Att hjälpa andra är värdefullt

Att jobba inom en business där man får chansen att hjälpa andra på flera plan är fantastiskt! Söndagens utbildning presenterade vad vi tillsammans kan göra för att hjälpa till att rädda världens svältande barn. Genom det humanitära initiativet Nourish the children kan vi göra en insats för att förhindra att svältande barn dör, vilket tyvärr är det som händer var sjätte sekund eftersom barnen inte får den näringsrika maten dom behöver för att utvecklas, växa och får inte förmågan att lära. Bristen på näringen gör att barnen har vitaminbrist, får infektioner och diarré som i sin tur ökar undernäringen.

I just Malawi bor det 15 miljoner invånare, där 30% av barnen dör innan 5års ålder. 2 miljoner av dessa invånare är föräldralösa barn som verken kan försörja sig själva eller sina syskon.

Med Nouris the children doneras dagligen matpåsar till barn i skolorna i Malawi, på sjukhus, till barnhem och barncentra. Men trots dessa otroliga instatser dör fortfarande ett barn var sjätte sekund av svält och aids, det är 5.000 000 barn på ett år. Därför är vi många som tillsammans kämpar för att små ensamma & svältande barn ska få all den näring som krävs för att hålla dom vid liv, för att ge dom den ork & glädje varje dag som dom förtjänar. Vi är många som donerar och räddar liv, men vi kan bli fler! Antalet svältande barn minskar och med fler donationer kan vi jobba mot nollställning!

Genom att donera matpåsar ger vi ännu fler människor möjligheten till jobb i Malawi då matpåsarna Vitameal görs och odlas lokalt, alltså på plats på jordbruk i Malawi. Idag ger det jobb åt över 400 personer.
Donationerna gör också att fler föräldrar väljer att skicka sina barn till skolor för att få chansen att äta mat, vilket ger fler barn orken och möjligheten att lära och utbildas. Minskar också risken att unga kvinnor som inte går i skolan prostituerar, blir gravida & inte kan ta hand om barnen, kan vi minska det så minskar vi hemlösa barn och svält.

En påse Vitameal innehåller 30 barnportioner och ger barn till ett barn i 30 dagar, du kan alltså hjälpa till att rädda ett liv varje månad, hjälpa ett barn att få växa upp och bli någon som får uppleva fler år än endast 5. Hela donationerna går till matpåsarna som delas ut till barnen.

Det är så lite för oss men allt för dom. Barn dör hela tiden & både du, jag och många andra kan förhindra att det händer och göra skillnad genom att hjälpa barnen tills dom växer upp så pass mycket att dom kan jobba och ta hand om sig själva, men starten till deras fria liv finns hos oss, det gäller bara att sträcka ut en hand, en påse mat. <3

Vill just du hjälpa till? Skicka mig ett mail: [email protected] eller kommentera så kontaktar jag dig.

  • 189 visningar

Gillar

Kommentarer