Dessa bilder är ifrån min och Niklas första alla hjärtans dag tillsammans! Då jag hade fixat middag och lite mys i badrummet för att överraska honom. Förra året låg jag i magsjuk i Thailand så våra planer att ta en picknick på stranden till solnedgången blev inte av! I år hade jag dansträning 20-21 och istället för att stressa med middag innan träningen så ska vi fira alla hjärtans dag i helgen hemma hos honom. Det kommer bli jättemysigt även om man firar det några dagar efter. Man kände ju sig lite ensam när man såg alla bilder på Instagram och Mystory på Snapchat haha.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

I helgen var jag ut och åt på Bakfickan med Niklas, Mamma och Pappa och kunde inte hålla mig att beställa in en pastarätt. Och den va himmelsk god det kan jag lova! Bästa pastarätten som jag har ätit ute bland Gävles Restauranger. Den var krämig och smakerna va utsökta tillsammans! Sen kunde jag inte hålla mig från att ta en efterrätt oftast när jag är ute så brukar jag slå till med en efterrätt. Jag kommer besöka Bakfickan igen för att äta den goda pastarätten men också såg Pizzorna jättegoda ut så måste testa någon sån någon gång också.

Likes

Comments

Tankar och åsikter m.m.

Hej! Dom senaste dagarna eller ska jag säga veckorna? Har jag känt att jag håller på att fall in i en sån där deppig period. Jag har ju såna perioder ibland och dom var som värst när min pappa och mamma var som mest sjuka när jag gick i gymnasiet och början under tiden på högskolan och jag höll även på att gå in i väggen då och stötte bort mina vänner. Sen träffade jag min fina och underbara pojkvän och jag känner mig som en ny människa. Jag mår så mycket bättre sedan jag träffa honom men den där ångesten finns fortfarande i mig och smyger sig på mig extra mycket ibland. Och jag har känt av det de senaste veckorna. Jag vet inte varför jag känner som jag gör utan det dyker upp från ingenstans.

Men nu är det dags att ta sig i kragen och jobbar på att få fram den glada Emelie. Dansterminen har börjat nu och jag får röra på mig och ska även köpa gymkort. Jag ska ta tag i att äta bättre än vad jag har gjort den senaste tiden, har nämligen fallit tillbaka till mitt tröstätande mer än vanligt som var som värst 2009-2015. Jag skrev ett inlägg om det som ni kan läsa här om ni vill: http://nouw.com/eemelieddahlqvist/jag-ar-tva-personer-nar-det-kommer-till-25825137 . Det är dags att jobba emot mitt tröstätande nu så jag kommer ur det helt! Och under resans gång så vet jag att jag kommer att må bättre. För mitt tröstätande har blivit mycket bättre sen min pojkvän kom in i mitt liv och jag mår bättre. Där emot kommer min ångest och deppiga perioder bli lite svårare att komma ur då jag har varit inne i det i flera år. Men jag kommer inte ge upp. Har jag klarat mig såhär långt med många uppförsbackar och hinder genom livet så ska jag även lyckas att nå mitt mål.

Mitt mål och som har varit mitt mål i flera år är att få ett mer hälsosammare liv än vad just min kropp är van vid. Så förväntar er inte att jag kommer äta den hälsosammaste maten och mycket gym här på bloggen. Jag ska som innan julen äta mindre portioner än vad jag gjorde förr och inte äta så mycket godsaker. Röra på mig mer ja ta hand om min kropp mera. Jag kommer nog även börja med " vad åt jag idag" inläggen igen också. Och detta är inget i uttrycket New Year New Me dock så är det ett nytt år HAHA!

Likes

Comments

Igår fyllde min mamma år så jag, pappa och min lillasyster firade henne igår kväll. Vi åt tårtan som jag hade bakat i Torsdags och hon fick öppna sina presenter.

Likes

Comments

Hej! Det var längesedan som jag gjorde ett blogginlägg. För några dagar sedan bakade jag bröd som jag första gången bakade på Hemkunskapen i 6:an och jag minns att jag verkligen tyckte att det brödet var gott så jag bakade det. Och det blev precis lika gott som jag mindes det!

Du behöver:

5 dl fingervarmt vatten.

50 g jäst.

2 msk sirap.

1 tsk salt.

1 msk brödkryddor.

7 dl rågsikt.

6-7 dl vetemjöl.

Gör så här:

1. Smörj en långpanna. (Jag har ingen långpanna så la mitt bröd på en plåt med bakplåtspapper det funka lika bra).

2. Smula jästen i en skål.

3. Häll på 1 dl fingervarmt vatten och rör ut jästen.

4. Tillsätt 4 dl vatten, sirap, salt och brödkryddorna.

5. Arbeta ner rågsikten.

6. Tillsätt vetemjölet och arbeta snabbt ihop till en deg som släpper skålen. I hushållsmaskin ca 3 min.

7. Ta genast upp degen på mjölat bakbord. Dela den i 2 lika stora delar.

8. Forma 2 limpor och lägg dem på tvären i långpannan.

9. Sätt långpannan direkt i kall ugn på nedersta falsen. OBS! Limporna ska inte jäsa innan.

10. Sätt ugnen på 150 grader. Låt limporna gräddas i 10 min.

11. Höj sedan temperaturen till 200 grader och fortsätt grädda i 20 min.

12. Ta ut dem och lägg dem på brödgaller. För mjuk brödskorpa rulla in brödet i en bakduk.

Likes

Comments

Igår kväll var jag på bio med familjen och vi såg Solsidan. Vi köpte dessutom alldeles för mycket snacks då vi fick hälften över. Vi köpte endast så mycket för att det var meny och man fick chipsen på köpet om man hade köpte de vi ville ha utan meny.

Likes

Comments

Idag fick dagens frukost bli till att börja med mitt citronvatten som varje morgon och sedan en Smoothie. I Smoothien hade jag jordgubbar, ananas, papaya, persika, gojibär, banan och sedan 1/2 dl yoghurt. Smoothie är så enkelt att göra till frukost och gott dessutom!

Likes

Comments