Helgen har varit lugn och mysig. I fredags var vi på middag hos min moster för att planera lite på våran Florida resa. I lördags har min yngsta kusin Isabelle varit hemma hos oss och sovit över. Hon och Adrien har busat massvis och haft Lördagsmys så det räcker och blir över.
I söndags fick vi en spontanidé och bestämde oss för att åka in till comic con tillsammans med min lillebror och min andra kusin Viggo. Vi hade det jättemysigt och grabbarna testade massvis med spel och så nördade vi runt lite bland alla andra nördar. Såg Pamela Anderson men var alldeles för snåla för att be om autograf eller bild, vilket man ångrar lite såhär i efterhand såklart. Efteråt gick vi runt lite i Kistagallerian och käkade på Max, såklart. Riktigt mysig helg som inte kunde sluta bättre!
Idag ska jag göra klart min Italienska läxa, lära mig printa med pantone färger och sen gå och jobba på restaurangen resten utav kvällen.
Hoppas ni haft en mysig helg!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Ikväll jobbar S inne i storstaden, så jag valde att skjuta upp exakt allt som stod på schemat som har med jobb och studier att göra. Sen har jag och A passat på och myst heeeela eftermiddagen och kvällen. Vi har käkat fruktsallad, kollat på två stycken filmer, tagit ett kvällsbad och lekt massvis med tåg. Under hela tiden har jag fått tid till att rensa ur min garderob oxå, vilket behövdes. Nu är alla sommarkläder nerpackade i en kasse och får ligga där tills i December. Otroligt skönt med glesare garderob, speciellt när man inte ens fått användning utav 1% av kläderna denna sketna sommar.
Adrien har börjat gått på pottan idag, (när han inte är för upptagen med annat) så vi har gjort framsteg på den fronten oxå! Och sen har han svurit på förskolan tydligen oxå. Hoppas verkligen det är fas som många barn har, för Gud va pinsamt det blev när fröknarna sa att "Han härmas väldigt mycket, så ni kanske får tänka på att vårda språket där hemma".... Personligen har jag hört honom säga "ååååh, FAN!" ett par gånger, inte värre än så, och dessa få gånger har jag sagt åt honom att man inte får säga så. När han råkat hört mig säga det så har jag självklart sagt åt mig själv efteråt, högt o tydligt så han förstår. Och vårdar språket, det ser vi verkligen till att göra nu när vi märker att han härmas, och svordomarna existerar knappt alls längre. Så vi gör så gott vi kan kära pedagoger, men våra gäster och släktingar är inte lika bra på att hejda sina svordomar alla gånger heller. Hahah. Själv tycker jag det är ett värdsligt ord, men jag förstår om dom inte vill att barnen ska lära varandra.
I vilket fall är kvällen kommen, barnet sövt och läxan väntar. Hoppas ni haft en fin dag! Xoxo

Likes

Comments

Jobben rullar in och än så länge känns allt med egenföretagandet skitbra! Jag har redan stött på motgångar men till min fördel lyckats lösa det lika kvickt. Är sjukt tacksam för mina närstående som hjälper mig med allt jag gör just nu, störst tack till S som inte bara hjälper mig med typ alla jobb jag får in utan som praktiskt taget fått agera ensamstående med A sen jag började med det här. Men när månaden börjar lida mot sitt slut kommer allt att bli mycket lugnare. Och framförallt i December, då vi inte känner att vi måste arbeta in en större summa pengar längre. Åh jag längtar varje dag till den 12/12 då planer avgår mot Miami!
Tills dess ska vi lägga i en växel och få fart på the business. På schemat idag står att printa jackor, stickers till bilar och lära mer verb på italienska innan jag ska till restaurangen och knega.

Har jag sagt att Alina ska bo här i två veckor oxå? Tacka vet jag någon som får sköta städningen! Hurra!

Likes

Comments

Mamma och lillasyster plockade upp mig imorse för en spontantrip till Ikea. Köpte in lite nödvändigheter till kontoret mest, så snart har jag fått det färdig och mysigt där inne. En soptunna, en fåtölj till A, och en kaktus fick flytta in där. Till hemmet köpte jag en potta, handdukar och några småkaktusar. Jag vill ju egentligen ha/behöver typ allt, men vi har projekt "spara-pengar" här hemma just nu. En resa är bokat till USA över jul, så inköpen får stanna upp ett tag. Nu är det snåla som gäller, och jobba tok-mycket. Och äta nyttigt, så man kan gå upp minst 10 kg där borta utan dåligt samvete ;)
Nu ska jag sätta mig med näsan rakt ner i Italienska läxan och lära min Italienska verb. Finns det något svårare?? Jag fattar verkligen ingenting!

Xoxo

Likes

Comments

Det är ju det som hittills är det bästa med att vara egenföretagare. Att kunna mixa som man vill. Mitt kontor ligger ju ca 20 m från min ytterdörr, så därför kan ju jag bestämma mig för att gå ut dit i tid och otid. Idag bestämde jag mig tillexempel för att städa huset som första prio medan A var på dagis, och sen plugga lite Italienska. Nu håller jag på o natta honom och tänkte ta mig ut till kontoret så fort han har somnat för att plocka upp där jag slutade. Så skönt, då jag är långt mycket mer piggare i huvudet på kvällarna än på dagarna. (Arbetsskada som servis/bartender)

Hela helgen är vi i familjen lediga, så det blir till att mysa hemma förhoppningsvis till nästa arbetsvecka. Hoppas ni får en mysig helg!
Xo

Likes

Comments

Hur ser en dag ut för mig?
Jag går upp på morgonen, fixar iordning Adrien för att sedan skicka iväg honom till föris. Efter det brukar jag klämma in tvätt, disk eller andra hushållssysslor. Om jag jobbar lunch på Restaurangen fixar jag mig och kilar dit i ca 4 timmar. Jobbar jag inte lunch kliver jag ut till mitt kontor och börjar arbeta med tryckeriverksamheten. Jobbar jag kväll på restaurangen så går jag sedan dit i ca 7 timmar. Efter det går jag hem och sätter mig vid datorn och pluggar, eftersom att jag fortfarande gör det. Jobbar jag inte alls vilket händer 3 dagar i veckan, så klämmer jag in lite målande under de få lediga timmarna jag har. Adrien kommer hem från förskolan vid 15, och då får man inte glömma middagsplaner, lek och nattning som ska göras. Lägger man ihop mina 100 timmar jag jobbar på restaurangen i månaden, med mitt plugg som egentligen kräver 4 timmar om dagen och lägger på mitt företag som behöver kärlek konstant, så skulle jag säga att jag arbetar ca 200 timmar i månaden. Samtidigt försöker jag vara en grym Mamma, en husfru, en konstnär och ha vänner och intressen på samma gång. Ibland blir den delen lidandes. Tanken är att kämpa på så tills det börjar löna sig att bara jobba med en utav delarna, och jag vet att om jag bara ligger i och kämpar på så kommer den framtiden inte vara allt för långt bort!
Hoppas ni alla har tålamod med mig.
Och jag ska försöka kika in här så ofta jag kan. Jag älskar ju att skriva och visa mina foton osv, så det är ingenting jag känner mig tvungen till utan mer VILL. Och i vinter väntar mer resor och äventyr, så stay updated!
Vänliga hälsningar, E

Likes

Comments