Idag klev jag upp 05.15 för att gör någonting som jag har velat göra sedan jag fick veta vi skulle till Mauritius. Jag ville klättra upp på berget som betyder så mycket för Mauritius.

Och nu har jag gjort det.

Så, dagen började med att en bil kom och hämtade oss på hotellet just före 06.00. Han skjutsade oss till bergets fot där vi då skulle börja våran vandring.

Första biten var fruktansvärt jobbbig faktiskt. hade föreställt mig att det skulle vara som att gå upp för typ ett fjäll eller liknande hemma. Glömde bort detaljen att det är minst 30grader, luften är mycket mycket tjockare och att jag hade inte direkt med mig skor som man ska klättra upp för berg med mig.. Så funderade på att ge upp.. Men hade jag gjort det så vet jag hur arg jag skulle bli på mig själv. Så jag fortsatte.

Det var nu han sa att nästa bit skulle vara lite mer utmanande.. Och oj, det var det! Då var det inte att bara gå upp för en uppförsbacke, utan det var klättring. Inga säkerhetslinor eller något så hade man ramlat så hade det nog varit över.

Men oj så värt det var när man väl kom upp. Utsikten var fantastisk.

Är så stolt över mig själv att jag inte bara låg vid poolen hela dagen utan istället gjorde någonting extra som jag faktiskt kommer att ha något minne ifrån.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Tiden här i Mauritius går snabbt. Har tydligen redan varit här i en vecka. Fantastisk skönt att få komma bort ett tag då jag känt mig väldigt stressad av skolan och jobbet på senaste tiden..

Det är mellan 30-37grader varmt och 27-32 om kvällarna. Nästan lite för varmt om jag får bestämma. En väldig konstig kontrast mot vädret hemma iallafall.

Dagarna fördrivs av sol, bad, vindsurfing, snorkling osv. Försöker även tvinga mig själv till gymmet nån gång då och då bara för att hålla igång lite grann. Går ej så bra med den delen dock..

Ligger just nu och försöker framkalla någon sorts solbränna så det iallafall syns att jag varit utomlans. Går inte så bra med den delen heller..

Likes

Comments

Ojoj, längesedan jag skrev någonting sist.. Är så typiskt jag. Startar en blogg och tänker alltid att nu jäklar ska jag försöka vara duktig och uppdatera ofta. Det håller sig oftast i Max en vecka. Menmen, den här gången ska jag verkligen försöka.


Så. Det har hänt mycket på tiden som jag varit dålig på att uppdatera.

•har skaffat ett jobb.

•bytt linje till Natur

•fyllt 17

•hett sönder min a-traktor två gånger

Och mycket mer ointressanta saker.

Men kan berätta mer en annan gång. Gonatt :)

Likes

Comments

Likes

Comments

Åh huvvaligen så varmt det har varit på senaste tiden.. Vill typ ha vinter NU. Så jobbigt då det är varmt hela tiden.. Menmen, idag var det våran första "riktiga" skoldag. Vi hade alla lektioner enligt schemat osv. Sista lektionen var idrott så vi spelade typ någon sorts fotboll. Eller ja, fotboll skulle jag ej kalla det. men vi spelade typ fotboll sedan körde vi en omgång med brännboll också. Det var kul förutom att det var sjukt jobbigt att springa runt på fotbollsplanen i 26 grader och stekande sol. Men som vanligt så svalkade jag, Astrid Jennifer och Tuva oss i strömmen direkt efter.


Likes

Comments

Vet att det är väldigt 2006 att köra såna här frågegrejjs men tyckte det kändes roligt såå.

1. Vad heter du? Den var klurig, men kallas Elin.

2. Dricker du? Det händer.

3. Röker/feströker du? Nope, faktiskt inte

4. Vad gör du just nu? Ligger i sängen med datorn

5. Vad skulle du egentligen vilja göra just nu? antingen kolla på film med någon eller festa..lol

6. Vad har du på dig? Mjukisar och en munkis.

7. Vad har du gjort idag? Absolut ingenting

8. Var din senaste helg innehållsrik? haha oh yes

9. Vad var det tråkigaste med den helgen? Haha jadu, att vissa miffon bara tycker det är roligt att va äckligt dumma i huvudet..

10. Om du fick beskriva en perfekt dag, hur skulle den då vara? Vakna upp av att solen skiner utanför fönstret, kliva upp och fara ut på en ragg med hög musik. När kvällen närmar sig så dricka första klunken av någon alkoholhaltig dryck. Fortsätta kvällen med mina närmaste polers, ha allmänt kul och skratta som fan. Sedan gå å lägga sig brevid nån finis som pussar mig gonatt på pannan.

11. Om du tittar åt höger, vad är det du ser? fin vägg.

12. På tal om höger, är du vänsterhänt eller högerhänt? intressant, högerhänt.

13. Om du hör ordet perfekt, vad förknippar du det med? haha att perfektion är ouppnåeligt

14. Sommar, höst, vinter eller vår, vilken föredrar du? Varför? hm, typ våren eller hösten

15. Vilken högtid är din favorit, julen, midsommar, påsk etc? Och varför? julen, ofc

16. Är du i ett förhållande? Nejnej

17. Är du modemedveten? haha det vet jag ej, tar på mig det som jag tycker är bekvämt för stunden

18. På tal om mode, din favoritbutik? Typ Gina, bikbok eller veromoda

19. Håller du på med någon sport? Jo, innebandy och ridning

20. Beskriv dig själv med ett quote? Sämst på test, bäst på fest

21. Favoritplagg på en man? Vita tröjor

22. Vilka länder har du besökt? Norge, Finland, Cypern, Turkiet, Thailand, Dominikanska republiken, England och Mexiko.

23. Ska du utomlands innom snar framtid? Yup, åker till Mauritius i Februari.

24. Vad är den perfekta presenten? Ifall du skulle fylla år imorgon. Cash eller smycken

25. Vem är din senaste kyss? Classified..

26. Hur många gånger har du varit kär? Tror aldrig jag varit riktigt "kär"

27. Hur såg ditt liv ut för ett år sedan? oj, det minns jag inte.

28. Oskuld? nej

29. Är du kär nu? nope det är jag inte

30. Berätta 3 saker om dig själv. hatar att vara ensam, love to party och överlever inte utan mina vänner.

Likes

Comments

Nu är denna vecka slut, min första gymnasievecka. Tycker faktiskt att det är skönt att skolan startat så man får lite mer organiserad vardag. Efter allt strul som blivit med att typ allt jag sökte la ner så blev det tillslut att jag stannade kvar i Arjeplog. Och de känns faktiskt bra än så länge.

Jag går samhällsprogrammet med inriktningen beteendevetenskap. I min klass går jag och 6 andra tjejer, 4 av dom är från min gamla högstadieklass så man är iallafall inte ensam i klassen.

Men nog om det, Den här veckan har varit väldigt bra, Innebandyn har startat och det har varit GRYMT väder varje dag. Vilket har resulterat i att jag, Jennifer, Astrid och Victoria har åkt och badat varje dag.

Hoppas livet fortsätter i detta spår för just nu är det grymt.


Likes

Comments