jag varit på en i alla fall- De var bäst.

7. Åka på spa minst två gånger under året


Yes, två gånger på Asia Spa blev det, ena gången var med Felix i januari då vi gav det till varandra/oss själva i julklapp (spa, trerätters och övernattning). När mamma fyllde 45 i september fick hon i present av mig en heldag med spa och frukostbuffé. Väldigt mysigt och behövligt, älskar spa.

8. Besöka minst fem olika länder i världen och minst en annan världsdel

Check på den, 2 världsdelar har jag lyckats boka av (Asien och Nordamerika) och även 8 länder (Thailand, Vietnam, Kambodja, Malaysia, Singapore, Indonesien, Danmark och USA)

9. Säga ''jag älskar dig'' oftare till min mamma

Det här är verkligen något jag blivit bättre på. Både på sms och i verkligheten.

10. Backpacka

I haveeee, livets resa!!!



12. Inte ha för höga krav på mig själv utan nöja mig efter mina förutsättningar

Det här är faktiskt riktigt klurigt när man har både kontrollbehov och prestationsångest. Men visst jag har gjort flera framsteg under årets gång som jag stolt kommer se tillbaka på.


13. Se skräckfilmer oftare eftersom jag älskar skräckfilmer?

Haha har ju dessvärre inte haft någon att se skräckfilmer med iår heller? Får bli ändring till nästa år, någon här som gillar skräckfilmer och vill ställa upp på några movie-dates?


14. Lyssna på fler/ mer poddar


Poddar är en av de bättre sakerna i livet och jag lyssnar numera flera gånger i veckan. Favoriten är självklart Mathilda & Andrea.

15. Läsa minst tio böcker under året

Yeees, 15 stycken har jag faktiskt hunnit plöja. Tackar även min kära farmor som introducerat mig till Kepler-böckerna. Love’ em.


16. Försöka återfå min naturliga hårfärg och bli blond igen

Hårfärgen är back ok track så att säga. Skulle dock behöva ett besök hos frisören för toning/ färgning till det lite kallare (färgade i somras men syns ikke längre så att säga). Fugde silverschampoo har räddat mig miljontals gånger under året vill jag lova.



17. Dricka bucket drink på en strand i Thailand

Tyvärr blev det inget med det, hade en väldigt nykter (läs extremt nykter) resa med undantag för 1? drink haha.

18. Lyssna på min kropp när den behöver vila och inte orkar

Här får jag nog vara ärlig och säga både ja och nej. Vissa dagar har det varit enklare än andra kan man väl säga. Men jag har verkligen försökt och lyssnat många gånger.

19. Våga gå utan smink oftare

Med tanke på att jag var sminkad ca 3 gånger i Asien så får jag väl ändå ge mig själv en klapp på axeln här. Har dessutom utmanat mig själv mycket hemma också och gått utan smink flertal gånger.

20. Lära mig laga mat och bli duktig på det

Haha ja, framsteg har jag ju definitivt gjort, men duktig vill jag väl inte påstå. Är duktig till en viss grad men inte när det gäller mer avancerade rätter.

21. Åka till London över jul, runt november/ december


Det blev de inget med, åkte till New York istället med min bästavän och levde livet en vecka i världens drömstad.



22. Testa nya, olika frukost och brunchställen med mina vänner

Har bara testat två nya stället faktiskt, Ritz i Göteborg där jag och Felix åt brunch på vår 3 års dag- recommend recommend. Andra frukost/brunchstället är Brasseriet i Haga får jag åt med Patricia, väldigt gott det med, men Ritz tar priset för bästa stället av dessa två.

23. Ha fint målade naglar och tånaglar

Haha men gud? Vad är det här för förväntning/ mål egentligen? Men har ju börjat göra mina naglar på salong vilket jag trivs sååå bra med och inte vill sluta med på ett bra tag.

24. Lyssna mer på musik (gör faktiskt det alldeles för sällan just nu)

Det har jag verkligen gjort. Tänk er buss, flygg och färja i Asien x antal timmar utan musik- skulle aldrig funkat.


25. Åka en tripp till Stockholm

Var där på dopp och 1-årskalas till Cleo, så mysigt. Ska faktiskt dit i februari igen och träffa min fina syssling och hennes lilla familj.


26. Bjuda min mamma på en tre rätters middag

Aj aj aj Emma, det borde verkligen hunnits med, meeeen middag har jag väl (förhoppningsvis) lagat någon gång under året?



27. Yoga mer, för att yoga är världens bästa avslappning enligt mig

Det har jag absolut gjort, hade en period i höstas där jag var på yoga varje fredagmorgon, men dessvärre jobbar jag numera varje fredag. Får hitta någon annan tid med yoga som passar.


28. Äta mer vegetariskt och göra det minst 1-2 gånger i veckan

I Asien blev det en hel del vegetariskt men kan inte påstå att det blir 1-2 gånger i veckan kanske..Äter dock i princip aldrig rött kött utan fisk och kyckling isåfall.


29. Gå i terapi/ hos psykolog

Ja, och äntligen går jag hos någon där det känns bra.


30. Ha fler myskvällar med min pojkvän, familj och vänner

Det har jag verkligen och jag har dessutom insett hur mycket jag uppskattar det. ÄLSKAR myskvällar!!

Gillar

Kommentarer